Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (7)

BoJack Horseman (2014) 

Ze všech možných animovaných seriálů pro dospělé, které já osobně upřednostňuju před sledováním prostoduchých hraných sitcomů, mi BoJack nejspíš navždycky nejvíc utkví v paměti. Nebudu vůbec zastírat, že jsem s tímhle serošem měl ze začátku poměrně problém (vždyť jeho vůbec první díl se topí v modrých číslech) a na velmi dlouhou dobu jsem s BoJackem zkrátka seknul. Pak ale přišla chuť jej dohnat a jakmile jsem se dostal hlavně do třetí řady, bylo mi jasné, že už nepůjde přestat. Ta totiž společně se čtvrtou a pátou obsahuje tak srdceryvné momenty, že se jim těžko vyrovná kdejaké hrané televizní dramedy. Bylo to krásných 77 epizod plných těch nejbizarnějších poukázání na společné soužití zvířat a lidí na jedné stejné úrovni. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Byl jsem z vícero zdrojů upozorněn, že Bojack je jeden z projektů, který si vás zaháčkuje až ve své pozdější fázi, první série je údajně dosti slabá oproti náloži, kterou představuje zejména nejzazší konec seriálu. Přes to všechno se mi ale tenhle netradiční animovaný dramedy koncept vryl pod kůži už hned zpočátku a přestože zůstáváme prozatím na 80 %, nemám pochyb, že se vše pořádně rozjede. [viděno na Netflixu] ()

Série 2 (2015) (S02) 

V první sérii BoJacka jsem si poměrně dlouho zvykal na ani ne tak bizarní propojení světa lidí a zvířat, jakožto spíše na chování všech přítomných a možná proto jsem se od zážitků vyhaslé hvězdy Horsin Around na delší dobu odmlčel. Ovšem stejně jako u Breaking Bad, i animák jako BoJack Horseman disponuje údajně enormně srdceryvnou závěrečnou řadou a to je pro mě dostatečným lákadlem dát nejznámějšímu kreslenému koni nadále šanci. [viděno na Netflixu] ()

Série 3 (2016) (S03) 

BoJack je velmi výstředním seriálovým výtvorem, který spoustu diváků odradí svým netradičním vizuálem a propojením zvířecího a lidského prostředí. To jsou ale naopak faktory, které v mém srdci udělaly pro tohodle sarkastického a věčně nespokojeného koně již nezaměnitelné místo a po prvních dvou sériích, jež se pohybovaly od suprové epizody ke slabší, tenhle seroš naprosto miluju. Prostředí filmařiny, která je mým největším hobby, skvělé vtípky a gagy a hlavně pořádná dávka deprese se zasluhují o to, že BoJacka Horsemana už teď řadím mezi jedny z nejlepších animovaných seriálů. [viděno na Netflixu] ()

Série 4 (2017) (S04) 

Prostý bizarní seriál z oslavovaného Hollywod(d)u se přetransformoval v ohromně silnou televizní dramedy, které v tomto žánru může konkurovat jen Shameless. BoJack už není jediným mučedníkem téhle velmi emotivní show, tvůrci nenechávají život klidným ani ostatním postavám a i když to může znít nepřejícně, já jsem za to rád. Protože přestože na BoJackovi Horsemanovi miluju ty usměvavé hrátky s narážkami na skutečný svět lidí a zvířat, tak jsem tady především pro ty silné momenty. A těch bylo ve čtvrté řadě až nečekaně příliš. [viděno na Netflixu] ()

Série 5 (2018) (S05) 

Série mnou čím dál tím více obdivované show, které vévodí zejména princezna Carolyn, s níž jsem soucítil v každé emotivně vypjaté situaci. Na BoJacka se samozřejmě také dostane a rovněž se vám chce ve spoustě chvil spíše brečet než popadat za břicho. A to já na tomhle seriálu miluju! [viděno na Netflixu] ()

Série 6 (2019) (S06) 

Animovaných seriálů, určených spíše pro dospělé publikum, jsem viděl už poměrně dost, ale žádný mě nedokázal tak pohltit jako právě BoJack. Teda zejména svou čtvrtou a pátou řadou, ta poslední je rovněž hodně silná, i vzhledem k tomu, že jste celou dobu v nervech, jak to s tím naším průšvihářem nakonec skončí. Najde se tu v těch 16 dílech ovšem i pár půlhodinek, které už mi přišly nadbytečné, především ty s mou velmi neoblíbenou Diane. I tak jsem ale BoJacka zaslouženě šoupnul do mé seriálové top desítky. [viděno na Netflixu] ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama