Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

Barybal 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je vskutku zajímavou a na "nosáče" nezvyklou podívanou, mě se tenhle díl líbí a ty skoky z reality do filmu se mi také líbí, protože to přesně vystihuje nezajímavost všedního života, kdy jdeme jen do práce a z práce, o víkendu se snažíme sportovat a u televize sníme, jaké by to bylo kdyby... A nosáči zjistili, jaké to je, když se překoná bariéra obrazovky a tudíž je nasnadě, že jejich filmové výlety jsou plné humoru, napětí a o zajímavé momenty tu rozhodně není nouze... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby tě praštil, tak si toho nevšímej. To ho děsně namíchne." Už jsem skoro zapomněl, jak se dá na kostce hodit sedmička, tak jsem oprášil nostalgii, nastartoval videointegrátor a vyslal se do světa zrnících videokazet. Bylo to sice takový dětsky naivní, ale zároveň poučný. Třeba už vím, že objednávat si Bloody Mary může trochu smrdět. Nebo jsem se naučil něco o fair play v boxu. A taky jsem proniknul do díla Franze Schuberta. Znáte ho - Malá noční hudba, tatatatá. A hlavně jsem se zase zamiloval do agentky Ling Ling. Pošlete mi ji v dárkovým balení, protože jinak se stěhuju do toho filmu na Havaji a už nikdy nenapíšu ani slovo o filmu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nápad to v žádném případě není špatný, ale zpracování je stejně lehkovážné a ledabylé, jako chování ústřední dvojice. Naivita je lehce rozpoznatelná a je jen dobře, že se následně v sérii dětinské zábavy kdysi populární komické dvojice nepokračovalo. Za související zajímavost lze považovat naprosté vítězství japonské verze videopřehrávače nad německou, jejichž typ upadl dávno v zapomnění a jejich přístroje šlo sbírat na smetišti. Tommy (Thomas Gottschalk) a Mike (Mike Krüger) se po hlavě vrhají do dobrodružství v úniku před skutečností. Jak se jim daří přežít, je opravdovou záhadou. A protože jsou to nosáči, nemohou chybět ženy. Tommyho šarmantní známost Linda (Anja Kruse) se závazkem a japonský James Bond Ling Ling (zajímavá Ankie Lau), která nepochopitelně propadla prostoduchosti Mika. Z dalších rolí: lehkomyslný otec Lindina dítěte a flegmatický ředitel německého koncernu Kappellusch (Gerd Baltus), všudypřítomný gay s nadějí (Kurt Weinzierl), bezradný policejní komisař Gierke (Werner Kreindl), upíří hrabě Frackstein (Udo Kier) s manželkou (Thea Gottschalk), či neúnavný japonský hledač nového produktu (Eiji Funakoshi). Má to několik zajímavých a povedených sekvencí, ale celek svou skladbou a podáním vtipu patří spíše do předškolního věku a v současnosti už nemá ani potřebnou sílu a eleganci. ()

marhi 

všechny recenze uživatele

Ano je to tím, že jsem si vystál frontu do blaníku, bylo to na balkon a bylo mi tak devět. Ale za ty roky jsem neviděl jinou kvalitní parodii na klasické filmy indym počínaje. Je tam spoustu trapných foru i těch lepších. Napr. kostky. Z celé trilogie či jak jinak to nazvat, tohle bylo nej. Obzvláště mě baví scéna s Nerem. Nemá tu někdo sirky. Přitom historicky to nejspíš nezápalil, jen to na něj hodili, než ho zabili. Jo starověk. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poslední ze čtyřdílné nosáčovské série mi první půlku filmu přišel jasně nejlepší a nejhumornější (návštěva Indiana Jonese nebo Draculy jsou fakt vtipné), jenže ke konci se dostaví klasický nešvar mnohých komedií - všechny dobré nápady jsou již vyčerpány, ale ještě pořád zbývá spousta času do konce, tak to vyplníme nějakou vatou a prostě to nějak zakončíme. Druhá půlka slábne tím více, čím více se blíží k závěru. Nápad dobrý, nejvíce dobrých vtipů na film z celé série, ale na rozdíl od těch předcházejících, tenhle nedokázal tu alespoň průměrnou humornost a zábavnost udržet po celý film. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mnichově (Německo), na Kanárských ostrovech (Španělsko), na hradě Kreuzenstein (Rakousko) a v Gambii. Hraběnku Frackstein hraje tehdejší manželka Thomase Gottschalka, Thea Gottschalk. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama