Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (77)

BoJack Horseman (2014) 

DOKONČENO. Ze všech možných animovaných seriálů pro dospělé, které já osobně upřednostňuju před sledováním prostoduchých hraných sitcomů, mi BoJack nejspíš navždycky nejvíc utkví v paměti. Nebudu vůbec zastírat, že jsem s tímhle serošem měl ze začátku poměrně problém (vždyť jeho vůbec první díl se topí v modrých číslech) a na velmi dlouhou dobu jsem s BoJackem zkrátka seknul. Pak ale přišla chuť jej dohnat a jakmile jsem se dostal hlavně do třetí řady, bylo mi jasné, že už nepůjde přestat. Ta totiž společně se čtvrtou a pátou obsahuje tak srdceryvné momenty, že se jim těžko vyrovná kdejaké hrané televizní dramedy. Bylo to krásných 77 epizod plných těch nejbizarnějších poukázání na společné soužití zvířat a lidí na jedné stejné úrovni. ()

BoJack Horseman: Příběh BoJacka Horsemana, kapitola první (2014) (S01E01) 

Tak před půlrokem jsem už na Bojacka narazil a moc mě neoslovil, i díky tomu se nemůžu divit zdejším na poměr seriálu velmi podprůměrným číslům. Druhé šance jsou ale někdy potřeba a tady je více než přínosná. Dlouho jsem nenarazil na seriál, po kterém bych měl takovou chuť pustit další epizodu. Těším se na budoucí dění, které si všichni (zdejší devadesátiprocentní hodnocení!) vychvalují jako jednu z nejpovedenějších dramedy současné televize. ()

BoJack nenávidí armádu (2014) (S01E02) 

Pilot mě vážně oslovil a dychtil jsem celý den po pokračování a i to mě nemálo zaujalo. Tyhle sarkastické předobrazy dnešního světa mám ve filmech a seriálech moc rád a rozhodně jedu dál. Narážky typu tuleň = seal - pracující pro NAVY Seal mi vážně kouzlí úsměv na tváři. ()

Divoká myška (2014) (S01E03) 

Další poukázání na dost ožehavé téma aktuální společnosti aneb co s naším úsudkem dokáží udělat city. Celkově se jedná o mírný krok zpátky, pokud ale bude seriál pokračovat tímto stylem, tak si jej velmi brzo zamiluju. ()

Zoë a Zelda (2014) (S01E04) 

Ze začátku seriálu mi přišlo, že postava pana Peanutbuttera bude tou nejotravnější, kterou nám tvůrci nabízejí, zrovna tady se mi ale jeho větší přítomnost dost líbila a těším se, jak bude Bojackovi život komplikovat dál. ()

Užívej, Diane Nguyen (2014) (S01E05) 

Skvělé narážky na současný Hollywood v podání tupého závisláka Todda. Bojack a jeho citová intolerance k ostatním trpká, ale na jeho postavu dost správná. ()

Příběh o D (2014) (S01E06) 

Když jsem s touhle show začal, přečetl jsem si, že právě 6. epizoda nakopává Bojacka do podobných výšin, ve kterých seriál před pár týdny skončil a on je ten díl opravdu parádní. Bizarní, legrační, smutný i až líbezný. V obdobném duchu doufám ve většinu zbylých 70+ dílů, které mám naštěstí ještě před sebou. ()

Řekni něco (2014) (S01E07) 

Po skvělé kauze s “D” jsme se trošičku zase snížili co se týče poutavosti příběhu, nicméně jsem rád, že přestože je Bojack Horseman ve formátu sitcomu, tvoří se oproti klasickým komediálním seriálům jednolitá linka, která se postupně vyvíjí. Být každá epizoda o něčem nahodilém (Simpsonovi, Rick a Morty..), tak bych se do seroše tak neponořil. ()

Teleskop (2014) (S01E08) 

Geniální nálož mírných i těžkotonážních emocí pokračuje. Ne že bych si prozatím sedal ze seriálu na zadek, ale to sociální drama mě momentálně prostě táhne nejvíc. ()

Vyšší moc (2014) (S01E09) 

Ty postavy jsou tak nevšední, až jsou prostě k sežrání. Ohromně dlouho mě nikde tolik nebavily dialogy. Bojackovi nebude zjevně trvat moc dlouho se dostat do mé seriálové TOP “ten”. ()

Oslíku, otřes se (2014) (S01E10) 

Mr. Peanutbutter je chvílemi až na pěst a mnohdy zase naprosto super. Už se těším, čím bude Bojacka iritovat příště. ()

Depresivní konec (2014) (S01E11) 

Brutální haluz s krásnou alternativní budoucností našeho hlavního hrdiny. Ta je tu ale jen na skok. ()

Později (2014) (S01E12) 

Pro mě sice není finále první řady tak srdceryvné, jak jsem sám očekával, přesto je BoJack úžasně napsanou postavou a zajisté pokračuju dál. ()

Úplně nová sedačka (2015) (S02E01) 

Nečekal jsem, že druhá série nezačne ani tak emotivně silně, jako hlavně vtipně a bizarně a takový styl já prostě taky žeru. ()

Bejvávalo (2015) (S02E02) 

Po delší odmlce jsem zpátky u dalšího perfektního animovaného seriálu s přesahem pro dospělé (Brickleberry, Rick a Morty...) a upřímně BoJack zase zachytil moji pozornost. ()

Bez usmíření (2015) (S02E03) 

Místy je to strašná volovina, to spojení lidských vlastností se zvířecími budu ale nejspíš obdivovat až po samotný konec seriálu. ()

Po oslavě (2015) (S02E04) 

S Vincentem jsem doufal, že ještě bude pořádná sranda a ona se doopravdy dostavila. Vtipný odkaz na jeleny v lese rovněž briliantní. ()

Slepice (2015) (S02E05) 

Tuhle efektivní satiru snad nejde nemilovat! ()

Velká láska (2015) (S02E06) 

Ty vyhrocené situace mě kromě smíchu obohacují i o nová anglická slova, která jsem doposud vůbec neslyšel. Ve spojitosti s BoJackem je ale jen tak nezapomenu. ()

Hank po setmění (2015) (S02E07) 

Prozatím bohužel asi nejméně poutavá část, v níž jsem se vskutku ztrácel. Užil jsem si opět jen a pouze hrátky s lidskými vlastnostmi u zvířecích protagonistů. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama