Reklama

Reklama

Clarence

(seriál)
  • USA Clarence
USA, (2013–2018), 24 h 2 min (Minutáž: 11–23 min)

Tvůrci:

Skyler Page

Hrají:

Tom Kenny, Sean Giambrone, John DiMaggio, Jon Heder, Audrey Wasilewski, Eric Edelstein, Natasha Leggero, Joshua Rush, Mckenna Grace, Tig Notaro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(130)

Kdo potřebuje fantaskní světy, když velkolepá dobrodružství čekají kdekoli kolem nás. Nakažlivě optimistická oslava dětského dovádění v americkém animovaném seriálu z produkce Cartoon Networku. Clarence je sice obyčejný, ale při tom vlastně jedinečný malý kluk. Jeho zvláštnost spočívá v tom, že má takřka nezdolný optimismus a plnými doušky si užívá, cokoli před něj život postaví. Při tom si vůbec nic nedělá z toho, co by si o něm myslí druzí. Clarencův nakažlivý postoj k nevázané zábavě se přelívá jednak na jeho nejlepší dva kamarády, divokého nezmara Suma a úzkostlivého vzorňáka Jeffa, ale také na všechny ostatní děti z okolí... Seriál pro americkou kabelovou stanici Cartoon Network vytvořil animátor a kreslíř storyboardů Skyler Page, který předtím pracoval v týmu legendárního seriálu Čas na dobrodružství. Clarence představuje jeden z mála animovaných seriálů cílících na děti od šesti let, které se odehrávají v realitě a neobsahují fantaskní elementy. Což ale neznamená, že by neměl co nabídnout. Každodennost zde totiž v žádném případě není šedivá či nudná. Naopak skrze svého titulního hrdinu ukazuje, že i všední realita obyčejného předměstí skýtá nespočet fascinujících podnětů k dobrodružstvím a vylomeninám. Výsledkem je óda na odřená kolena, natržená trika a zamazané kalhoty coby bezprostřední doklady velkolepě stráveného dětství. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

JFL 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá óda na odřená kolena, natržená trika a bahno ve vlasech, ale i na krásu špíny obyčejného předměstí. Za mnoho let první seriál Caroon Networku bez fantaskní premisy, což ale v žádném případě neznamená, že by byl prostý fantazie. Obzvláště v dnešní době elektronické zábavy úchvatně návodný seriál, který dětem i dospělým připomíná, že velkolepá dobrodružství nečekají jen v nereálných světech, ale rovnou za barákem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

K tomuhle seroši mne přivedlo potomstvo. Jednou jsem totiž ze zvědavosti sledoval na co to kouká. Způsob ztvárnění postav mi totiž moc nesedl a tak jsem si myslel, že je to nějaké obdoba South parku. Na ten má potomstvo času dost a tak jsem byl připraven zasáhnout rukou cenzora :-). Dal jsem tomu ale z objektivních důvodů prostor a nakonec jsem zjistil, že se na to koukat dá. Každý si u toho totiž vybaví dětství a to nadšení pro cokoliv. Tehdy nic nebylo překážkou a kde u her chyběly reálné artefakty, byla k dispozici vždycky fantazie. Z klacku byl meč či kulomet, z krabice tank či bunkr atd... Clarence je svým optimismem občas na zabití, ale to jej odlišuje od jiných komixových hrdinů. Jeho nadšení pro cokoliv je až nakažlivé. Hodně seriálu pomohl i skvělý český dabing. Dávám za 4 hambáče z RR. * * * * ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděny 3 náhodné epizody. Jestli budu pokračovat nevím, ale asi spíš ne. Není to tak blbé a trapné, jak jsem se zpočátku bál, ale stejně mě to moc nebavilo a ani jednu z těch tří epizod bych neohodnotil výš, než třemi hvězdičkami. Přijde mi to málo odvážné, ani jednu postavu jsem si neoblíbil a většina mi jich přišla nesympatická. Ale třeba se mi to jen netrefilo do vkusu a možná to docením časem. Zatím slabé 3* ()

ogi1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných seriálů :D Sledujeme tu příběhy šíleného obtloustlého kluka jménem Clarence a jeho přátel Jeffa a Suma. Po 32 epizodách musím říct že kvalita epizod vysoce stoupá a mám pocit že čím dál více Clarence cílí na vyspělejší publikum protože hromada vtípků není určena dětem (ne tím že by byli sprosté) také dost vtipů dítě nemusí pochopit. Musím ještě tvůrce pochválit že přínáší celkem často originální nápady a skoro nikdy se mi nestalo že bych se u nějaké epizody nudit. Pokud hledáte oddechový animovaný seriál který necílí na děti a ani neobsahuje vysloveně dětský humor budete určitě spokojeni ! Snad tu s námi Clarence bude co nejdéle jedná se totiž o svěží vítr mezi animovanými seriály. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Šílenější pohádku jsem v životě neviděl... Animace je podivná, Clarence vypadá jako brambora, Jeff jako by měl celou dobu na hlavě krabici a ten třetí je to, co byste uviděli, kdyby si mozkomor sundal kápi. Zápletky jsou dost bizarní a všechny ty vtípky jakbysmet. Nevím, jestli je záběr na to, jak Clarence zatne koule, díky čemuž mu je těsně nerozřízne plovoucí motorová pila, zábavou pro děti, ale já se vlastně bavil dobře. ()

Reklama

Reklama