Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

Pajela 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne... Ono se tam tu hodinu a půl vlastně jenom ČUMÍ... Všichni čumí, pomalu nic neříkají , blbě čumí... Pes čumí a toulá se. Ale ten skoro nic jiného dělat vlastně neumí. Jedna hvězdička je právě za něho. Bobek malej... Bylo mi ho líto. Ale jinak jsem to dokoukala jen s vypětím všech sil... ()

pimp 

všechny recenze uživatele

Jen není příliš jasné, jestli se jedná o rodinnou komedii, nebo pokračování legendárního sovětského filmu Bílý Bim, Černé ucho. ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když člověk více soucítí se zvířetem než s člověkem, ale u tohoto filmu se to snad ani jinak nedá, záběry se psem Ottou byly neuvěřitelně dojemné (ačkoliv tento příběh je značně nepravděpodobný - jen idiot vezme letadlem psa na dovolenou na jachtě). Díky psím hercům za 3*, bez nich by tento film byl hodně podpůrměrný. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl v tv film s V.Harapesem Operace mé dcery a jako by mu z oka vypadl tento snímek. No, je více filmů, které se opičí. Někde jsem to u jednoho komentáře ventiloval. Film nic moc. Nic to ve mně nenechalo a asi už nikdy nenechá. Za pár dní nevím o čem to bylo. Dlouhé "umělecké" záběry tomu nepomohly. Za *. ()

julyberda 

všechny recenze uživatele

Hlavně nepodcenovat. Rodinný film je nesympatičtější tuzemské dílko za víc než dekádu. Ani na chvíli mi nebylo ukradené, co se stane s rodinou nebo jejími členy. A Jenovéfa je čím dál lepší herečka. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Tento film není pro diváky zvyklé na děj, ubíhající ve zběsilém tempu... . Asi nejlepším hercem byl pes Oto. Takže : 5 * a 78 % . ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Přesně takové filmy mám nejradši. Drama které je jednoduché ale zároveň ve svém vlatním způsobu komplikované a Olmo je mistr tohoto žánru. Příběhy a postavy v jeho filmech jsou vždy lidské a velmi působivé. Vizuálně je tento film perfektní, je skvěle natočený stejně jako Olmovy ostatní filmy. Herecké výkony jsou skvělé a hudba taktéž. Kdybych měl jmenovat něco, co se mi na tomto filmu nelíbí, tak bych měl hledat jehlu v kupce sena. 10/10 ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, film je technicky, herecky, formálne výborný. Divák sa v podstate celý čas nenudí, dej sa odvíja a odvíja. Ale nakoniec mi prišiel najslabší článok scenár. Nie že by bol vyslovene slabý, ale tá jeho nezacielenosť, ktorá bola asi zámerom mi prišla do prázdna. Ale každopádne, další film od Omerzu si určite pozriem. ()

tomashinka 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý a originální - zajištění rodiče si vyjedou na plavbu okolo světa a doma nechají dospělou dceru a dospívajícího syna = zaděláno na průšvih. Záhy divák pochopí, že to byla chyba, protože, logicky, začnou kamarádi, sex, párty, děti se přestanou chovat zodpovědně a synáček přestává chodit do školy. Výborný vzkaz pro všechny rodiče. Zpracování filmu je slušné, herecké výkony odpovídají nasazeným hercům - nikdo nepřekvapí, nikdo nezklame. Myšlenka tedy výborná, herci v pořádku... Začátek filmu mě bavil a jako rodič, který se řítí do stejného období jsem se těšil na příběh. Jenže veškeré očekávání a těšení postupně utloukl pro mě neskutečně rozvláčný a ke smrti roztahaný děj. Film mě postupně otrávil, manželka ho ve dvou třetinách vzdala úplně (má volňáska) a já se z povinnosti (jsem promítač) dodíval. Statické scény ať už z bytu rodičů a dětí, neustálé přemýšlení o ničem, sexuální scény začínajících puberťáků... To všechno by ve filmu sedělo, ale nesmělo by to být tak neskutečně otravně dlouhé ! Super nápad - do děje zakomponovaný příběh psa, kterého rodiče berou sebou (další nerozum) a nakonec se ztratí a čeká na ostrově, jestli si na něj někdo vzpomene. Dobře, ale proč všechny scény tak moc dlouhé a proč tolik ??? Nevadí mi utahanější filmy, rád se zastavím a koukám jen na obyčejné věci, ale čeho je moc, toho je příliš. Takže pokud vám nevadí dívat se do nekonečna na psa sedícího v dešti na pobřeží moře - film je váš. Ale jo - jděte se podívat, pokud jste rodiče, pochopíte, že nechávat dospívající děti déle jak 14 dní samotné doma je blbost a koleda o průšvih a brát psa na dovolenou ještě větší. Dal jsem tři hvězdy - za nápad, za důležitý vzkaz pro společnost a za chudáka neustále zmoklého psa, který podal rozhodně nejlepší herecký výkon. ()

Vajnlich 

všechny recenze uživatele

Pane bože, nenechte se zlákat dobrým hodnocením. Je to opravdu o ničem. Jedna hvězda je jen za tu kukačku. Jinak naprosto zbytečný film. Vůbec nechápu proč dali dohromady všechny ty postavi, vůbec to nedává smysl. I děj je jak z ulice nebo ordinace. Nehorázná ztráta času. 70 procent - Peklo. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Tak vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Bylo to bráno vážně jako opravdický film pro všechny generace, nebo si to z rodinných filmů má dělat legraci? Nemastné, neslané, prázdné, přitom skvělé herecké obsazení. Dvě hvězdičky si to možná zasloužilo, i když jsem opravdu nic originálního neviděl. Ale nesměla by na konci být ta nekonečně dlouhá a neuvěřitelná epizoda se psem, který se nakonec šťastně vrátil domů. Až jsem si myslel, že to bude mít několik pokračování jako Goro. Příště si podobný filmový zážitek nechám raději ujít, je to škoda času. 2- ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Trochu matoucí název a úvodní dlouhé minuty filmu , které se táhly až do onoho zlomu o ztrátě rodičů ve mne zasely otázku , co je to za filmový pokus ?? Syn , takový trochu podivný ve mně nebudil moc zvědavosti i když dcerka na tom byla o poznání lépe . Po oné zprávě o rodičích se film ubere již jiným směrem a podchladivší se synek u vodního toku to také posune do jiné polohy . Záběry psa na ostrově byly zajímavé a pěkně udělané . Jěště , že na to měli čtyři psy , jeden by to asi celé nedal . Zápletka o návratu rodičů a operativním zákroku dává filmu další nový rozměr . Celkově zajímavý námět i zpracování . Synova unylost vydržela až do konce . Bezvaaaa. Takže za celek tři a půl . ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Zase mne tu někdo předběhl s komentářem. Ach jo. Nedá se nic dodat "Vikki". Kdyby se alespoň Vanda vykašlala na tu scénu nahoře bez, alespoň by mi zbyly erotické iluze. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá se scénářem. Tenhle se povedl. Nenudí. Rozhodně po první půlce nevíte, jak film skončí. Roden si s chutí zahrál záporáka a je to vidět. Olmo Omerzu roste film od filmu - Příliš mladá noc bylo komorní drama. Tentokrát jsou exteriéry vpravdě světové, ale k tomuto filmu patří. A pes je jednoznačně hvězdou. :-))) ve 32 letech - kloubouk dolů. Nový talent vyrostlý z FAMU ()

certiskon odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel nemohu sdílet nadšení s většinou hodnotících... pro mě absolutně nepochopitelné záběry alá natahovačka času... kdybych se chtěla koukat na to jak venku chčije, asi se podívám z okna a nebudu koukat na 95 minutovej film... Příště se může pan režisér zaměřit na krátkometrážní filmy, ve kterých dokáže svoji pointu vyjádřit mnohem lépe. Doporučuji mu natočit 5 minutový snímek o psovi Otovi, jak jel na prázdniny k moři... Příště se tomuto rejžovi stejně vyhnu obloukem, abych neztrácela čas koukáním na totální hovadinu... ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama