Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Kterej kretén potřebuje tahat psa všude s sebou (mimochodem jedinou sympatickou bytost v těchto pohyblivých obrázcích)?! Nuda nuda nuda zpestřená utrpením zvířete (nic zajímavého se tam nedělo 65 minut, stále si říkáte, jestli už to vypnout, lepilo se to jako sirup). ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Natočeno civilně, příjemně, o tom žádná. Ten scénář je ale strašná umělá hmota, naplácáno páté přes deváté. Aby tvůrci testovali soudržnost rodiny, tak ji museli vystavit sledu naprosto neskutečných výzev, takže když došlo na vyvrcholení, tak už jim nezbyla žádná šťáva se tím zabývat. V jednu chvíli mi to přišlo jako Proso od Cimrmana. A vydírání psem (mě) už mě vyloženě nasralo. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Nazov filmu zavadza Rodinny film nie je rodinny ale skor psychologickou dramou, s davkou ironie osudu.Poteši aj herecke obsadenie hlavne mladi herci podali velmi dobry vykon a milo prekvapili a somozrejme Karel Roden podava štandartne dobry vykon.V ramci sučastnej českej tvorby patri Rodinny film k tym lepšim počInom. ()

Fajt odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit solidní komedii není jen tak, proto se točí jen brak. Proč se točí jen samé filmy, které nikomu nic nedají, jen samé problémy, tragédie, násilí a smyšleninky... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, další český film, jehož potenciál a trailer je lepší než děj samotný. Film se skutečně dá rozdělit, jak to tady někdo už psal, na tři kapitoly. První: první skutečná volnost mladých. A ti s ní nakládají jako všichni mladí. Pařby, chlast a sex. Proti tomu bych nic neměl, kdyby to nezasahovalo do víc jak půlky filmu. Po chvíli už začne být nadrženost Daniela Kadlece a sexuální otevřenost Elišky Křenkové trochu nudná. Dobrá, umí se svlékat a dělá to ráda, ale jdeme dál. Nejdeme. Je to pořád dokola. Druhá kapitola je manželská krize V. Hybnerové a K. Rodena. Tak se dozvídáme, jak ji hezky prožili na lodi, jak ji prožívají když se vrací a jak má Roden dítě, jež není jeho. Dialogy jsou podstatně zajímavější, ale ocenil bych, když už si dali tvůrci tu práci jet do Thajska, více skutečných záběrů z této země, drama z lodě apod. A konečně poslední kapitola pejsek, který přežívá sám v divočině. To je vůbec nejzajímavější část, bohužel přichází až na posledních čtvrt hodiny. K tomu ani není třeba scénář a záběry vypadají dramaticky. Osud pejska, kterému divák prostě musí fandit, jak je statečný a nevzdává se za žádné situace je asi vůbec nejdojemnější a nejlepší kus snímku, který jinak postrádá opravdu rodinné zázemí a podstatu. Bohužel, další z celé řady snímků, kdy ambice byly silnější než schopnosti. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zvítězil pas Otto. Jediná silná chvíle je zápletka s krevní skupinou, jináč je to místy skoro nuda, vyplněná vznešenými záběry. Místo dramatu na dřeň moc krotké vyprávění. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý pokus o trochu jiný styl filmu (hlavně v dynamice vyprávění), Příběh je ale bohužel trochu klišovitý a předvídatelný, ale za shlédnutí to stojí, Omerzu talent určitě má. 60% ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, jak na rodinu zapůsobí, když dospívající děti ztratí kontakt s rodiči? Jak snaha pomoci otevře staré rány? Omerzu se toho chopil velmi dobře, jen ty scény se psem, nevím, za mě asi něco navíc, co mi celkově až tak nesedlo, pokud by bylo více scén Karel/Vanda, stejně tak stav dětí před návratem rodičů, za mě by to bylo lepší. A lepší by bylo i celkové hodnocení. I tak to jsou lepší 3*. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Hrozný. Rodinný film začíná jako teen komedie, pokračuje "dramatem" rodičů, ztracených kdesi na Jávě, pak syn potřebuje ledvinu, zjistíme, že otec je strejda, a půl hodiny sledujeme trampoty psa trosečníka. Já na tyhle český pokusy už nemám nervy, vybírat mezi tímhle a takovými Ženami v běhu je prostě volba pro Sofii, příště fakt ne. Novodobý Olmer Omerzu jde na blacklist, ale není v tom sám. ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Je to takové trochu utahané a čekal jsem mnohem větší drama, protože rozehrané je to výborně. Herecké výkony perfektní, scénář, kamera, režie, název filmu, všechno super až na to, že tomu chybí jakási odvaha vstoupit právě do toho nejdramatičtějšího, co může takový rodinný film nabídnout, jen se to nakonec nějak nestane a zůstane někde v půli cesty. Navíc s happy-endem, na který jsem vlastně celou dobu čekal. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Děj je kombinací motivů z Vávrovy Předtuchy (rodiče se neozývají a děti šílí), Novákovy Operace mé dcery (zranění dítěte odhalí, že jeho otec není jeho otec), Robinsona Crusoe a Gora, bílého psa. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi u filmu pomalé tempo, když má snímek zároveň schopnost polapit, zaujmout, ztotožnit se a vtáhnout do děje. Rodinný film nemá ani jedno a ani výtečné obsazení film nezachrání. Skoro hodinu se nic neděje a člověk pochybuje o svéprávnosti tvůrců, protože se jedná o neskutečně nudný průšvih, který ze dna nezvedne ani pan Roden. Uvěřitelnost má první hoďka limitně se blížící nule. Takto nudný a smysl postrádající úvod filmu se často nevidí. Reálný byl asi jako žralok bílý v Máchově jezeře. A když divák přežije tu hodinovou torturu, protože si říká, že Karel Roden (i další) nemůžou hrát v takovém blábolu a konečně se začne něco dít, tak nastane po čtvrt hoďce zase zvrat a jsme nuceni sledovat asi čtvrthodinku trvající "přírodopisný" film a to je vše. Hudba filmu také nepomohla. Celé to je hodně slabé, hodně průhledné a předvídatelné a jen jistá loajálnost k české tvorbě a úcta k panu Rodenovi mi brání nedat ani jednu hvězdu. Takže jedna hvězda. A ještě dotaz pro zdejší filmové intelektuály: Jaký film jste to hodnotili??? ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký výkon psa, který jako jediný hrál zcela přirozeně, civilně, nepřehrával a dokázal i vzbudit emoce. Jinak tahle nesourodá a nesoudržná kombinace Sám doma, Bílý Bim černé ucho a Operace mé dcery, nestála za nic. Hodinu se šlo z nudy do ještě větší nudy, aby poslední zhruba půlhodinka byla naopak tak zahlcena nejrůznějšími nesmyslnými dramatickými situacemi, že to bylo až úsměvné. Plusové body za Elišku. A samozřejmě za toho psího Robinsona! ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Celkově spíše nudnou atmosféru rádoby dramatického filmu, kde se v jedné rodině řeší jeden velký problém (ztracení rodiče) a zároveň každý řeší své osobní problémy, vyzvedávají prostřihy ,,samostatného´´ příběhu ztraceného psa Oty, který hrál ze všech herců nejlépe. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Film má být asi sondou do světa mladých a českých rodin. Jinak nevím, jaký přínos to má mít. Obsazení sice dobré, ale Bokovská i Křenková po chvíli nudí. A Bokovská mě už iritovala, hlavně její mluvení přes nos. Kadlec ten nudil na začátku, ale pak se rozehrál a byl dobrý. Velkým přínosem filmu je Hybnerová s Rodenem. Ti jsou výborní a drží film nad vodou. Film si hraje na umělecký film, ale není ani zdaleka umělecky natočen, až na pár vyjímek. Záběry jsou strohé a nepropracované. Ale kamera je jedna z màla veci, co se mi libili, když příjmete jakým stylem je film točen. Film je s málo dialogy a když už tam jsou, tak jsou hodně slabé. Napadlo mě srovnání s filmem Pusinky. Ten měl aspoň šťávu a byl dynamický. Tento film má takové mrtvé tempo a všechno důleźitě se stane v poslední půl hodině. Jinak zvukař si se zvukem občas nepohrál a není hercům rozumět. Herci drmolí, hlavně Bokovská a člověk, aby si dvd vracel, co vlastně říkala. Scénář je strašně plýtký, bez šťávy a v první hodině bez jakychkoliv zajímavých momentů. Jedinné, co v první hodině zjistíme, že Kadlec chodí za školu a rodiče se ztratili. Což během deseti minut už není pravda a zjišťujeme,že Kadlecovi selhávajì ledviny a není Rodenův syn. Ale konec se psem byl emotivní. Pozitivní je, že Kadlec zjistil, že ho nemá jenom na čůrání, i když s tím, co ukázal v sauně parádu neudělá.☺. A objevili jsme novou hvězdu a to psa Ota. Ten svou roli zvládl na výbornou. Podle názorů na fb filmu a recenzí soudím, že je hodně náročných diváků, kterým se film líbil. Pro mě je pozitivní, že si herci zahráli a vznikl tu film, který přináší do české kinematografie zase něco jiného než na co jsme zvyklí a ve světě bude ceněný, tam mají takové filmy rádi. A pozitivní je, že český film objevil nové dva talenty na poli naší kinematografie. Otu a Daniela Kadlece, snad najdou uplatnění a film jim pomůže k dalším rolím. Ale vhodnotnejsích dílech než je Jetelín, v kterém Kadlec hrál. Celkově je těžké film hodnotit, ale za první slabou hodinu a za zjištění, že film stál 40milionů, ať se na mě nikdo nezlobí, ale za takové peníze se točí mnohem propracovanější a hodnotnější trháky(jako např. Tři Bratři, Gangsterka nebo Po strništi bos) a film s minimálním počtem lokací a natáčením v Thajsku šel udělat za půlku, dávám 2* a 40% hodnocení. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Asi jsem ještě neviděl film s takhle nehlasitým projevem. Všichni si nejdříve bez emocí užívají a všichni bez zvýšení hlasu přijímají jejich zajímavě napsaný, naruby se převracející život. Ale co taky čekat od rodiny, která pojmenuje psa Otto. Jeho putování je "herecky" úchvatný a dojemný, ale nezajíkal jsem se asi právě proto, že to oproti bezemočnímu lidskýmu světu působilo jako prvoplánová ždímačka a malá domů pro výrobce papírových kapesníků. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Asi nerozumím mladé generaci, ale nechápu tak vysoké hodnocení filmu, kde mě režisér dlouhé minuty nutí čumět na toulajícího se psa. Trošku jsem ho teda zrychlil rychloposuvem, ale stejně to bylo neúnosné. Jinak průhledná zápletka oprásklá z filmu Operace mé dcery mě také neuspokojila. Tolik nominací na Českého lva už vůbec nepochopím. Roden a Hybnerová za hlavní roli??? Za co??? Objeví se cca 10 minut na začátku a 10 minut na konci....(sorry, mezitím ukáže Vanda prsa přes skype, tak to možná rozhodlo). To je výsměch. Když nominace na hlavní roli, tak aspoň pro Jenovéfu Bokovou - to byla pro mě ta hlavní role!!! A hrála výborně, stejně jako Eliška Křenková... A to bylo vlastně jediné pozitivum filmu. ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama