Reklama

Reklama

Malý Pán

  • Slovensko Malý Pán (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Pán si žije spokojeně ve svém domečku v Duté hoře. Jeho poklidný život skončí ve chvíli, kdy se mu zdá sen o tajemném domě, ve kterém najde, co mu schází. Protože sám nemá pocit, že by mu něco scházelo, rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Vydá se za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde ten záhadný dům najde. Prázdná hlava však potřebuje napít jiskřivé vody z jezerního ostrova, bez ní mu nedokáže poradit. A tady začíná dlouhá cesta Malého Pána, která je místy zábavná, místy nebezpečná a strašidelná a hlavně zdánlivě nekonečná. Potká na ní spoustu přátel a pomocníků, ale také nepřátel, kteří mu v dosažení cíle chtějí za každou cenu zabránit. Nakonec se mu podaří překonat i Velkou tíseň, která si zabrala pramen jiskřivé vody jen pro sebe. Pak už si Prázdná hlava vzpomene a poradí. Malý Pán s údivem zjistí, že to, co mu scházelo a co celou dobu hledal, měl od začátku skoro před nosem. A tak zbývá jen uspořádat závěrečnou oslavu, protože dobrá věc se podařila. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu příliš nedůvěřoval, ale nakonec se z toho, stejně jako z housenky motýl, vyklubalo něco obstojného. Kladně hodnotím především, protože je to v našich vodách něco méně vídaného a přes své loutkové zpracování to má jiné zaměření, než by člověk čekal. Mě se to líbilo, ale nedovedu si představit komu dalšímu je tento film určen... pro děti určitě ne. Má to zajímavou i tajemnou atmosféru a hezkou hudbu. LFŠ ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Mix Skálových komiksů Velké putování Vlase a Brady a Jak Cílek Lídu našel. Skálův komiks miluju a jeho hravé umění si upřímně užívám. Nemám ale moc rád marionety, neboť jsou příliš neživotné. František Skála však svým loutkám vdechl duši a v Malém Pánovi ožívají. Jestli tenhle animovaný film není na nominaci na Oskara, pak už nevím jaký. Zajímavý komentář: Sarkastic. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Pro Františka Skálu a jeho pitvořící se loutky, roztomilé robůtky, pokřivené domečky a přírodní poetiku mám slabost. Potíž je v tom, že celému tomu přitažlivému vizuálu chybí adekvátní scénář. Nejvíce za uši tahají dialogy a občas to dokonce zní jakoby se ve studiu jen tak improvizovalo. Opakující se slova, zadrhávání, nesmyslné větné stavby, mám z toho velmi rozpačitý pocit. Dějová zápletka i poselství filmu jsou plně dostačující dětskému vkusu, ovšem ty jemné výkyvy do absurdna či dokonce brutálního teroru ze strany záporné postavy Zmetka (byť ve vtipném podání Pavla Lišky) dělají z Malého pána snímek pro neexistující cílové publikum. [Jonáš v kině / 4] ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Loutky super, hudba docela povedená, kamera ok. S čím jsem měl problém, byl scénář, který byl místy až moc jednoduchý a to obzvlášť po stránce dialogů. Ostatně dialogy jsou jako nebe a dudy – občas jsou fakt super (promyšlené, zajímavé), ale někdy vyloženě nervy drásající (někdy na úrovni… no zkrátka nic moc, na vlně citoslovcí typu „žuch, buch, prásk“). Hlavní myšlenka je docela dobrá, i když v dnešních dnech (při nepřeberném množství narativních zpracování, které ji snad použily stokrát) trošku klišé a prostě vyčpělá. Ve výsledku průměr. Musím však říct, že na tradiční české loutky je to rozhodně neobvyklý počin, který v našich končinách (a možná i ve světě) nemá moc velkou konkurenci ani obdobu (v tom má zase velký plus). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Svěží a překvapivě zábavná pohádka, v níž to sice občas zaskřípalo, ale nápadité zpracování většinu mých výtek umlčelo. Výhrady jsem měl jen k dabingu některých postav. Bohužel jedna z nich byl zrovna hlavní hrdina. Zbytek je naštěstí obsazen skvěle, občas dokonce výborně. Svébytnou poetiku dokresluje i vhodně zvolená hudba, takže jsem po letech konečně viděl moderní českou pohádku, u níž nemůžu kategoricky vyloučit, že bych si ji podruhé nepustil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Námět filmu vznikl na motivy knihy "Velká cesta Malého pána" z roku 2008 od Lenky Uhlířové, kterou k napsání inspirovaly fotografie Jiřího Stacha. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Film se natáčel v lesích na Písecku. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

28. filmový festival Finále Plzeň

28. filmový festival Finále Plzeň

19.04.2015

Premiéra nové české loutkové pohádky Malý Pán, projekce v unikátních zrekonstruovaných Loosových interiérech, soutěže o Zlaté ledňáčky, první uvedení zdigitalizované klasiky Jiřího Trnky Staré… (více)

Reklama

Reklama