Reklama

Reklama

Lana Del Rey - Born to Die

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2011, 5 min

Recenze (12)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Není to to video, které pouštěli Alexovi při léčbě v Mechanickém pomeranči? : ) Ale hlas má Lana nádhernej .. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Do posledního zamávání řasami vykalkulovaná rebélie v mezích zákona: Miss Novokain + Suicide Boy, tygři, květiny, teplé barvy, sdílený joint, láska a smrt. Ach! Opulentní víření smyčců, přičemž slovo "opulentní" je psáno písmem velkým jak socha svobody a k tomu Lanin unylý přednes na téma Jsme tak mladí, krásní, potetovaní, zmatení a přece musíme zemřít. Ach!! Mám sice slabost pro jistou přepíčenost, jenže když někdo dávkuje nevhodnou značku po tunách a přilévá hektolitry sentimentu za zvuků Ódy na marnotratnost, většinou mi začíná cukat levé oko a dojetím to není. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Esoterické video, balancující mezi hranami věčného a časného – například v kostýmech, kdy Del Rey jednou připomíná hvězdu z padesátých let, tuhle rebelku z šedesátých, ale také v lokacích, kde se zase velmi zajímavě pracuje třeba s obřím chrámovým prostorem a nebo stísněným (a zároveň intimním) prostorem auta – určitá kombinace vysoce konkrétního a zároveň zcela nejasného tak vytváří tématický kruh - naznačuje život, který můžeme prožívat v dané chvíli a přesto je v každé dané chvíli zahrnuta i možnost jeho konce. Život je vždy nakažený smrtí, nehmatatelnou hrozbou a zároveň tajemstvím, něčím co je děsivé a smutné, ale zároveň jaksi morbidně přitažlivé. Na můj vkus jsou sice efekty v klipu lehce za hranou kýče, avšak z té druhé strany kolik tvůrců vám nabídne smrťáka, který na sebe bere podobu pohledného mladíka s tetovánim bezmála od hlavy až k patě? A o hudbě snad ani nemá cenu mluvit (v tom dobrém). „I was so confused as a little child, tried to take what I could get, scared that I couldn't find (all the answers honey)." ()

ChArLeNe odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby óda na rebelstvo, polonahý a potetovaný páreček objímajúci sa pred americkou vlajkou. Gýč nad gýč. A to použitie tygrov: "I always feel uncomfortable spending anyone's money, but I really did want the tigers, just because of what they symbolize to me, and just visually, they're so striking" "I always like the vision of a girl in a white nightgown with two majestic tigers." Elízka je iba ďalšia egoistická píča, vykorisťujúca zvieratá pre parádu. Na takéto krasotinky trying-too-hard-to-be-cool mám alergiu (nehovorím iba o využívaní exotických zvierat, ale aj o jej závislostí na pofajčovaní v klipoch. raz tribute na 50.roky stačí. viakrát je to už trapnosť.) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Videoklip sa po vizuálnej stránke rozhodne podaril. Skvelá kamera a výprava, snáď len song nemusel kaziť ešte lepší dojem. ()

DodkaS 

všechny recenze uživatele

Prvá pieseň, ktorú som od Lany počula a počúvam ju stále, pretože..pretože ani slovami nedokážem vyjadriť výnimočnosť, ktorú v sebe má.. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Dostal mě už úvod, jak Lana a týpek stojí před obří plápolající americkou vlajkou. Příběh osamělé, ale krásné slečny, která vypadá jako něco mezi Claudií Cardinale a Priscillou Presley z 60. let, je trochu kýčovitý, ale velice zajímavě podaný. Navíc ti tygři, že jo... ()

papaguy odpad!

všechny recenze uživatele

Nefunkční splácanina ze všeho možného. Samoúčelný, do sebe zahleděný kýč pohrávající si se snad tuctem různých vizuálů, o k terých si produkce řekla, že by mohla být atraktivní pro zábavním průmyslem znuděnou zlatou mládež. Salonní předklasicistní akademismus je proti tomu punková exploze. Se skromějším rozpočtem by to možná dopadlo líp. (ROFL. Hudbu nehodnotím). ()

Dstar

všechny recenze uživatele

Pro Pinokkio: hlas nemá jen nádhernej, hlas má nejlepší na světě...v současnosti neexistuje zpěvačka s tak kvalitnim přirozenym hlasem(umí zpívat i kvalitně falešně(viz song Modre džíny),...pokud nezamrzne a udělá něco dalšího a kvalitního, má na to stát se nejlepší zpěvačkou současnosti... pro Mi Nu Chai: ano, také si myslim, že si mohla odpustit ve scenách potetovaneho brkhuliče...ovšem já hodnotim zpěv a ten je na vrcholu....kvalitativně asi nemuže býti na tom špatně,když v roce 2016 se stala nejlepší alternativní umělkyní na světě, žeano :-) ()

Reklama

Reklama