Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

Kryton 

všechny recenze uživatele

To tehdy na Nově na mě vybaflo něco o dvouch němcích co lítali do TV a tam si v různých filmech dělali co chtěli. Dnes bych si to dal asi jen z té nostalgie. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejvydařenější díl ze všech Nosáčů, který i po těch hodně letech působí stále vtipně. Osmdesátková atmosféra z filmu přímo sálá a to se mě moc líbí. Klasickej původní výbornej dabing nemá chybu. Nejlepší bylo, když se Nosáči vždycky dostali do nějakýho filmu, tak v každým byl ten přiteplenej týpek, kterej jel po Mikym, he he , to bylo dobrý...Dobrá komedie, které nejen z nostalgie dávám za 4**** ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zhruba jedna naozaj vtipná scénka, ktoré je paródiou na Indiana Jonesa a chrám zkazy s hádzaním kociek je príliš málo. Svojho času tento západonemecký film mohol ľudí očariť, keď si ho však pozriete po takmer 40 rokoch ťažko nájdete vtipné momenty a väčšina filmu je vyslovene trápna a nevyužila potenciál ktorý neskôr dokázali zúročiť iné paródie. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavý německý hůmor 80.let, který mě potěší, když si ho teď mohu s klidem pustit na svém dvd přehrávači v teple domova. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak moc rozvleklé, protože jinak by se mi to líbilo. Je to milé, příjemné, se zajímavým a dobře využitým nápadem, má to i sympatické postavy a párkrát jsem se u toho zasmál, takže to svůj účel splnilo docela dobře. Jen mám problém dát vyšší hodnocení, protože se to prostě posouvá příliš pomalu a právě kvůli tomu mám i dokonce pocit, že bych to podruhé znova vidět nemusel. Ale jinak je to celkem fajn komedie, taková správně švihlá. Lepší 3* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nápad to v žádném případě není špatný, ale zpracování je stejně lehkovážné a ledabylé, jako chování ústřední dvojice. Naivita je lehce rozpoznatelná a je jen dobře, že se následně v sérii dětinské zábavy kdysi populární komické dvojice nepokračovalo. Za související zajímavost lze považovat naprosté vítězství japonské verze videopřehrávače nad německou, jejichž typ upadl dávno v zapomnění a jejich přístroje šlo sbírat na smetišti. Tommy (Thomas Gottschalk) a Mike (Mike Krüger) se po hlavě vrhají do dobrodružství v úniku před skutečností. Jak se jim daří přežít, je opravdovou záhadou. A protože jsou to nosáči, nemohou chybět ženy. Tommyho šarmantní známost Linda (Anja Kruse) se závazkem a japonský James Bond Ling Ling (zajímavá Ankie Lau), která nepochopitelně propadla prostoduchosti Mika. Z dalších rolí: lehkomyslný otec Lindina dítěte a flegmatický ředitel německého koncernu Kappellusch (Gerd Baltus), všudypřítomný gay s nadějí (Kurt Weinzierl), bezradný policejní komisař Gierke (Werner Kreindl), upíří hrabě Frackstein (Udo Kier) s manželkou (Thea Gottschalk), či neúnavný japonský hledač nového produktu (Eiji Funakoshi). Má to několik zajímavých a povedených sekvencí, ale celek svou skladbou a podáním vtipu patří spíše do předškolního věku a v současnosti už nemá ani potřebnou sílu a eleganci. ()

Vignette odpad!

všechny recenze uživatele

54 procent? Tak to asi nepochopím... Když nám dneska tenhle film profesor- se zlomyslným výrazem a zamnutím rukou- pustil na semináři k filmové teorii (zřejmě v rámci mučení/ otužování našeho kritickýho myšlení), do konce vydrželo asi jen pět nejstatečnějších, tedy tak třičtvrtě třídy to někdy v průběhu vzdalo- musím přiznat, že jsem jim ten odchod dost záviděla ;-) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmové komedie o Nosáčích. Tentokrát s opravdu originálním nápadem, díky kterému se tento filmek navždy zapsal do seznamu mých kultovek. Možnost navštěvovat filmy na videu mi doteď přijde jako splnění mých snů, obzvláště, když jsem to viděl poprvé, tak jsem zrovna objevil "video". Navíc spousta parodických momentů. Chvílemi film ztrácí napětí a je díky hudbě přesunut do romanticko-nostalgické úrovně. To však pouze dokresluje a spojuje celý film. 4* ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ale mě to teda moc nezaujalo. Chápu, že vzhledem k datu výroby nemohu očekávat žádné mega efekty ap. a kamera je zkrátka otřesná, ale i děj zaostával. Mike Kr. byl jediná pozitivní věc na celém tomhle filmu. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nosáči co byli natočeni. Ať už kostky, bloody Marry, nebo všudypřítomný gej, který neustále pronásleduje Mika. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že to byla docela psina. Mohlo to být trochu živější, ale jako oddechovka po náročném dni to bohatě stačí. Hlavně Mikovy hry v prvních dvou vstupech mě dost pobavily a ten milý a zdvořilý pán, který vystupoval v každém filmu jako gay. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mikemu (Mike Krüger) se podařil perfektní objev. Vyvinul videopřehrávač, který dokáže kohokoliv přenést přímo do filmu. A hnedka si to všechno i s kámošem Tommym (Thomas Gottschalk) vyzkouší. O přítelově úspěchu se ale Tommy prořekne před novou přítelkyní, od které se o objevu dozví jak její manžel, šéf firmy na výrobu videí, tak i jeho japonská konkurence. A všichni mají samozřejmě o Mikeho objev zájem ... Film měl daleko větší potenciál, než nakonec ve skutečnosti přinesl. Návštěvy jednotlivých filmů jsou naprosto perfektní a u některých scén se pochechtávám ještě teďka (Bloody Mary, atd). Horší je to ale s reálným příběhem, který je tak trochu plytký a ještě navíc doražen příšerným koncem. Po stránce herecké nemám ani co vytknout, ani pochválit - Mike Krüger ani Thomas Gottschalk nejsou kdovíjací herci, a ani tímto filmem to nijak nevytrhli. Nicméně z nostalgie si dovoluji ještě hvězdičku přidat.. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Po dnešním zkouknutí bych dal maximálně dvě hvězdičky, ale z nostalgie musím dát alespon za tři! A jakou radost jsem měl, když se film objevil v stánkovém prodeji a těšil jsem se na nezapomenutelnou scénu z plesu upírů a dále pak na nosáče v ringu:-)) ()

Reklama

Reklama