Reklama

Reklama

The Whispers

(seriál)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 9 h (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Soo Hugh

Hrají:

Lily Rabe, Barry Sloane, Milo Ventimiglia, Derek Webster, Kylie Rogers, Kyle Breitkopf, Kristen Connolly, David Andrews, Autumn Reeser, Brianna Lynn Brown (více)
(další profese)

Epizody(13)

Agentka FBI Claire Bennigan (Lily Rabe) řeší případ šestileté dívky, která se svým imaginárním kamarádem takřka zabila svou matku. Stojí za touto nešťastnou událostí psychická nemoc dívenky, nebo neznámá síla? Wes Lawrence (Barry Sloane) na Sahaře vyšetřuje záhadný objekt připomínající U.F.O. Snaží se naší planetu ovládnout nějaká mimozemská civilizace? A pokud ano, jsme schopni takovému ohrožení čelit? I takové otázky jsou předmětem nového sci-fi seriálu od stanice ABC. (geklon)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (42)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd se nesl v tak trochu hororovém klišé ala neznámá entita jako imaginární kamarád. Atmosféru to mělo takovou nijakou a bylo prostě dost vidět, že současná TV produkce moc horor jako žánr neumí. Co se ale povedlo je gradace děje, kdy po odhalení tajemného nepřítele přichází horor v trochu odlišné podobě a tím je skvěle navozený pocit bezmoci, který pramení ze samotné podstaty entity. Poslední trojice epizod je ukázkou skvělého vyvrcholení a teprve tam se ukazuje jak scenaristický, tak filmařský potenciál The Whispers. Řádně se totiž přitvrdí a na hereckých výkonech je to v tu ránu vidět. Bohužel, závěrečná epizoda končí otevřeně a tradičně v tom nejlepším a odpovědí se divák nejspíše nikdy nedočká. Škoda, protože podobných sci-fi kousků je jako šafránu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo je Drill a o co mu jde? Tahle dvojitá otázka provázela vlastně celý seriál a nějakých pět dílů mě ta hádanka i bavila, ačkoliv uhodnout tajenku tady zase neni tak těžké. Nicméně po oněch pěti epizodách mě peripetie hlavních hrdinů přestávaly bavit, protože se k vytouženému poznání dostávali až moc velkou oklikou a začali působit jako neschopní idioti. Díky bohům v posledních třech dílech nabrál seriál znovu dech a ten poslední byl víc než důstojným vyvrcholením. Herecky na solidní úrovni a to včetně dětí, které vůbec nepůsobily protivně, což mi způsobilo menší šok. Tak doufám, že v další řadě vychytají tvůrci všechny mouchy. Zatím 75% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takhle teda jo, takhle se mi to líbí. Vynikající konspirační seriál, který by mohl být hitem léta a zatím to vypadá, že by ho ani nemuseli rušit, takže za mě spokojenost a nadšení. Otázek je spoustu, odpovědí dostáváme jen velmi málo a ne hned, ale zatím to nepůsobí zamotaně a tvůrci budí dojem, že vědí, co dělají a že to mají vymyšlené, což je další klad. Dalším kladem je vynikající znělka, jak po stránce obrazové, tak i hudební. Lily Rabe, hlavní tahounka celého seriálu je skvělá, hlavní roli si opravdu zasloužila - a to už dlouho. Děti umí hrát, nejsou otravní, naopak působí velmi přirozeně a jejich roztomilost je jen bonus, takže za dětské herce u mě taky palec nahoru - a nebo radši dva. Dalším kladem je nejednoznačnost a nejistota - nevíme, kdo je Drill, jen víme, že je to (nejspíš) člověk - výborný nápad a seriál o UFO bez UFO funguje skvěle. Pilot přinesl parádní, mrazoivou atmosféru, fascinující úvod do příběhu, několik skvělých zvratů, dva miliony otázek, ani jednu odpověď a perfekní herecké výkony, zejména ta děcka byla strhující, no fakt! Druhý díl byl o něco slabší, ale od třetího se mi to zase začíná líbit čím dál víc a i když byl Pilot jednozančně nejlepší, celý seriál si udržuje tempo, atmosféru i poměr otázek a odpovědí na jedničku a vypadá to, že tvůrci se do toho nezamotají a my se snad dočkáme i konce. Myslím, že tohle je hit léta. Podobný seriál jsem potřeboval, konečně něco sympatického mysteriózního, co (zatím) perfektně funguje. 90%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Klišé na klišé. Whisper by nemusel byť taký nezaujímavý, námet má pomerne pútavý, akurát by to chcelo niekoho kto by ho poňal čo by len trocha originálne. Takto si tu pilot odškrtáva iba tie najobohranejšie z obohraných mystery/seriálových klišé a na konci som sa nad tým akú záhadu a zvraty sa tvorcovia so všetkou vážnosťou snažia divákovi predať len krútil očami. Deti s imaginárnym kamarátom? ✔ Check! Trocha tej UFO záhady v púšti? ✔ Check! Stratený manžel? ✔ Check! Tajomný muž v nemocnici? ✔ Check! (spojitosť si asi viete domyslieť už aj sami bez toho, aby ste Whisper museli pozerať) Tri titulné postavy, ktoré toho majú spoločne viac ako sa na prvý pohľad zdá? ✔ Check! Premúdrené deti? ✔ Check! Na prvý pokus všetko chápajúca vyšetrovateľka s rodinou traumou v pozadí? ✔ Check! Toto všetko tu už bolo tisíc krát a ja nemám najmenšiu chuť rozpletať ďalšiu z prsta vycucanú záhadu, keď to nie je ničím odlišné od tej šedi ďalších mystery seriálov. Navyše, keď polovica postáv je buď absolútne nezaujímavá (vyšetrovateľka) a tá druhá úplne otravná (deti). A aj všetky tie zvraty, ktoré sa pilot snaží predať ako niečo šokujúce sú jasné už asi 5 minút predtým než ich seriál vytiahne a tvári sa prekvapivo. Ako sa celá úvodná epizóda zakončí som vedel prerozprávať už asi v polovici stopáže a keď sa to v závere do bodky vyplnilo už som sa nad tým iba pousmieval. Eh, ďalšie epizódy neprosím. Obyčajný tuctový mystery seriál. PILOT: 2,5* (5/10) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 2. dílech: Strašně moc z toho čučí "americká nemoc". Přeslazení rodiče (samozřejmě všichni pohlední správňáci), polodebilní děti, ty správné emoce a hodnoty. Bohužel to je ta odvrácená strana americké filmové kultury, která devalvuje x projektů. Drill je účelový bubák /možná je to rusák :) /. Má rozvrátit to nejúžasnější na světě...rodiny Spojených států amerických! Ve druhém díle se můj odhad zcela potvrdil. 46%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Lily Rabe (Claire Bennigan) a Derek Webster (Jessup Rollins) sa priznali, že rovnako ako deti v The Whispers mali i oni v detstve imaginárnych kamarátov. Lily Rabe mala dokonca dvoch. (Marceloo)
  • Seriál sa začal natáčať v júli 2014 vo Vancouveri. (kasch10)
  • Seriál sa mal pôvodne nazývať The Visitors, kvôli podobnosti s názvom seriálu V (od r. 2009) ho ale zmenili na The Whispers. (kasch10)

Reklama

Reklama