Reklama

Reklama

Rudý kapitán

Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (A-Company CZ)

(více)

Recenze (403)

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Super kamera, dobra a hutna atmosfera, ale strasne deravy scenar plny oslych mustku. Chovani postav casto nedava smysl resp. moc nechapete jejch motivaci proc delaji co delaji a proc s takovym zapalem, kdyz se jich to osobne nijak netyka, jde jim pri tom o krk a ohrozuji tim svym nepochopitelnym zapalem a cizi stary pripad i svou rodinu. Dejova linka proste nejak nedrzi pohromade a ani "rozuzleni" neni nijak uspokojujici. Skoda, jisty potencial dobreho thrilleru to asi i melo. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Mohl to být skvělý film, ale strašné ozvučení, Suchánek (který byl mimochodem skvělý) se změní v ukecaného pitomce, Kaiser (taky skvělý), ale podivný útěk oknem, auto taky nepotopíš tak rychle. A nevím, jestli by ty hadry nešly utrhnout.... ale budiž. Stuhr taky skvělý výkon. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Nepochopili sme ani hovno a to sme to pozerali 4-ia a vsetci triezvi. No a tomu huhnavemu debilovi sme nerozumeli ani slovo. ()

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Většina filmu vůbec nedává smysl, akční scény jsou na facku. Hraje super Finger a Chudík. Dobovost ranných devadesátek je taky potěšující. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou som narazil na film o ktorého existencii som vôbec netušil. Akčnosť a atmosféra thrilleru je tu dávkovaná akurát a prostredie prelomu režimov je urobené vierohodne. Dokonca je tu prítomná akási svojská atmosféra, ktorá sa pohráva s farbami a dokresľuje jednotlivé etapy príbehu. Herci sú skvelí a tlačia to celé dopredu. Kvalitný film porovnateľný s Čiarou, ktorú som považoval za to najlepšie u nás za posledné roky. Jediné čo mi vadilo bol akýsi rozvláčny záver. Klobúk dole pred poľským hercom ak skutočne on rozprával po slovensky. ()

Crust 

všechny recenze uživatele

Má to super námět, promyšlenou akci a hlavně skvělou a originální kameru. Horší už jsou postsynchrony, některé dialogy a hlavně zezačátku to působilo docela zmateně a neohrabaně. Nemůžu říct, že bych všechno jako divák pochopil. Jak se ale rozjel děj a akce, film si tak nějak sedl do kolejí a frčel slušně. Občas to bylo i celkem vtipné (např. Suchánkova role). Dal bych tomu reálně tak 68%, ale protože mě ve výsledku film vlastně docela dost bavil a výsledný dojem byl pozitivní, tak s přimhouřením obou očí dávám 4 hvězdy. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

ani si poriadne nepamatam kedy som dal ceskoslovenskemu filmu viac ako dve hviezdy z hodnotenia. asi naposledy Gansterka. Cerveny kapitan je v porovnani s kvalitnejsimi, lepsie natocenymi a niekolkonasobne drahsimi zahranicnymi produkciami niekde na chvoste dramatickych kriminálok. Ak ho vsak hodnotim ako film nasej produkcie respektive koprodukcie CR, SR, Polsko tak musim uznat ze je to mimoriadne vydareny film. Dejovou liniou mi trocha pripomenul stare ceske kriminalky s majorom Kalasom aj ked na jeho uroven si budu musiet tvorcovia pockat. pochmurnou atmosferov mi to zas pripomenulo svedske filmy, ktore sa natocili podla severskych kriminalok. ako lokálny pocin je Cerveny kapitan naozaj dobry a kvalitny film. Knihy som necital, pretoze pribehy o slovenskej kriminalke ma doteraz moc nelákali. Cerveny kapitam vsak zapalil mierny plamienok zaujmu o Dominika Dana. Cervený kapitan je porevolucna STB dráma, v ktorej nie je moc akcie ale napatie v nej nechýba. urcite sa to oplati vidiet. ()

fila_B 

všechny recenze uživatele

To nejlepší na to m filmu je trailer. Za to ta hvězdička. Evidentně se chtělo udělat cool moderni thriller ale zustalo jen u chtěni. Asi to nikdo neřekl hercům. Navíc nevím proč, ale někdy hercum nebylo dobře rozumět . Tak jako by to bylo troxhu na koleně. ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin, ale nie celkom zvládnutý. Príbeh ťažkopádny až prekonštruovaný, niekedy nelogický. Film sa chce podobať na drsnejšie kriminálky, ktoré ale nie sú v naturely československej filmárskej tvorby a niektoré scény potom vyzerajú ako z východonemeckej kriminálky. Nebolo to až také zlé, ale ani nijako neoslnilo. Žiaľ najväčším problémom sú herecké výkony, ktoré až na sympatického Stuhra a konštantne dobrej Kronerovej, mi pripadali dosť ochotnícke a poloamatérske. Vadilo mi aj zbytočne veľa nadávok v texte, ktoré pôsobili až rušivo. U mňa taká 49 %. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Parádní špionážní krimithriller. Předlohu jsem (zatím) nečetl, ale ani tak jsem neměl problém se v ději orientovat. Byť bych čekal výraznější katarzi a možná i důslednější zatlačení na hlavního hrdinu (kterému se v podstatě bez překážek podařilo, na co sáhl), jsem spokojen. Formálně i technicky je film perfektní, rád bych pochválil především kameru, která za všech okolností volila neobvyklé úhly (hozený půlitr by možná ocenili i milovníci 3D), a hudbu. Palec dolů pak především za ten zbytečný zlatý filtr, který snad měl znázorňovat horké léto, ale mě soustavně pil krev. Také mi přišlo, jakoby postavy necestovaly, ale teleportovaly se. Ale to třeba spraví opětovné shlédnutí. Oproti jiným českým filmům, jejichž trailery jsem (nedobrovolně) shlédl v kině, ční kapitán hrdě a sebevědomě. Jen houšť. ()

TheReflektor 

všechny recenze uživatele

Rudý Kapitán. Vážně? Kaiser po plátně pobíhal asi tak deset minut. Jestli tohle má být nějaká promyšlená hra s divákem, jestli se tu má někdo nechat vodit za nos po komplikovaných cestičkách, tak mi nedochází, kdo by to měl být. Knížku jsem nečetl a z toho možná vychází mnohé mé pochyby o filmu. Tvůrcům se nedá upřít velká snaha. Celé to působí jako velký český pokus o detektivní thriller evropského, možná až hollywoodského formátu, který má vypadat syrově, nekonvečně a chvílemi má diváka kovat k sedadlu napětím. Z toho se nic nedaří - syrovost je zazděná nesmyslně komplikovaným scénářem, který se pokouší napodobit hrozivou atmosféru kolem bývalých příslušníků StB a přitom (také skrze katolickou církev) lehce zabrousit do mystična. Netradičních nápadů by bylo dost, žádný ovšem není dotažený (Suchánkova postava). A o napětí se dalo hovořit možná jen na konci, kdy jsem se skutečným napětím čekal na jakési zakončení příběhu, leč marně. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Akosi mi uchadzal dej, keby som nečítal knihu, bol by som stratený. Inak pekne spracované, herci a ich výkony boli dobré. ()

Cardas 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně mě to udrželo v napětí. Asi první domácí (český? slovenský? ...) přijatelně akční film. Zápletka dosti složitá, možná jsem ji nerozpletl ani do teď, ale je mi to jedno. Třeba mi ve vůli dopátrat se pracně dokonalého porozumění, překáží přesvědčení, že takhle divoký zápas s mocnými starými strukturami se nikdy neodehrával, a že v devadesátých letech stbácké struktury nebyly takto mocné, a už vůbec ne tak vzájemně kooperující, a rozhodně ne takto otevřeně kriminálně násilnické, aby její příslušníci organizující společně neustále své akce střileli na veřejnosti lidi atd. Kladu si ale sebekriticky otázku, jestli tento žánr není založen právě spíš na té nerealitě, když přece veškeré akční filmy USA nelze vnímat jako vážnou politickou reflexi, kterou umění reaguje na problematická místa americké současnosti. Takže možná jen nejsem zvyklý kašlat na to, že to je jen blbina, jejímž smyslem je poouze přinést vzrušení, prožitek napětí. Ale proč bych dával víc než tři hvězdy, když prostě asi nejsem zas takový fanda thrillerů? ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Pochmúrny akčný thriller o sprisahaní eštébáckej kliky a akčnom idealistickom policajtovi, ktorý ho chce rozpliesť.↵  To sa však vôbec nedarí, keďže predmet sprisahania je úmyselne nafúknutý, nekonkrétny a zahmlený prinajmenšom ako vyjadrovanie predsedu SNS. Zato akčné scény - vydarené a niektoré ostré ako britva - nie sú zastierané vôbec. Teda až na to ubitie nevinného psíka :) Celé to je zakončené temer bizarnou prestrelkou, v ktorej sa z hlavného hrdinu stáva až superhrdina.↵  Film srší atmosférou vytriezvenia a sklamania z toho, že staré poriadky sa moc nezmenili. ŠtB je vykreslená ako slizká bezcharakterná chobotnica, prízvuk agenta Ivana je v tomto ohľade veľmi príznačný. O to viac vyniká pozitívny vzor odhodlaného policajta-idealistu, ktorý svoju prácu nerobí pre peniaze, ale z presvedčenia, a dokonca na úkor rodinného šťastia. ()

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama