Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sin-Dee je zpět a je naštvaná. Pouze měsíc se zdržela ve vazbě, a její přítel Chester si už začal s jinou. Jako by situace nebyla už tak dost špatná, zapletl se tentokrát s „normální holkou". Sin-Dee vyráží na trestnou výpravu s nejlepší přítelkyní Alex v patách. Zatímco obě ženy, ukrývající pod sukněmi přidanou mužnou hodnotu, drancují podsvětí Los Angeles, arménský taxikář Razmik prožívá šichtu jako každou jinou, možná trochu horší. Služba na Štědrý večer pro něj sice znamená vyšší výdělky, ale také více opilců a znečištěnější auto. A ano, Sin-Dee je zpět. Zpráva, kterou nelze ignorovat, a Razmik se s temperamentní ženou nutně musí opět setkat. Co všechno se může stát během jedné žhavé vánoční noci v městě andělů? Kdo koho miluje, kdo s kým jen spí a jak to vše má pochopit nebohá Razmikova tchyně, když nikdo nerozumí arménsky? Násilí, láska, přátelství a obchod s drogami, to vše k sobě navzájem poutá aktéry komedie natočené na iPhone 5. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (39)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Baker se podobně jako ve svém debutu noří do jedné sociálně problematické skupiny obyvatelstva a zkoumé její nešťastnou každodennost. Nečiní tak však v pomalém zádumčivém dramatu plném duchaplných frází a bolestivých pohledů, nýbrž ve svižné sexy komedii s rychlým střihem a líbivými melodiemi, kde se fuckuje a bitchuje na každém rohu. Spokojenost. Skvěle zachycená špinavá a upocená atmosfera denního i nočního LA. Navíc tam pro mě ve finále nakonec bylo i něco jako katarze, což je v komediálním přisprostlém filmu o transexuálních prostitutech dost velkej úspěch. 75 % ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Pane jo, na takovou jízdu jsem vůbec nebyla připravená. Drámo antických rozměrů, navzdory slibům hlavní hrdinky. Film má začátek, prostředek, konec a vývoj směrem ku očištění (hehe), což je například něco, co valná většina dnešní mainstreamové produkce směle ignoruje. Nemůžu se rozhodnout, jestli je film absolutně depresivní, jak by se jevil vzdálenému pozorovateli, nebo jestli je to happy end z pozice obou protagonistek, jako když člověk sleduje někoho vlétat do černé díry, tak by se mu to zdálo nekonečné, ale když jí sám prolétává, tak se pro něj běh času nezmění (no jo, koukala jsem tůhle na Interstellar). Zároveň jsem pořád musela myslet na takový ten internetový "fakt"/drb, který tvrdí, že zlaté rybky závojnatky dokážou v paměti udržet pouze poslední tři vteřiny. Rozhodně bych řekla, že je to jeden z nejlepších LGBT filmů, jaké jsem kdy viděla, a to zkrátka proto, že to ve filmu nehraje žádnou roli. Je to příběh o lásce, zlomeném srdci, pomstě a přátelství. Tečka. P.S.: Ještě připomínka k tomu, že při správném překladu/interpretaci by se film měl jmenovat "Oranžové nebe" nebo "Červánky", současný český název nedává žádný smysl. -"Merry Christmas Eve, bitch." ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Bitch, you know I don't do downers, bitch! You know I'm an upper ho!" ___________ iPhonem nasnímaná pseudodokumentární slátanina o trampotech jedné losangeleské transgenderové šlapky. Svým způsobem je to taková ta amatérská soda identická s dílem Tommyho Wiseaua, která je svou chaotickou low-budget stylizací a bizarní mystifikací jednoduše tak špatná, až je nečekaně skvělá a neskutečně zábavná. Arménským taxikářům se budu do budoucna raději vyhýbat. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi iný film, kde to výrazne vidno aj v rámci scenára aj réžie. Veľmi uveriteľné, veľmi silné a veľmi naturalistický dizajn robí z filmu veľmi zaujímavý námet a funguje to veľmi dobre. Musím povedať, že je to rovnako aj veľmi dobre zahrané. Páči sa mi aký je film neustále špinavý, silný, nedáva si žiadnu servítku pred ústa a vznikajú tam vskutku zvláštne situácie... no súčasne je to asi aj to, čo pre mňa film robí skutočne len jednorazovou záležitosťou. Neviem si sám seba predstaviť vidieť tento film ešte raz. Napriek tomu, že som ho veľmi rád videl. Ale nie všetky filmy sú také, ktoré by človek potreboval vidieť viackrát. A tento tam ja rozhodne viem zaradiť. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nasnímání iPhonem ničemu nevadí a k tomuto filmu vlastně dobře sedí. Přestože se tento film odehrává v Los Angeles na štědrý den, vánoční atmosféru tady rozhodně nehledejte. Většina postav mluví jako kanál, ale cokoliv jiného by vypadalo vzhledem k jejich sociálnímu statutu nemístně. Sice nechápu, proč do toho autor zatáhl zrovna Armény, ale nakonec proč ne. Celkově dobře udělaný nezávislý film, ale nijak zvlášť mě nezaujal. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro znovu řídí taxíka a L.A. naplňuje status hříšného města. První polovinu si člověk užívá procházku po městě, dokud se nesetmí (to už město za moc nestojí) a nezačne se moc řvát. Pocitově pro mě delší než těch necelých 90 minut. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o transgenderových lidech. Kombinace humoru a patosu. Nízkorozpočtový film, ale za to je v něm hodně energie. Pro mě nejzvláštnější vánoční film , který jsem viděl. Bez vánoční atmosféry, sněhu a se stovkou slov "mother fucker". Donutový čas navždy! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tematicky a vizuálně originální pohled do života spodiny, které je ovšem místy až nechutně nepříjemná a špatně zahraná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pravý Hollywood. Kto má rád brodenie sa v odpade spoločnosti, tak si film užije. Našťastie sa to nesnaží príliš hrať na city a ani to nie je žiadna depka, ale všetkých tých exotov nám ukazje s obrovským nadhľadom a je to riadna zábava. Viackrát som sa neskutočne zasmial. Až sa mi nechce veriť, že to natočil režisér meganudného filmu Florida Project. Ten sa bral až príliš vážne. Tentoraz má film aj dejový oblúk, ktorý nejak zmysluplne vyústi. Páčil sa mi prístup manželky k nevere svojho muža, ktorý rád fajčí transkám vtákov. Stará sa o rodinu, tak čo? :-) No a tie dve transky to asi ani nemuseli hrať. Tie hlody, čo vypúšťali z úst som ešte nepočul. Kľudne by mohli mať stand up show. Napriek krátkej stopáži to ale miestami už bolo príliš vyhrotené a niektoré scény ma už nebavili. Je to ale rozhodne nevšedný film, ktorý sa oplatí vidieť ak radi nahliadnete do zákutí, kde by ste sa nechceli ocitnúť ani na chvíľu. 6/10. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Napínavá, hormonálně nevyrovnaná jízda v závěsu za jistou Sin-Dee, co právě zjistila, že ji její pasák a snoubenec podvádí. Aneb "já mám přeci taky pí.u, když si ho sroluju!". ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze ta dabelska energie nevydrzela az do konce a predevsim sceny z Razmikovy rodiny jsou tak trochu navic. Kazdopadne i tak nejdynamictejsi a (paradoxne?) nejvic sexy film za dlouhou dobu. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

iPhonom nasnímaný neurotický portrét losangelskej žumpy. Kríženec Ružových plameniakov a toho najlepšieho od Harmony Korineho, s tak neodolatelne tupými a plochými no majstrovsky vypointovanými dialógmi až mi ostával rozum stáť. Trochu previnilo musím ísť za 5* pretože takto intenzívny a hlavne úprimný filmový zážitok som už dlho nemal. Sonda do groteskného sveta ktorý vypadá tak odlišne a pritom je totožný s našim. :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To už sa teraz začnú točiť filmy iPhonom? No snáď bol toto len taký výstrel do tmy. Mimochodom, dosť bezpredmetný. Filmy ladené v štýle one-day / one-night mi vôbec neprekážajú, obzvlášť ak majú čo povedať. Ale toto nepovedalo vôbec nič - len pochybná "smotánka" transiek, štetiek a taxikára. A toto sú "hrdinovia" tohto príbehu, ktorý má síce určitú zápleku, ale inak dosť plytkú. Celé mi to pripadalo ako úryvok z nejakej paródie na telenovelu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takže se mi bohužel potvrdily mé obavy - Sean Baker zas tak dobrý režisér není a The Florida Project se mu povedlo hlavně kvůli Zabého kameře. Transdarinka je celá natočená iPhonem a díky tomu ten film vypadá jako nějaké home video. Na jednu stranu chápu účel, na tu druhou ty záběry byly většinou hrozné. A to proti točení filmu iPhonem nic nemám, protože takový Scott Barley s tím dokáže fakt neskutečné věci. Celkově mi ten film byl ale strašně protivný - postavy jsou všechny na zabití, kvůli kameře to i strašně nudí, soundtrack většinou je taky otravný (a navíc uřvaný) a nenašel jsem tam nic víc zajímavého. Vypadalo to, jak kdyby to točil Dupieux (a jeho filmy mě kromě jednoho neoslovily, spíš nudily) a bylo to i asi podobně "vtipné". Nakonec ani pořádně nevím, co mi Transdarinka chtěla říct. Že transky drží vždycky při spolu? Tak ok, no... Nebavilo mě to, nic mi to neřeklo a kromě celkem obstojného vedení děje a prvotního nápadu ani nemám co hodnotit pozitivně. Lezlo mi to spíš na nervy. 2* ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Voyerský průlet/úlet mušek - střelek fatálním fénem, mimo hvězdné centrum. Výbušně vymetají ulice, výtečnice. Vytočená, jinošská děvčátka. Vybočené, bodlinaté "Kleopatry" s jedáky. Otevřená ústa syčí do noci, trousí, sypou slova jako špendlíky. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Po večeři jsem jel ještě takový klasický proscrollování programů, že už bych tu telku vypnul, vždyť je taky půlnoc, ale narazil jsem na tuhle parádičku a nemoh jsem to nedokoukat. Za mě mnohem lepší telenovela než všechny ty ordinace 100x jinak. Prostě se tam všemožně hádá a tahá za vlasy taková skupinka afektovaných drag queens. (70%) ()

Reklama

Reklama