Reklama

Reklama

The Whispers

(seriál)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 9 h (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Soo Hugh

Hrají:

Lily Rabe, Barry Sloane, Milo Ventimiglia, Derek Webster, Kylie Rogers, Kyle Breitkopf, Kristen Connolly, David Andrews, Autumn Reeser, Brianna Lynn Brown (více)
(další profese)

Epizody(13)

Agentka FBI Claire Bennigan (Lily Rabe) řeší případ šestileté dívky, která se svým imaginárním kamarádem takřka zabila svou matku. Stojí za touto nešťastnou událostí psychická nemoc dívenky, nebo neznámá síla? Wes Lawrence (Barry Sloane) na Sahaře vyšetřuje záhadný objekt připomínající U.F.O. Snaží se naší planetu ovládnout nějaká mimozemská civilizace? A pokud ano, jsme schopni takovému ohrožení čelit? I takové otázky jsou předmětem nového sci-fi seriálu od stanice ABC. (geklon)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (42)

venison 

všechny recenze uživatele

S01 - Seriál "The Whispers" má velké ambice, které se autorům povedlo naplnit tak na 70%.. Příběh je zajímavý a relativně propracovaný, diváka si hezky vodí z ručičku a sem tam mu předhodí nějaké to překvapení nebo se mu pokouší podsouvat určitý úhel pohledu.. Celkově mi 13 dílů přijde na danou tématiku až až..V některých místech se příběh natahuje více než děj snese.. Některé postavy vznikají, tváří se důležitě, ale nakonec vyzní do ztracena nebo si na konci seriálu uvědomujeme, že jsou proti logice záhadné síly "Drilla".. Osobně mi nejvíce vadil fakt, že zde je velké zastoupení "béčkových" líbivých tvářiček, které neodvádějí kvalitní herecký výkon a tak mě v seriálu buď rušily nebo vyloženě štvaly.. Opravdu oblíbené jsem celkem měla asi 3 postavy a z toho dvě byly děti.. "The Whispers" si hraje na dramatické sci-fi stavěné na dětech, ale E.T.ho nebo "Stranger Things" rozhodně nečekejte.. Spíše hlubší verzi "Akt X", kdy je do více dílů rozvinut jeden záhadný příběh.. Atmosféru ovšem "The Whispers" rozhodně mají.. Moc se mi líbilo jak tvůrci dovedli v divákovi nabudit téměř hororový strach z dětí.. Především z herecky nejvyspělejší úžasné (a zároveň až odporné) holčičky Minx.. Po tomhle seriálu si jeden dvakrát rozmyslí, jestli si kdy své vlastní malé bubáčky pořídí :-D ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu prijemne mrazivy a bububu, zejmena uvodni scena. Na druhou se trosku obavam vyvoje smerem vstric paskvilni/prekombinovanemu klise. Kombinuje se tu mysteriozni i scifi faktory, hned nekolik rovin. Zapletka pomerne zajimava. Osobne tomu moc sanci nedavam, ale patri to mezi ty zajimavejsi piloty, jeden dva dily jeste asi prubnu... ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zezačátku zdánlivě plné těch největších "mystery" klišé, ale postupně se to až neuvěřitelně rozjede a závěrečný tři díly jsou jedna z nejnapínavějších věcí, co jsem letos viděl. Navíc opravdu skvělé herecké výkony jak dospělých, tak i dětských představitelů (což se v dnešní době moc často nevidí). Jestli nebude druhá série tak budu teda pořádně nasranej........... První řada - 95% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd se nesl v tak trochu hororovém klišé ala neznámá entita jako imaginární kamarád. Atmosféru to mělo takovou nijakou a bylo prostě dost vidět, že současná TV produkce moc horor jako žánr neumí. Co se ale povedlo je gradace děje, kdy po odhalení tajemného nepřítele přichází horor v trochu odlišné podobě a tím je skvěle navozený pocit bezmoci, který pramení ze samotné podstaty entity. Poslední trojice epizod je ukázkou skvělého vyvrcholení a teprve tam se ukazuje jak scenaristický, tak filmařský potenciál The Whispers. Řádně se totiž přitvrdí a na hereckých výkonech je to v tu ránu vidět. Bohužel, závěrečná epizoda končí otevřeně a tradičně v tom nejlepším a odpovědí se divák nejspíše nikdy nedočká. Škoda, protože podobných sci-fi kousků je jako šafránu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takhle teda jo, takhle se mi to líbí. Vynikající konspirační seriál, který by mohl být hitem léta a zatím to vypadá, že by ho ani nemuseli rušit, takže za mě spokojenost a nadšení. Otázek je spoustu, odpovědí dostáváme jen velmi málo a ne hned, ale zatím to nepůsobí zamotaně a tvůrci budí dojem, že vědí, co dělají a že to mají vymyšlené, což je další klad. Dalším kladem je vynikající znělka, jak po stránce obrazové, tak i hudební. Lily Rabe, hlavní tahounka celého seriálu je skvělá, hlavní roli si opravdu zasloužila - a to už dlouho. Děti umí hrát, nejsou otravní, naopak působí velmi přirozeně a jejich roztomilost je jen bonus, takže za dětské herce u mě taky palec nahoru - a nebo radši dva. Dalším kladem je nejednoznačnost a nejistota - nevíme, kdo je Drill, jen víme, že je to (nejspíš) člověk - výborný nápad a seriál o UFO bez UFO funguje skvěle. Pilot přinesl parádní, mrazoivou atmosféru, fascinující úvod do příběhu, několik skvělých zvratů, dva miliony otázek, ani jednu odpověď a perfekní herecké výkony, zejména ta děcka byla strhující, no fakt! Druhý díl byl o něco slabší, ale od třetího se mi to zase začíná líbit čím dál víc a i když byl Pilot jednozančně nejlepší, celý seriál si udržuje tempo, atmosféru i poměr otázek a odpovědí na jedničku a vypadá to, že tvůrci se do toho nezamotají a my se snad dočkáme i konce. Myslím, že tohle je hit léta. Podobný seriál jsem potřeboval, konečně něco sympatického mysteriózního, co (zatím) perfektně funguje. 90%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Seriál sa začal natáčať v júli 2014 vo Vancouveri. (kasch10)
  • Lily Rabe (Claire Bennigan) a Derek Webster (Jessup Rollins) sa priznali, že rovnako ako deti v The Whispers mali i oni v detstve imaginárnych kamarátov. Lily Rabe mala dokonca dvoch. (Marceloo)
  • Seriál sa mal pôvodne nazývať The Visitors, kvôli podobnosti s názvom seriálu V (od r. 2009) ho ale zmenili na The Whispers. (kasch10)

Reklama

Reklama