Reklama

Reklama

Mikrob a Gasoil

  • Česko Pomalu a zběsile (festivalový název) (více)
Trailer 4

Drobný Mikrob a vynalézavý Gasoil jsou tak trochu nenápadní a přehlížení teenageři. Vyhlídka, že dva měsíce blížících se prázdnin prožijí se svými rodinami, je pranic neláká. Jak ale uniknout před nudnou rutinou? Třeba tak, že vezmete motor ze sekačky, několik dřevěných planěk a postavíte neortodoxní vozidlo, něco mezi karavanem a zahradním domkem. A v něm zamíříte na netradiční dobrodružný road trip po Francii. Svoboda volá! (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (38)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Tak i můj milovaný Gondry si natočil své civilní indie road movie a já mu to přeji. Problémem je, že ani v rámci tohoto žánru nepřináší Microbe & Gasoline, krom sympatických a výborně zahraných postaviček, nic výjimečného a tak nějak vyšumí do ztracena. Gondryho vizuální hravost je utlumena na minimum a chybí tomu zkrátka nějaký moment či nápad, který by snímek vyšvihl nad žánrovou konkurenci. Příjemné 3*, ale mírné zklamání. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dost mě to zklamalo. Tváří se to chytře, ale přitom je to strašně nepromyšlené - jak u postav, o kterých sice nevíme zrovna málo, ale jejich chování je nahodilé a ne moc uvěřitelné, tak u děje, kterému chybí nějaká gradace. Snaží se to o nějaký přesah, ale všechny zde řečné myšlenky jsou jen rychle řečené, povrchně načrtnuté, vůbec se nerozebírají do hloubky. A co se té komedie týče... než se kluci vydají na cestu, je to mdlé, chladné a nudné. Pak tam jsou tři povedené a vtipné scény, ale jinak je i ta road movie část mdlá a nudná. A ve finále to ani nikam nevyvrcholilo (btw někdo tu píše o originálním konci - já teda nevím, ale už jsem podobný viděl hned několikrát a to i v rámci road movie...). Jako, fakt jsem čekal víc, protože nápad s pojízdným domkem se mi líbil hodně, ale ve finále mi to kromě toho nápadu bohužel moc nedalo... Od Gondryho jsem čekal fakt víc, doposud jsem od něj totiž ještě neviděl film, který by mě nějakým způsobem nezaujal. Tak všechno je jednou poprvé, no. 2* ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Michel Gondry natočil skoro normální film, místy dokonce i sociálně kritický...to jsou věci... '-) Jak už se dá od Gondryho čekat, dost originální konverze žánru road movie, něco mezi Svěrákovou Jízdou, Lynchovým Příběhem Alvina Straighta a Jeunetovým T.S. Spivetem, kde stejně jako Jeunet Gondry navíc přidává k road movie neobvyklý rozměr, totiž rovinu dospívání...originální mix...(téměř) žádné surrealistické pasáže...a zřejmě nejcivilnější snímek, který kdy Michel Gondry natočil... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejstřídmější a nejcivilnější Gondry, přesto se záhy dostavuje dojem, že občas tak trochu není o čem. Starý známý nešvar jeho filmů - neschopnost udržet kontrolu nad svými nápady v celovečerní stopáži - tady zas tolik nehrozí hlavně proto, že jich ve filmu mnoho není. Mikrob a Gasoil je takový lehce nostalgický povzdech nad nezadržitelně mizejícím dětstvím, působí to jako milý zážitek, občas se dokonce dotkne něčeho podstatného, ale výsledek je ještě pomíjivější než to jinošství... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím asi nejhezčí letošní filmová premiéra a velký divácký zážitek - nic lepšího jsem letos v kinech neviděl. Po strašné PĚNĚ DNÍ člověk mohl mít tendenci Gondryho odepsat, ale to by bylo předčasné - ve svém nejnovějším filmu mi přesvědčivě dokázal, že je to stále ten starý dobrý Gondry, který neztrácí nic na své osobitosti a tvůrčím elánu - vyjma pár slabších momentů, kdy jsem měl pocit, že mu při psaní scénáře trochu došel dech, jsem byl z toho filmu naprosto nadšený - je to krásný a srozumitelný film, který si razí nekompromisní cestu do divákova srdce - smích zde střídá dojetí téměř stejným dílem - a některé scény jsou něco tak neuvěřitelného, že už kvůli nim nemohu dát méně než 5 hvězd. Za všechny budiž třeba zmíněna nádherná scéna, kdy Mikrob masturbuje nad obrázkem nahotinky, kterou sám nakreslil - něco tak originálního jsem v žádném filmu ještě neviděl, a úplně mě to okouzlilo. Vlastně celý ten film mě okouzlil - dost možná podobným způsobem, jako kdysi AMÉLIE Z MONTMARTRU - za sebe sice nemám problém napsat, že vidět zestárlou Audrey Tautou na prahu čtyřicítky docela bolí (to jsem ostatně psal už u zmíněné Pěny dní před 3 lety) - ale co už, nikdo z nás nemládne a možná je to jen o zvyku, smířit se s tím, že zbožňovaná "Amélie" už dávno nevypadá tak, jak si ji všichni pamatujeme. Nádherný film, který mě téměř bezvýhradně dostal - velký respekt ke Gondrymu, že dokázal něco takového napsat a zrežírovat, a nejen všem jeho fandům mohu tuhle filmovou libovku jen doporučit - smál jsem se nahlas celou dobu a bylo mi dobře, jako už dlouho ne. Naprosto perfektní obsazení, scénář a režie - na tomhle filmu se povedlo snad všechno. ()

Galerie (22)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Prázdninová road movie podle Gondryho

Prázdninová road movie podle Gondryho

24.08.2014

Francouzský režisér a vizionář Michel Gondry započal tento měsíc natáčení nového filmu Microbe et Gasoil, ke kterému napsal také scénář a jehož natáčení bude probíhat do konce října v Burgundsku,… (více)

Reklama

Reklama