Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pozornost jsem ztratil po deseti minutách sledování a už jsem ji, až na nějaké malé výjimky, nenalezl. Onou výjimkou byla např. scéna v ringu, která prokázala, že černochy bijou nejen v USA. Krugera mi bylo fakt líto, s takovou zoufalou snahou nabízel tomu černochovi k úderům tu levou, tu pravou tvář v marné snaze si je vylepšit, když plastický operace selhaly, a ono nic, vypadal i potom stejně blbě jako předtím. Jinak člověku nezbývá než kroutit hlavou nad výběrem filmů, do kterých se oba hrdinové promítali, takovej neskrývanej masochismus! ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství kdy mi tohle přišlo jako vrchol komedie. Již od začátku kdy jeden nosáč se netrefí gongu a praští toho druhého do koulí tak jsem se mohl potrhat smíchy a celý film to pokračovalo. Po letech kdy jsem to viděl znovu musím kostatovat, že to rozhodně není vrchol komedie :-) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší z "Nosáčů". Tohle byl opět jeden z filmů mého dětství. Nejlepší scény byly s upíry a na Bloody Mary se jen tak nezapomíná. :-) Na svou dobu výborný film. Jsem rád, že jsem si jej mohl po letech připomenout. 90% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát dvě * ale z nostalgie dávám tři. Je to celkem vtipné, i když ne tak, jako když tankovali super. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze série nosáčů bezkonkurenčně nejlepší díl,nicméně kouzlo Nosáčů a videa,které na mě působilo před xxx lety se my bohužel už dnes nepodařilo objevit.Pár fakt skvělých fórků sice zůstalo,ale film na mě i chvílemi působil trapně a skutečně "německy".Nicméně oceňuji skvělí nápad(nechápu,že se toho nikdo neujal) a dalo by se říct i spád.Herci jsou sympatičtí a vtipný,3* jsou zkrátka naprosto zasloužené a kdybych hodnotil tak před 15 lety,dal bych klidně * 5! ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám krásne spomienky. Bol som na ňom na svadobnej ceste. Bola to celkom zábavné... Dokonca v ňom hrá strýko mojej manželky. Ja tento film hodnotím 55%. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...sice kravina, ale jako oddechovka dobrý... Viděl jsem to znovu asi po 17ti letech a už to samozřejmě není taková pecka jako pro mě tehdy, ale i tak to ve srovnání třeba s Fantocim, nebo nástrahami velkoměsta vychází nejlépe. Nápad s videem je vynikající, ale tvůrci z tohoto nápadu mohli vytěžit určitě víc. Mohlo to být trochu vtipněšjí, ale co... Ve filmu je bohužel akorát několik vyloženě trapných scén s "teploušem", ve kterých se ovšem velice přesně odráží to, jak se společnost ještě velmi nedávno dívala na homosexuály. Pokud se ve filmu tehdy nějaký objevil, pak jako starý, tlustý šeredný vykroucený chlap, který balí kluky na potkání a mluví jako totální pitomec = tedy vždy jen jako trapná karikatura. Naštěstí doba už se opravdu poněkud změnila... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi nemecky film vsech dob. Za ten genialni namet o genialnim vynalezu videa, ktere umoznovalo vstupovat do jakychkoli filmu, musim dat plny pocet. Tohle video je jeden z predmetu, ktery bych si pral ze vseho nejvic (vic snad uz jen kouzelny prsten). Ano, v "realite" je dost hluchych mist, ale vstupy do filmu jsou plne gagu k popukani. Jo tehda jeste mohli byt gayove vtipni. Samozrejme dnes uz se tolik nesmeju, ale to je zase nahrazeno tezkou nostalgii, hlavne kdyz vidim Mnichovsky park. A to vse doplnuje skvela hudba (od specialistu na komedie Oliver Onions). Dost se divim, ze takovyto namet, ktery umoznuje parodovat jakkoli jakykoli film uz nikdy nebyl pouzit. A taky velka skoda, ze toto je posledni film Supernosacu Mike a Tommyho. Ten druhy mel ale nejvetsi slavu jeste pred sebou. 90% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film se dvěma nosáči. Ale za to může ten "sci-fi" nádech, který tomuto humoru vyloženě škodí. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Docela prumerna nemecka komedie.Thomas a Mike maji nejvetsi nosy siroko-daleko.Teto komedii davam 55 procent.Napad s cestovanim do filmu je celkem chytry... ()

Xavi6 odpad!

všechny recenze uživatele

Od našich západních sousedů jsem čekal popravdě více než tak stupidní provedení. Když to neumí, nemají to dělat. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy ze sentimentu, protože tohle západoněmecký kapitalistický dílko se dostalo i do ČSSR a já si ho pamatuji jako malej. Dneska se na to moc koukat nedá, ale myšlenka vstupovat do filmů mi přijde celkem originální a zajímavá, že by se uplatnila i dneska. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Poslední z komedií s Thomasem Gottshalem a Mikem Krúgerem, kteří se pomocí speciálního videa dostávají přímo do filmu. Velmi oblíbená komedie před mnoha lety. Bohužel nechápu, proč u nás nevyšel ani na VHS ani na DVD. Snad jednou ………….. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná podívaná, jenž mne jako dítě zcela uchvátila. Teď už jen pobavila. Jako jedinou vadu vidím slabě udělané filmy do kterých vstupovali, nicméně chápu omezený rozpočet i jistou přebarvenost poplatnou té době. Chtělo by to vysokorozpočtový remake. Za mne 70%.(lehce nadhodnocuji z nostalgie a natruc místním hnidopichům) ()

Joll 

všechny recenze uživatele

v mládí jsem byl na tom 3x v kině, takže v hodnocení je dost nostalgie :) a berte ho s rezervou :)Reálně by měli být mezi 2-3 hvězdami. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než první díl nosáčů ale druhý díl byl zřejmě nejlepší podle mého měřítka, každopádně v tomhle díle se najde více scének u kterých se zasmějete. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Takhle to prostě bylo.Vinnetou, Dva nosáči, Hry bez hranic, Sandokan, Sexmise, Strašidla ze Spessartu, Četníci a další artefakty mého dospívání. Nebylo kde stahovat, nebylo na co přepínat a tak když jsme v televizním programu zaregistrovali některou ze zmiňovaných záležitostí, vánoce proběhli klidně uprostřed srpna. Co se týče této ORL taškařice, tak já osobně preferuji Dva nosáče tankující super, ale na tuhle retro tílkálnu si s nostalgickým úsměvem najdu čas i po třiceti letech :D ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Přátelé Tommy a Mike počtvrté a naposledy. A není divu. To, co z počátku byla na svou dobu vcelku paráda, náhle jakoby veškeré legraci došel dech. Tvůrci tentokrát ve snaze o větší dobrodružství spíše narazili ponurost a naprostou nezábavnost. Námět však ale nebyl nijak špatný. Jak víme, rok po uvedení tohoto snímku tento nápad dokonce převzali i českoslovenští tvůrci do svého snímku z roku 1986 ´Velká filmová loupež´, kde pro změnu řádí duo Lábus & Kaiser. A o co vlastně jde? O převratný Mikův vynález. Jedná se o přístroj, za jehož pomoci se člověk může dostat do jakéhokoliv filmu a zažít neskutečná dobrodružství. Nutno uznat, kdo by si něco takového nevyzkoušel, že? Thomas Gottschalk to prý rád nazývá jako německou odpověď na kanadský filmový počin z roku 1983 ´Videodrom´. Snímek jako takový však až neuvěřitelně trpí. Těžko říci jak v polovině 80. let, ale dnes v jediné vteřině celkové stopáže není nic, co by stálo za sebemenší úsměv a dobrou náladu. Určité moralizování v příběhu sice patrné je, což nakonec potvrdí i závěr s projevem Mika o zničení vynálezu, ale kdo si toho přes tu až neuvěřitelnou nudnost všimne. A tak se stalo, že shlédnutí tohoto snímku je už je v zájmu nostalgických vzpomínek. ()

Reklama

Reklama