Reklama

Reklama

Rudý kapitán

Trailer 4

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (A-Company CZ)

(více)

Diskuze

Lod1

Lod1 (hodnocení, recenze)

vsetci modri zlodeji z babisom na cele , tretotriedny ""herci" co sa preslavili kecanim oplzych vtipov,, nikto ich nechcel cele 90 tie roky az ked skacu ako im prikazu tak zrazu hraju vo filme...)))   a najvacsieho ozralu kaisra ako baabku motajucu sa po scene)) fakt otrasny priklad kam sa dotala cele filmarske odvetvie na ceskoslovenskej scene,, ako prisluhovaci a reklama na politicke zaujmy,, spomente si na nich ked vam zas zdvihnu ceny za energie, uz to prichadza .."nebo" )) 

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

nechapem to nizke hodnotenie, film je celkom dobry. ale dej by mohol byt viac prepracovany, na konci som cakal ze hlavny hrdina bol povereny novou stb aby nieco vysetril, nestalo sa, takze jeho konanie mi bolo zahadou preco sa tak snazil, ake mal dovody. 

su ovela vacsie holyvudske sracky ktore maju tu daleko vysie hodnotenie

John_R.

John_R. (hodnocení, recenze)

Tí herci by sa mali naučiť artikulovať. Ledva som rozumel čo hovorili. Preto mám radšej dabing, kde je všetko krásne a čisto rozumieť :)

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

A tak jsem si dnes pustil STV1, lebo lego... Red captain... Po nehorázně dlooooouhe době film, na který se na rozdíl od stovky pohadrackych zvratků dalo dívat... Slušný, dobrý, za solidní tři, nebýt dopraseneho zvuku, tak jsem tu čtvrtou vpalil.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jsem v 50. minutě a jsem tak nasranej, že jsem se rozhodl od týhle chvíle a už napořád každýmu filmu, ve kterým zvukař zprasil svoji práci a produkce ho za to nepověsila za koule, dát odpad. Je mi úplně jedno, jak skvělej ten film mohl bejt, kdyby ho zvučil někdo jinej a jinak, kdyby v něm byli jiný herci, co líp artikulujou, a kdyby.... byly v prdeli ryby.

Pokud českejm dialogům nerozumím a potřebuju titulky, je to prostě odpad a basta šmidli.

palox

palox (hodnocení, recenze)

Strasne plochy film. Neviem co sa tam deje, preco sa tam deje, co su tam za postavy. Typicka slovenska sracka.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

2-Xtreme

Krátce po vydání 5.1, včera (k sepsání jsem se měsíc nedostal kvůli chřipce, měl jsem akorát poznámky k obrazu, zvuku a bonusům) jsem si to akorát osvěžoval na lifebooku z důvodu sepsání kritiky filmu.

 (hodnocení, recenze)

Musím naprosto souhlasit s uživateli Fracek a hlavně s uživatelem Rewol vystihli to naprosto zcela přesně :) Mám stejné pocity, nešlo tomu opravdu moc rozumět.
Palec nahoru Rewole - Totálne nezvládnuté, chaotické a nezrozumiteľné, skrátka blivajz.
A toho zvukára by som zavrel do basy na doživotie za takto scurvený film, polovicu filmu nebolo rozumieť...

Pěkně  dojebaný film, musím s nimi jen souhlasit....a to si velice pochvalovali, jak se jim to povedlo, a že si daly na filmu záležet....tak leda velkou piču. *

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Totálne nezvládnuté, chaotické a nezrozumiteľné, skrátka blivajz. Len kvôli tomu, že si "namakali železničnú stanicu a zopár záberov Bratislavy, tak sa nebudem rozplývať nad nejakou "dobovou snímkou", keď celý film je jedna nevýrazná a nezrozumiteľná machuľa. Keby som mal najprv vidieť film a až potom čítať knihy od Dána, tak by som ani jednu nevzal do rúk...

A toho zvukára by som zavrel do basy na doživotie za takto scurvený film, polovicu filmu nebolo rozumieť...

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

D. Dán píše všechny svoje knihy na základě skutečných událostí a případů. ;-) Knihu Uzel si pamatuji také... Bohužel.

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

Je to podľa skutočnej udalosti ale stalo sa to niekedy v 60 rokoch. V blízkosti Račianského mýta v BA bol starý cintorín a keď ho väzni premiestňovali tak z jednej polorozpadnutej truhle sa vykotúlala lebka. Kamošov otec bol kriminalista mal doma Kriminalistické zborníky tam som to čítal.

Fracek

Fracek (hodnocení, recenze)

Vůbec jsem tomu jejich drmolení nerozuměl až mě z toho rozbolela hlava. Tak  takto opravdu  ne.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

milhouse86

Co jsem tak slyšel, tak s knihou to má pramálo společného. Já se na to do kina asi nedostanu kvůli práci, co mě vyloženě sere... Ale knihu jsem četl, asi před týden jsem ji dotáhnul. Trvala mi jen 14 dní, z toho jsem asi týden nečetl, protože nebyl čas, ale jsem s ní spokojený a rozhodně doporučuju. Dán píše sakra poutavě, čte se to prakticky samo.

milhouse86

milhouse86 (hodnocení, recenze)

Knihu som nečítal a preto mi tu chýbalo niekoľko vysvetlení. Hlavne aký strategický tovar prevážal vlak, ktorý rozštvrtil Krónerovú a potom nezastavil.

na příspěvěk reagoval movieband

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

"Slunce svítí, voda láka..... - Postavíme sněhuláka! To známe!" ;-)

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

Škoda, že se tohle nevyloupne do červených čísel :-( Červená by Červenému kapitánovi slušela...

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

Malarkey

Tak já k tomuhle přistupoval s čistou hlavou. Rozhodně ne jako velký fanoušek pana Dána a jeho díla. To bych (uznávám sám) byl pekelně zklamaný. Ale jako český film je to parádní detektivka se skvělou výpravou a atmosférou :-)

Malarkey

Malarkey (hodnocení, recenze)

Lucasion

Stejný problém jsem vnímal i u Polednice, zatímco já z ní byl vysloveně nadšený, plno lidí evidentně ne. O to více se na Rudého kapitána těším.

na příspěvěk reagoval Lucasion

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Pokud vezmu v potaz, že ten film opravdu vidělo všech 23 lidí, tak je to poměrně protichůdné hodnocení o to víc se těším na projekci.

na příspěvěk reagoval eLeR, Lucasion

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama