Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (389)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Strojený a povrchní, jak jen top restaurace dokáže být (může mi někdo konečně vysvětlit, jak se hergot z takových porcí člověk pořádně nají?). Mluví se tu možná o food orgasmu, ale ten jako divák daleko snáz dostanete při sledování upřímnějšího Chef. Alicia zneužitá jen jako hezká tvářička, na plakátu i v rámci filmu. Na kriminál. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šéfkuchař v podání Bradleyho Coopera se po většinu času choval jako debil a nebyl to ten debil z ranku sympaťáků, takže se mu příliš fandit nedalo. Moje sympatie si nezískala ani Sienna Miller, která tady byla taková nijaká. Zbytek vedlejších postav na čele s Brühlem byl v pohodě, ale pokud nesedí ústřední dvojice, musí film nabídnout něco extra, aby zaujal. A to se nestalo. Jo, mělo to tempo, vaření bylo občas podáno jako adrenalinová záležitost a sem tam se najde pár úsměvných momentů, ale víceméně mě film nechával chladným a sliny se mi také moc nesbíhaly. Pro mě průměr. 50% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Herecká plasticita a živelnost Bradleyho Coopera ohromuje, ale jinak je tahle lehce extrémisticky působící honba za Michelinem trochu moc učesaná a pro běžného konzumenta, který se spokojí s kebabem od vedle, ale delikatesy mu nic moc neříkají. Představoval bych si méně rutinní vypravování a více zajímavých postav tak jako byla ta hlavní. Minimálně Sienna Miller mohla být, stejně tak Daniel Bruhl, či trestuhodně nevyužitá Alicia Vikander, který strhne i na absolutním minimu prostoru. Tyhle pokrmy nejsou o procesu najezení se, ale o emocích. To stejné čekám od filmu, ale jsou patrné nedodělky. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Americký Zdeněk Pohlreich a jeho strastiplná cesta zpátky na výsluní. Film je sám o sobě ryzím průměrem, neboť dle mě nevyniká v žádném aspektu až na jeden a tím je fenomenální Bradley. Chopil se velmi charakterní role a onu cílevědomost i aroganci zahrál na výbornou. Sem tam zazní nějaký vtípek a cholerické výstupy v kuchyni jsou rovněž cool. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vedieť dobre variť je na nezaplatenie, avšak všetko má svoje hranice a nič sa nemá preháňať. Čo sa mňa týka, do reštaurácie šéfkuchára Jonesa by som určite neišiel, pretože by som sa tam moc nenajedol. Na tanieri to vyzeralo pekne, ale tie porcie... no ako pre vrabca, možno ešte menej. A cena za tie jednohubky asi tiež nebola nejak priaznivá. Samotné varenie a tá urputná snaha niečo v gastronómii dokázať tu boli vykreslené zaujímavo a s patričným napätím, čo považujem za najväčšie plus tohto snímku. Filmu by som asi najviac vytkol totálne uletené dialógy a hlášky, ktoré sa síce chceli tváriť múdro, ale v skutočnosti sa jednalo len o hlúpy nezmysel, napríklad ...chcem variť tak dobre, až ľudia prestanú jesť... a pod. Suma sumárum, príjemne a šikovne natočený snímok, ktorý však pod povrchom neskrýva nič, čo by stálo za zapamätanie. 60/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Londýne a americkom meste New Orleans. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama