Reklama

Reklama

Rudý kapitán

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (A-Company CZ)

(více)

Recenze (403)

denulik 

všechny recenze uživatele

Objektivne ****,ale vzhľadom na to, že je to (česko)slovenský počin, ktorý tu tak veľmi chýbal, dávam *****. ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Knihu som čítal už dávno, takže som nebol až tak upätý na to, ako to bolo presne v knihe. Film bol super, videl som starú Bratislavu, keď sa po cestách premávalo zopár favoritov. Akcie, výstrelov, pár po papuli a atmosféry bolo na rozdávanie. Trošíčku mi vadil Burger a veľmi mi vadil Kuky, ale to len kvôli mojej doterajšej predstave. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Film je miernym sklamaním. Po prečítaní dvadsiatich Dánoviek, môžu byť očakávania od filmu rôzne. Kvitujem, že tvorcovia filmu vopred upozornili na odlišnosti od knižnej predlohy. Očakávania boli veľké aj vďaka rozsiahlej koprodukcii. Viac priestoru mohli dostať detektívi, mohlo byť menej Krauza a jeho ctižiadostivej dokazovania si spravodlivosti. Dánovky obsahujú popri silnej línii aj vedľajšiu, osobitú. Škoda, že sa viac nerozvinul viac úvod s Ondrejom Rigom..Na románe sa mi osobne najviac páčil úvod na cintoríne . Sarkastický, ironický, cynický jednoducho skvelý. Vo filme dostal mizivý priestor. Škoda, že sa viac nepustilo do realistickej podstaty príbehu. Arcibiskup, ktorý v príbehu vystupuje má svoje románové meno, ktoré je silným odkazom na doteraz žijúcu postavu cirkevného hodnostára. Určite by bolo dobré siahnuť po ďalšom z námetov. Hodenou rukavicou môže byť dvojromán Mucha, Mucholapka... + za trafenie postavy Burgerea a Lagyela - absencia hudby, výrazná. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Festival Finále. Koproducent uvádí film jako žánrový snímek. Prý po revoluci vzniklo jen 7 filmů, které se snažily o žánrovost. Tak tedy pokud se žánrovým filmem rozumí vybledlé barvy, které mají navodit marast porevolučního období, směsice mužských postav tak či onak zapletených s minulým režimem, nepřehlednost děje a motivů, pak pěkně děkuji - takové filmy vidět nepotřebuji. Moje ušní lékařka říká, že mám výborný sluch, ale v kině jsem měla pocit, že jsem opravdu nahluchlá, půlka dialogů mi beznadějně unikala. 1 hvězdičku dávám díky Zuzaně Kronerové, která je výborná vždy a všude. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Jeroným Tejc se neohroženě snaží přijít na to, kdo nebožtíkovi zatloukl hřebík do hlavy. Je tím přímo posedlý. A to je právě asi trochu slabina - takhle vyvádět kvůli tuctovému případu, který nikoho nezajímá. Palec nahoru za zobrazení bývalých estébáků. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Pochopit co říkají postavy a proč jednají zrovna takhle, je divácká výzva, lhostejno, o jakou jazykovou verzi jde (v každé se rozhodně vyplatí zapnout nějaké titulky ;)). Jakoby se tvůrci až obsesivně báli doslovnosti a přitom za každou cenu chtěli zůstat cool... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Fanúšik dánoviek teda nie som a nečítal som jediné jeho knižné dielo, no filmové spracovanie Červeného kapitána ma viac než prekvapilo. Doslova sa hanbím, že som sa tomuto filmu už dlhší čas vyhýbal, no nebol dôvod, pretože ide o jednu z najkvalitnejšie nakrútených československých detektívok za poslednú dekádu. Postavám to všetko veríte, atmosféra 90-tych rokov je dokonalá, zápletka, žiaľ, občas príliš prekombinovaná, občas zasa vláčna, a vo výsledku jej kostrbaté rozuzlenie ponúkne len chabý úlomok toho, koľko od nej očakávate. Kollár je však veľmi šikovný režisér a nájde sa tu skutočne dosť záberov a obrazových uhlov, ktoré pripomínajú temné západné trilery, a stále pôsobia svojim spôsobom zaujímavo. Červený kapitán nie je zďaleka kriminálkou, pri ktorej by tuhla krv v žilách, no stále výborným filmom domácej produkcie, ktorý sa nesnaží napodobňovať hollywoodske trháky, ale ide svojim tempom, a zároveň využíva prvky československej histórie. Určite stojí za pozretie. ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera a střih. Scénář peklo a režisér si s tím nevěděl rady. Skoky v ději ukrutné, jako by v hodinových klečkách chyběly zoubky. Postsynchrony se asi nedělaly, neb hercům není rozumět. Škoda. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne rozpovedaná, na efekt stavaná detektívka, s matne charakterizovanými postavami. Vizuál síce pekný, ale to už dnes nestačí. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyberte si. Buďto veľmi slabý krimi thriller, alebo veľmi slušná krimi dráma. Chýbalo tomu niečo také filmové, také hollyúdske, ale je to poctivá filmárska robota. A už zase raz skvelí skvelí herci od A až po Z. Ja by som si vedel predstaviť sfilmovanie ďalšieho Dána. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě povedená kriminálka.. z poestebacke doby.. Na české poměry hodně dobrá .. temná a depresivní atmosféra..jedinej problém mám že jsem se místy v průběhu ztrácel..je to až moc zamotane.. i ten závěr dost zmatený.. 65% herecké výkony..perfektní.. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo tak špatný, jak tu někteří rádoby experti píšou. A pokud je to podle skutečné události, tak je tenhle film spíš horor. Tvůrcům se podařil naturalismus v té nejsyrovější podobě a pátou hvězdu nedám jen proto, že nakonec oddělali Suchánka, který se post mortem tvářil, jako když zpívají Los Rotopedos ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Tri problémy, ktoré Červeného kapitána zrážajú do podpriemeru - množstvo vaty (ten film je neskutočná nuda), mizerne napísané dialógy, ktoré chcú byť slang a HLAVNE castingový omyl dekády v podobe Michala Suchánka alias eštébáckeho potkana. Chcete niečo tematicky podobné, ale o tri triedy lepšie? Pozrite si Rédla. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Po formálnej stránke fantastické. Klobúk dole. Sa mi ani nechcelo veriť. Po obsahovej stránke je to ozaj bieda. Dialógy nulové, rozpracovanie charakterov postáv takmer žiadne a zápletka slabá. Čakal som o veľa viac_skvelá výprava, neskonale dobrá postprodukcia (na slovenské pomery), nulová zápletka_30% ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Sk,CR,PL kriminálka, alebo skoro si vyrovnávanie účtov s STB...v našom prostredí nemôžeme očakávať kvalitu zo severu, rozhodne však dobrý film. ()

pista_baci7 

všechny recenze uživatele

Ako človek, čo prečítal každú Dánovu knihu a považuje Červeného kapitána za svoju najobľúbenejšiu som sklamaný...ako fanúšik slovenského filmu veľmi spokojný...patriotizmus vyhral...s Kandidátom porevolučné naj. ()

J0man 

všechny recenze uživatele

Film ma bavil, obsadenie aj herecké výkony podľa mňa na vysokej úrovni. Trochu ma prekvapilo zistenie že v Česku film predabovali, u nás je po slovensky. Rok 92 je spracovaný takmer dokonale, ale nedokážem pochopiť že v popri všetkých detailoch, s ktorými sa tvorcovia pohrali, im ušiel taký dôležitý fakt, že Hlavná stanica mala v 92-om už niekoľko rokov súčasnú podobu. 70% ()

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama