Reklama

Reklama

The Clash - Tommy Gun

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1978, 3 min

Recenze (6)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tommy Gun je jedním z nejúdernějších songů, které kdy The Clash vystříleli na diváky. Klip sice není žádný zázrak - kapela v podstatě pouze řádí před stěnou vytapetovanou státními vlajkami, ale ta energie je neskutečně nakažlivá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Tommy Gun" je v poradí treťou skladbou z druhého oficiálneho štúdiového albumu anglickej punk rockovej hudobnej skupiny The Clash. Album sa volá "Give´Em Enouhgh Rope". Vyšiel desiateho novembra 1978. Kapela vtedy fungovala v zostave: Joe Strummer - spev, gitara, Mich Jones - gitara, Paul Simonon - basgitara, Topper Headon - bicie. Ku songu "Tommy Gun" bol natočený jednoduchý punkový video klip. Tommy Gun (alebo tiež aj Chopper) je slangový výraz pre americký samopal Thompson. **** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nápady a originalita v rokoch 70. zrejme viazla. Hovorím o natáčaní videoklipov. Alebo to proste len stačilo? Tak potom OK. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Thompson (neboli Tommy Gun) je americký samopal, který se stal známým především v době prohibice v USA, kdy byl rozšířený jak v řadách americké policie, tak v podsvětí. Byl široce používán v americké armádě a rovněž tvořil výzbroj spojeneckých vojsk v období druhé světové války. Používal se až do závěru vietnamské války... Dobový klip od The Clash - https://www.youtube.com/watch?v=bFHEuKkTa5k ()

Reklama

Reklama