Reklama

Reklama

Proradní

(festivalový název)
  • Jižní Korea Ganshin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co pomstil smrt matky, propadá princ Jonsan šílenství a stává se tyranem. Ze všech provincií nechá násilím odvést mladé dívky, aby z nich učinil své konkubíny. Jsou mezi nimi prosté vesničanky i dcery neposlušných ministrů, všechny budou muset projít výukou sexuálních praktik a ponižujícími zkouškami, na jejichž konci může zůstat jen jedna z nich, ta, která porodí králi vytouženého dědice. Zvráceného vladaře a jeho království ale ve skutečnosti ovládá jeho rádce a přítel z dětství Sung-jae, který touží po společenském postavení pro sebe a svého otce. Když se zamiluje do jedné z konkubín, stává se zrádcem. Muž, který učinil z prince krále, se tak stane nejdůležitějším z rebelů. Vizuálně opulentní a epicky košatý příběh o touze po moci vyniká promyšlenou obrazovou skladbou, ve které se klasická tragédie palácových intrik prolíná s patologickou studií vášně a posedlosti. Snímek je tak nejen divácky vděčným kostýmním dramatem, ale především autorsky vytříbeným, nadčasovým příběhem o lásce, žárlivosti a zradě. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Děsivý film, který by na první pohled mohl být sexy, ale hned na druhý pohled je neskutečně krutý a zvrácený. Ne proto, že takoví jsou lidé, ale proto, že takoví jsou někteří vybraní jedinci. Dejte člověku moc, a pokud je trochu psychicky slabší nebo labilní, udělá cokoli. Anebo si to nechá našeptat. Skvělá scény, které jsou vizuálně krásné, což je v kontrastu s jejich výpovědí. ()

Hon2ar 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera a velký formát. Historický pohled na (prý) nepříjemnou část korejských dějin vypadá přibližně tak, jak by se historické látky chopil pan Tarantino. Hodně krve, často až zbytečně explicitní násilí na okouzlení a především hodně nahoty. V dívčích radovánkách se režisér vžil do role mladého chlapce a pořádně si je užil. Kromě nahoty a násilí, ale film nijak neurazí. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý softpéčko, sexy holky, lízání, šukání, sex coaching + násilí, nechutnosti, krutost, zvrácenost...no prostě paráda! Takhle to ty číňáci zkrátka točí. Škoda, že se mi tak pletou mezi sebou =/. Proradní navíc nabízí i super vizuály a beztak nejdražší výpravu ve Varech. (85%) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Korejský historický dramatický romantický film ( dokonce se účastnil 50. MFF KV ) o krutém vladařovi, který násilím unesl mladé dívky ze svého království, aby z nich udělal konkubíny, které provede soutěží o titul matky jeho potomka. Fascinují mne produkční možnosti korejských filmů, nato o jakou ptákovinu se jedná je to dokonale výpravné s vizuálem kostýmové krásně barevné pohádky, která pohádkou není tématem a několika brutálními sadistickými scénami a samozřejmě něco málo erotiky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Čakal by som, že keď už niekto točí film o nepríjemných udalostiach a ešte k tomu z vlastných dejín, bude k tomu pristupovať s väčším rešpektom a úctou k obetiam a pokiaľ nie, nedostane sa mu dostatočných finančných prostriedkov, no to rozhodne nie je prípad Treacherous. Práve naopak, tu tvorcovia všetky tie nepríjemné prvky berú za svoj najväčší triumf a predvádzajú to divákovi v tej najefektnejšej podobe, čo mi teda nepríde správne, ale predsa len som sa cez to dokázal čiastočne ppreniesť a vlastne ma to aj celkom bavilo. Prekvapilo ma, že aj napriek tomu, že sa film venuje tyranovi, tak politická línia, pri ktorej sa prejavuje jeho vláda na obyčajný ľud tu takmer ani neexistuje, dejovo to pôsobí podstatne komornejšie, ale po tom množstve podobných, politicky ladených filmov je to aj celkom osvieženie, tyran je tu zobrazený čisto len vo svojom vzťahu k násilí a sexu a na tom je film vlastne postavený. Aj vďaka obmedzeniu politiky je film až na pár miest nadmieru svižný, táto vyše dvojhodinová dĺžka nakoniec nie je ani najmenším problémom a občas z toho cítiť aj taký náznak humornej atmosféry, ktorá odvádza pozornosť od celkovej krutosti. No práve kvôli tomu vôbec nefunguje pár scén, ktoré by inak mohli byť emocionálne veľmi silné, napríklad uspokojovanie panovníka pred zrakmi vlastného otca, čo ale aj tak nezabráni jeho poprave. Inak nejakých akčných scén sa tu tentoraz moc nenachádza, ale film aj tak vsádza hlavne na tie násilné a erotické výjavy a tých je tu celkom dosť. Čo sa týka obsadenia, hlavný hrdina Kim Kang-Woo má až príliš povrchnú postavu, aby ma mohol výraznejšie zaujímať, skôr ma bavil jeho priateľ a jeho vzťah s jednou z konkubín a plusom je aj množstvo atraktívnych žien z radov konkubín. A po režijnej a technickej stránke to tiež kritizovať nemôžem, síce osobne by som uvítal iný štýl, ale tvorcovia to nepochybne zvládli presne tak, ako aj mali v pláne, vizuálna stránka je bezchybná a k tomu pekná výprava a kostýmy, rozpočet bol viditeľne ideálny. Takže celkovo si nemyslím, že je správne točiť filmy s nepríjemnými témami takýmto štýlom, ale keď sa nad to povznesiem, nebolo to vôbec zlé. 66% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama