Reklama

Reklama

Jo Nesbø: Doktor Proktor a prdící prášek

  • Norsko Doktor Proktors prompepulver (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je ztřeštěný vynálezce Doktor Proktor, dívka Líza a klučina s ohnivými vlasy jménem Bulík. Ten se právě přistěhoval do čtvrti v Oslo, kde žije Proktor a Líza. Jakmile se mu podaří zjistit, že podivín doktor Proktor vynalezl opět něco šíleného, musí u toho být! Poté, co v roli asistenta doktora Proktora zjistí, že jeho nejnovější vynález, prášek proti prdění, nefunguje, vnukne mu myšlenku, že by měl vynalézt prášek fungující přesně opačně. Uplatnění by našel třeba jako nejrychlejší cyklo pumpička na světě – jeden konec hadičky do kola, druhý do zadnice a kolo je napumpováno raz dva. Mohl by to být také super vysoušeč vlasů... Jenže o vynález mají zájem i nekalé živly, pan Trán a jeho vykutálení synáčci Truls a Trym. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

numan 

všechny recenze uživatele

Ujetá skandinávská pohádková komedie pro děti o prdění podle knížky, kterou napsal oblíbený detektivkář Jo Nesbø. Povýšit fekální humor na hlavní téma filmu ostatně nemohl nikdo jiný než skandinávci, tak nějak to vyprdlo z jejich kultury. Filmařsky rutinní profesionální práce, takže kromě "skandálního" farty příběhu nic překvapivého. Ovšem v našich školách se teď po české premiéře bude asi mnohem víc prdět. Chudáci kantoři.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si i říkal, že by ten nápad mohl být vlastně i docela vtipný, že by mohla být sranda sledovat nějaký takový film, ale i když jsem knihu nečetl, tak film mě rozhodně neoslovil. Jako kdyby Jo Nesbø měl už příliš thrillerů, a prostě si odskočil někam, kde to mělo být trochu pošahané. Moc není, ale hlavně to ani není moc zábavné. Minimálně v tom filmovém provedení. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Síce produkcia na námet svetoznámeho spisovateľa Jo Nesba, avšak jedna z tých horších. Dá sa povedať, že je to proste uletená škandinávska hovadina, ktorej základom je nedomyslený a trápny fekálny humor, ale ktorá zároveň do seba vnáša pár komických, ale hlavne fantasy prvkov. V globále je to ale poriadny trapas. 40 % ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Známý spisovatel kriminálek Jo Nesbo stvořil také sérii pro děti o Doktoru Proktorovi. Četl jsem je všechny, jedná se o hodně ujetý námět a tento film jej adaptuje poměrně přesně, takže jsem vcelku spokojený. Je třeba si ale přiznat, že papír snese o něco více než plátno a byly zde momenty, kdy jsem si ťukal na čelo. Za Anna Kondu tomu ale nechám i tu čtvrtou hvězdu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak Jo Nesbo dokázal přeskočit z poměrně drsných kriminálek na pohádku o doktorovi, který vymyslel prášek, po kterém budete prdět tak, že odletíte až do oblak. Nicméně knihu jsem nečetl a věřím, že to může být legrace. Tady byla největší legrace hned první scéna s kočkou...zbytek už měl bohužel sestupnou tendenci. Přitom to mohlo být o trošku nekorektní a nemuselo to být vůbec zlé. ()

Galerie (29)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama