Reklama

Reklama

BoJack Horseman - Série 4

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Zatímco BoJack bojuje se sebelítostí a ztrátou, Todd pomáhá panu Piškotovi kandidovat na guvernéra Kalifornie a Diana nachází práci v hip blogu. (Netflix)

Recenze (27)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 Rozjezd je po minulé (a naprosto geniální) řadě krapet kostrbatý, avšak od poloviny je Bojack zpět v sedle a dávka deprese, černého humoru a silných témat sílí každou další epizodou (e11 mě emocionálně zničila) až do úplného finále. Nestačím zírat, co si tvůrci dovolují svým postavám udělat a čím vším je nechají projít... fakticky jedna z nejlepších věcí, co Netflix vyprodukoval. A animovaná tvorba jakbysmet. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Populární animovaná (temné) dramedie je tentokrát o něco slabší v popkulturních narážkách a snaze trefně komentovat současné dění, bohatě to ale vynahrazuje ve zdrcujících osobních příbězích postav, které svými emocemi doslova dokáží skolit i koně. Pro poslední čtyři epizody se doporučuje flaška whisky. Nejlepší epizoda: Ruthie (9) ()

mrkt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Bojackovi je nejlepší, že s každou další řadou roste (což u valný většiny seriálů nejde říct). Nestaví prvoplánový díly se zápletkou a řešením jeden za druhym, ale ve všech těch problémech se pěkně pitvá a plácá a nenechává je nikdy pořádně odejít. Protože neví, jak je nechat odejít. Pořád nepřichází žádný řešení, uspokojení, katarze. A člověk je z toho pořád smutnější (stejně jako Bojack) a depresivnější, ale svym způsobem i odevzdanější, protože co jinýho mu zbejvá. A možná proto je ten seriál tak dobrej.. Protože takhle to ve skutečnosti je? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku krok späť, čo sa týka kvality. Snaha dostať Bojackovu minulosť do zreteľnejších kontúr si vyžiadala svoju daň. Síce je na tom postavený dobrý zvrat ale diely, ktoré sa tomu venovali ma nebavili. Mimo niektorých skvelých nápadov sa táto séria nesie skôr v duchu neustálych fuckupov, ktoré ale kupodivu nerobí Bojack. Ten sa stáva tichým pozorovateľom a jeho postava sa v celom tom univerze mení. Je to trošku iné a kvalitou to skôr smeruje k prvej sérií, ale pravdou je, že to pozerám rad za radom, pretože chcem vedieť viac. Takže dám 4* , ale nie sú až také isté ako v prípade druhej a tretej série. 4 séria - 70% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"And so the dance of life continues." _____________ Ohromná jazda a z môjho pohľadu zatiaľ najlepšia séria! Robí mi obrovskú radosť, keď vidím, že BoJackova kvalita stúpa stále vyššie a vyššie a v podstate každá jeho séria mi príde lepšia ako tá predchádzajúca... Väčšinu hlavných postáv som si už úplne zamiloval, užíval som si takmer všetky dejové línie (pri čom tá s Hollyhock mala úplne šialené a neskutočne prekvapivé vyvrcholenie!) a vo finále ma to po emocionálnej stránke zasiahlo ešte dvakrát viac ako kedykoľvek predtým! Okrem toho, záblesk niečoho pozitívneho v poslednej scéne ma úprimne potešil a po všetkom, čo sa v tejto sérii udialo ma to aspoň trochu zahrialo na srdci... ___ Henrietta odporúča túto sériu všetkými desiatimi! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát se mnou scénárista Waksberg totálně vymetl. Naprosto fenomenální, komplexní a promakaný po všech stránkách. Opakuju se, ale tentokrát je to jinej level. Už tim, jak člověk musí dávat pozor během intra, které odpovídá tomu, jak se příběh odvijí. Veškeré dialogy jsou něčim důležité pro následné další díly, tuna twistů, které mi zas ukážou věci z jiného pohledu, místy tak depresivní až jsem nedýchal a ten happyend mě donutil vyprsknout slzy štěstí. Já si snad nepamatuju, kdy jsem se cítil šťastně za fiktivní charakter jen tim, že se usměje. Tvůrčí tým miluje tuhle show, pečuje o to a divákovi daj stoprocentní prožitek. Bojack je absolutní tahoun peletonu na seriálové tvorbě a nemá žádnou konkurenci. Fakt vám kurva závidím, všem těm, kteří s Bojackem teprve začnou. Replaybilita díky tomu množství detailů je neotřesitelná, nechybí ani stále perfektní situační humor a Rami Malek v jedné show s Aaronem Paulem? Masakr. Co víc si můžu já, náročnější fanoušek přát... ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už jste po třetí sezóně mysleli, že BoJack už nemůže být depresivnější, přichází na Netflixu se čtyřkou a BoJackovým návratem do dětství. Začíná to sice trochu pomaleji a ne tak vtipně, ale od půlky už čekejte koňskou dávku kvalitní animované zábavy s poučením. ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto séria emočne maximálne rozdrví. Kto by to bol povedal, že seriál bude vyspelejší viac a viac. BoJack nás kúpe vo svojich sračkách, no k neuvereniu, séria končí pozitívne. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Seriálu se ještě pořád daří vytvářet zajímavé existenciální momenty, které díky ústředním postavám fungují a tvůrci mají i dar svižně satirizovat současné dění, což v této sérii zdařile zastupují absurdní volby guvernéra. Čtvrtá série ale má příliš mnoho dílů a je naředěná blbostmi (např. linie s Princess Carolyn je nepovedená, postavě v určitý moment prostě jebne a zahodí veškerý vývoj, aniž by to dávalo smysl). ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série - (7,5/10). BoJack Horseman se vymyká většině seriálů, které kdy vznikly. Má odvahu dostávat postavy do tak nepříjemných situací a přes všechny hovna světa, že i divákovi už je z toho špatně. Ještě děsivější je fakt, že divák to prožije za hrozně krátkou dobu. Nějakých dvacet minut stačí tvůrcům, aby vás naprosto zdeptali osudy, které se tady v každém dílu odehrávají. Potom to dospěje do takového extrému, že mě zahřál u srdce byť jediný úsměv hlavní postavy. Charaktery tady prochází asi největším vývojem za všechny série, takže tady sledujeme jejich strasti i radosti. U BoJacka je už tradicí, že mu trvá než dorazí ty vrcholové epizody. Ani čtvrtá série nebyla výjimkou, kdy jsme dostali na konci série jedny z nejvíc emotivních epizod za celou dobu trvání seriálu. Zase si dám menší pauzu, abych to dokázal vstřebat, ale těším se až se vrátím k této čiré depresi v podobě páté série. Nejlepší epizoda: Time's Arrow (S04E11) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostý bizarní seriál z oslavovaného Hollywod(d)u se přetransformoval v ohromně silnou televizní dramedy, které v tomto žánru může konkurovat jen Shameless. BoJack už není jediným mučedníkem téhle velmi emotivní show, tvůrci nenechávají život klidným ani ostatním postavám a i když to může znít nepřejícně, já jsem za to rád. Protože přestože na BoJackovi Horsemanovi miluju ty usměvavé hrátky s narážkami na skutečný svět lidí a zvířat, tak jsem tady především pro ty silné momenty. A těch bylo ve čtvrté řadě až nečekaně příliš. [viděno na Netflixu] ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé erupci koncepčních nápadů a emočních rozmrdávaček je tahle série takový pád vzniklého popela k zemi. Tedy se znovu jedná o horskou dráhu s emočně zničujícími pády a over the top vrcholy. To vše zabaleno do tvůrčí hravosti, jež zmiňované kvality jen posiluje na dříve určenou notu, tedy buď to člověka rozmrdá do sraček ještě více nebo to vytáhne skvěle fungující přehnanost na další vrchol. 9,5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BoJackovo zatrpklé hledání sama sebe dostává další ránu, když se mu do života nakvartýruje pubertální, ale rozumná a osmi adoptivními otci příkladně vychovaná dcera, umanutá jej poznat a vypátrat též svou biologickou matku. Mezi nimi (a senilní babčou) to jiskří, tahle linka sezónu suverénně táhne. Bohužel ji ředí spontánní kandidatura pana Piškota na guvernéra (lacinou satirou politických kampaní záhy vyčerpaná) nebo další z Toddových střelených podnikatelských nápadů (potom, co si ujasní svou (a)sexuální identitu). Jako celek tedy nemohu hodnotit absolutně, ovšem několik dílů je vyloženě fenomenálních, originálních a ve vyznění silných (E02, E09, E11!). ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvej polovici série tvorcovia nechávajú postavy vydýchnuť a neponúkajú ich vyhrotenými situáciami, v ktorých by zlyhali a mali zo seba mizerný pocit. Už im len máličko komplikujú život v snahe rozvíjať ich, no to kvôli ich predošlým vypätým situáciám touto odľahčenou formou nejde. Aspoň skalný fanúšik pozná rozdiel, Tentokrát postavy toľko netrpia (v záverečnej tretine sa zo však zmení, ale to najhoršie už asi máme za sebou), divák však trochu áno. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bojack a výchova dcery, Piškot jako kandidát na guvernéra a  Carolyn konečně štastná. Zase skvělé, depresivní až na půdu. Nejlepší díly pak klasicky přicházejí se závěrem. 9/10 ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

První série byla pro mě jemnej nadprůměr, druhá výborně pracovala s vývojem postav a ta třetí, která mě sice nedostala jako většinu lidí, byla přesto extrémně kvalitní dílo. Čtvrtá série mě rozemlela, jen jak to šlo. O to víc mě mrzí upozadění Todda, ale to je asi cena za výbornou story archu BoJacka... Poslední epizoda je masterpiece. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku to jaksi drhne, seriál obrousil hrany, řešení konfliktů je bezkonfliktní, dějová linka s kandidaturou na guvernéra je cela víceméně bezzubá. Ke konci série se však koná návrat deprese, jak to máme rádi, poslední 2 díly posouvají seriál zase o kus dál. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 4. série – 85% BoJack se vyadává trochu jiným směrem. Humor je více založen na metavtipech a na společensko-politických kauzách. Tato část má určitě něco do sebe. Dramatická složka je zde stále zastoupená, v této řadě o mnoho více než v řadě předešlé, ale její dopady nejsou tak kritické v dlouhodobém měřítku. To se například nedá vůbec srovnávat s prvními dvěma řadami, kde tíha BoJackových rozhodnutí byla opravdu znát. ()

Reklama

Reklama