Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ani stvrty posledny diel nie je na pat hviezdiciek,ale ma zaujimavy a originalny napad s tym presuvanim sa cez video do filmov,vdaka comu vznikali nejake tie vtipne situacie,cize som sa v celku bavil a este musim pochvalit dabing,ten je genialny...:-) ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film z "nosáčů". Dokáže i dnes pobavit, i když některé scény v dnešní době působí asi jinak než dříve, ale ve své době dobrá komedie. ;) ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím v kontexte doby, kedy som ho prvý krát videl (v kine), bolo to ešte niekedy koncom 80. rokov. Vtedy to bola pre mňa veľká zábava a veľa som sa nasmial. Dnes ma to už tak neberie ako kedysi, povedal by som, že je to skôr komédia pre mladších, ale inak celkom fajn. ()

karlee

všechny recenze uživatele

Pár slušných vtípků (Á, Schubert, Malá noční hudba, ta da da dá), ale z výborńého námětu se dalo vytěžit víc, přihřátý týpek už dnes nestačí (i když jako Nero celkem pobavil). ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Ako decko som to zral a bral Nemecke komedie ako velmi dobre. Ale ako som si to vcera pozrel, tak som rad, ze tie pocity zostali v detstve. Nemci skratka nevedeli tocit filmy ani za totaca. 1 1/2* ()

PATWIST 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté ako Dvaja nosáni a rádio ale viac futuristickejšie, sci-fi, určite lepšie ako Mestečko Pleasantville. ()

subic 

všechny recenze uživatele

To je to nejnosáčtější finále. Úplně nový příběh, nový nápad, jak se dostat přímo do děje filmu na VHSce. Nakonec málem zůstanou ve filmu ve starověkém Římě. ()

Odpocivadlo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná komédia. Dvaja nosáni cestovali videom, zažívali vtipné momenty kedy prišiel zvrat ale všetko sa to zvládlo s humorom. ()

Crowus 

všechny recenze uživatele

Ony se těžko hodnotí filmy z 80. let dnešním pohledem. Jasně že je to o ničem, ale kdo z nás na to tehdy nekoukal a to dokonce několikrát. Já tedy ano, a kdo to viděl vícekrát byl ve škole za krále. Navíc to opět užasně oživovalo tehdejší filmotéku která u nás byla k dispozici. Z pohledu roku 90, tedy dávám 4h, dnes se zdržuji hlasování :) ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejsilnejsi dil nosacske serie. Vtipky s krizem a upiry, bloody Mary, hra v kostky ci machovsky souboj v Indiana Jonesovi jsou proste unikatni a zasmeju se jim i dnes. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

V 80. rokoch sa na tomto filme rehotalo celé letné kino a tak ako inak hodnotiť? Iba za maximum! Asi najlepší snímok s Nosáčmi. ()

Le6n 

všechny recenze uživatele

Tento nosatý film je tak trochu paradox - vezie sa na obľúbenom nápade tej doby - vstupovaní do filmov (rovnako populárne bolo aj vstupovanie do deja kníh) - známe sú najmä českolsovenský seriál Piesočná potvorka (1985), film Velká filmová loupež (1986, s československými 'nosáčmi' Lábusom a Kaiserom), fantastický Herzov Gagman (1987), či neskorší slovenský seriál Škriatok (1995) - tomuto trendu sa samozrejme podriaďuje aj celková výstavba dejovej línie - išlo len o to, ako zlepiť jednotlivé video-remaky. Na počudovanie sa to tvorcom celkom darí a tak sledujeme excesy dvoch nosatých exotov, lietajúcich z prúseru do prúseru, relatívne dlhá stopáž vôbec nevadí a film ako celok nenudí. Skôr trochu mrzí nevyužitý potenciál úvodného westernu, či Rockyho, naopak Indiana Jones a Ples upírov sú dokonalé, homosexuálny ujo ako tematická vsuvka je skoro kultovný. Len by ma zaujímalo, ako to mali tieto filmy poriešené licenčne :) Jo a u mně dobrý... ()

med 

všechny recenze uživatele

Před 25 lety se mi tento díl moc líbil asi nejvíc.Dnes už ne opravu ne.Ale strašně mi to připomíná českou filmovou klasiku Velkou filmovou loupež. ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

To je nejlepší z nosáčů. Ostatní tak nějak nic moc, ale tohle je fakt fajne :-). Člověk se tak nějak pohodově bez ducha zasměje :-) ()

lepinla792 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to hltal, dnes o mnoho slabší a už to není ono. Tak nějak za vzpomínky a s vědomím, že horší filmy pro nás mnohdy byly z těch nejlepších. ()

Reklama

Reklama