Reklama

Reklama

R.U.R.: Genesis

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Akční / Sci-Fi
USA, 2013, 7 min

Recenze (4)

PKD 

všechny recenze uživatele

Minifilm od rež. ST continues s prap. Smithovou. Pokud pominete fakt, že se to jmenuje takto (plus identifikační tetování robotů) a 1 z robotek nosí jméno Sulla, raději nespojovati s autorem a tímto konkrétním dílem, jinak budou nepřipravení a zcela náhodní diváci, míti náběh na infarkt. Ano vskutku, kdysi dávno měl prý býti takovýto film s Chase ´velký výstřih´ Mastersonovou (znáte z DS9) ale nic se nestalo a vlastně se tím pádem nic...nestalo.;-) I když....by bylo zajímavé dostati tohle v 90min. délce. Quilty pleasure jak sfyňa. Fetishisticko ´´lesboidní´´ 60/70tková psychedelie (lávové lampy rulezzz:) že tam už jen chyběl  šukedelický Austin Powers. Ostatně, tohle je asi jediná věc, která by souhlasila s předlohou, páč jak někteří vykoumali z textu (kde to není přímo řečeno) hl. část děje se odehrává právě v 60. letech. O kterých ale Čapek neměl ani tušáka, co to bude za uvolněnou dobu.;-) Zkrátka, pokud si to někdo neprozřetelně pustí s tím, že se těší na Čapka, čeká ho něco zcela nečekaného. V dobrém i zlém. Zdravím První Organizaci Rosumových Universálních Robotů. A ještě k tomu ten podtitul. To je prostě kůůl made in USA. Ha ha. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Naprosto senzační adaptace originálního drama R.U.R. Celá hra v 7 minutách? Pecka! Film si krásně hraje s metaforou, ale pro člověka, který si nevšímá podstaty věci, tohle film nebude. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že nemám tušení, o co tady šlo, taky nechápu, co to mělo mít společného s Čapkovým R.U.R. Je to docela svižně natočený akční kraťas, který si můžete pustit na YouTube, kde po sobě střílejí roboti, ale to je všechno. Nijak to nerozvíjí myšlenky původního díla, ani to nevychytalo jeho styl. Vlastně tam není provázanost vůbec žádná, jde o naprosto samostatnou jednotku, co má v názvu z nějakého důvodu to, co tam má. Koukat se na to dá, nenudí to a má to pěknou hudbu, takže tři hvězdy, ale musím se hodně držet, protože už jenom kvůli myšlence, že by R.U.R. mohlo potřebovat prequel, mám nutkání napálit tomu odpad. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

No nevím, i kdyby to měl být předfilm k tomu co má být za rok (tj. 2016), tak je to dost slabý. Hudba na začátek je naprosto perfektní, ta co tam zazní jako druhá je pro změnu otřesná a hodně nepříjemná. Co se týká děje, tak je toto spíš tak nějak znehodnocení a mám pocit, že to krom názvu nemá s Čapkovým originálem nic společného. Pokud to fakt má patřit jako předfilm, tak těch 5minut měli využít úplně jinak - nedávat tam líbání dvou ženských a hlavně si odpustit ten předpotopní styl, prostě zaujmout a nechat otevřený konec. ----- Jako shlédnutí vám nijak neublíží, ale nečekejte od tohoto rádoby mini-filmu nějaké kouzla. Dvě hvězdy dávám jen první skladbě. ()

Reklama

Reklama