Reklama

Reklama

The Windmill Massacre

  • Velká Británie The Windmill Massacre (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Partia turistov sa vyberie z Amsterdamu na výlet po okolitých veterných mlynoch, ktoré sú pre návštevníkov Holandska pôsobivou atrakciou. Zo začiatku je atmosféra príjemná, čomu pomáha aj usmievavý sprievodca. Keď sa začne stmievať, nastanú nečakané problémy. Autobus sa pokazí a najbližšia dedina je vzdialená viac ako hodinu chôdze. Výletníkom ponúkne nádej vzdialený mlyn. Ešte však ani nestihnú vystúpiť z autobusu, už ich zo vzdialeného lesíka pozoruje muž so zbraňou v ruke. Začína sa nečakané dobrodružstvo, z ktorého nikto nevyviazne živý. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (49)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"..., ze kterého nikdo nevyvázne živý.". Tak tahle věta mě navnadila, miluju tragické konce. Sice není tak úplně pravdivá, no ale dejme tomu. Každopádně ti z vás, kteří si chcete s nostalgií zavzpomínat na všemožná horrorová a slasherová béčka, která jste v devadesátkách sjížděli na VHSkách z videopůjčoven, byste měli být tímhle devadesátkovým vyvražďovacím retrem potěšeni. Podmínka je ovšem mozek přepnutý pouze do nouzového režimu, to je snad jasné. Nejlepší scéna - asi řezání tváře břitvou a následné topení, zručně provedeno... tedy myslím natočeno. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

The Windmill Massacre je pro mě výsměchem hororovýho žánru. Zároveň ukazuje toprnost a impotenci Nick(a) Jongerius(e) na scenáristické a režisérské židli. Tak stupidní vyvražďovačku jsem dlouho neviděl. Postavy jsou absolutně nesympatický, Killer jalovej a gore ( který sem párkrát zabloudilo ) je spíš k smíchu. Marně jsem na tomhle filmu hledal nějaký pozitivum. Tyhle Windmillský větrný mlýny se točí opačným směrem proti mýmu vkusu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Windmill Massacre obsahuje 90% prvků, které by každý slasher měl mít, což se dnes vidí velmi zřídka. Pro laika slasher znamená vyvražďovačka hloupých studentů v lesích, kdo se vyzná může při filmu sledovat jak hezky se tvůrci drží jasně daných pravidel. Máme zde originální místo ( Větrný mlýn), které přidává na atmosféře, zabijáka spojeného s legendou a s pořádnou kosou, partu náhodných lidí, kteří postupem času zjistí, že na místě nejsou náhodou, snaživé gore a nápadité vraždy, jeden nečekaný zvrat a dráždidlo na sequel. Myslím, že zde snad chyběly jen holé cecky, ale k tomu zde nebyly "prostředky". Tempo mi přišlo trochu pomalejší, ale jinak se jedná o velmi vydařený přírůstek do žánru, který by za 20 let pro budoucí hororové fanoušky mohl znamenat, to co pro nás znamená Jason či Michael Myers. Story 6/10, Atmosféra 7/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 4/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. 75% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Větromlýnskýmu masakru nejde upřít tvůrčí zručnost a chytlavý úvod. Merito legendy samotné je zajímavé a možná je tím nejpovedeněším z celýho filmu, jenže je to děsně nudně odvyprávěné, což místy úplně boří náznaky slasherové jízdy. Pilíře slasheru, kterými jsou vraždy a záporák, nejsou ničím vyjímečné, takže za mě jen tak tak průměr za žánrovkovou kusovku po delší době. 55% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Windmill Massacre je x-tou variáciou na tému, ktorou sa v predošlých rokoch viac či menej úspešne zaoberali už horory ako Dead End, Reeker, Wind Chill, Kingdom Come a pod.., aj keď tentokrát situovaný do neopozeraného prostredia holandského vidieka a s rešpekt budiacim zabijakom, ktorý predvedie aj zopár brutálnych mordov. Holanďania sa každopádne ukázali v dobrom svetle a svojim Masakrom vo veternom mlyne predčili väčšinu americkej žánrovej produkcie z roku 2016. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Režisérovi Nickovi Jongeriusovi dodal inšpiráciu strašidelný mlyn, ktorý stál asi 500 metrov od domu, kde prežil detstvo. (Marceloo)
  • Režisér Nick Jongerius je ochotný dať príležitosť natočiť sequel k tomuto hororu ambicióznemu režisérovi a sám mu je ochotný pomôcť ako producent. (Marceloo)

Reklama

Reklama