Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Jurcekk čítal si v respekte çlánok o českom filme a tam si na toto narazil... Šak nebolo to zlé. Zvlášť křenková a scény so psom sa vydarili... ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky pro psa, protože to bylo nejsilnějších 10 minut filmu. Zbytek je klasický "Novácký" blitek. Blbost je hojně prokládaná rádoby emocionálně vypjatými několikasekundovými záběry na jež se prostě nedá dívat. Ve výsledku to přijde trapné a hlavně neuvěřitelně natahované. Filmek by snesl maximálně poloviční délku než má. Všechno je tady zkratkovité a polovičaté. "Překvapivý" návrat rodičů je jen jedním z příkladů. Takže ty 2 hvězdy dávám opravdu jen psovi, zbytek si nezaslouží ani ..... ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

První část úplně hluchá. Dorost je prostě mimo. Uhuhlaná Bokovka, unylá a protivná Křenčena, o ostatních ani nemluvě. Ještě že si dal režisér pozor a nenechal Půlkaře říct "strýčínkovi" tu větu. (Nejsi můj fotr, tak co mi tu rozkazuješ!) Jakmile se dostali ke slovu zkušení veteráni, nabralo to trochu spád. Většina jejich scén bezvadně odehraná. Závěr trapný a tendenční v duchu doby. Celý film budí dojem, že téměř všichni lidé tu jsou permanentně na benzodiazepamech. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Domáca dráma z rodinného prostredia za mňa nemusí vyzerať inak. Je to pomalé? Je. Občas až príliš lyrické? Áno. Clivé pocity v šedivom zimnom meste? Hej. Uveriteľné. V celku asi aj áno. No a? Presne to som si pustil a presne tomu to zodpovedalo. ()

Atrejka1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co mám napsat. Pocit prázdnoty při opouštění kina se mne drží jak pes vyhrabaný kosti. Drama končící až neuvěřitelně šťastným koncem? Nebo ne?...mám se tomu smát, nebo brečet? Ano, brečela jsem, protože mi bylo líto Otta. To bylo jediné silné v celém příběhu. Střih pro mě příliš zmatený. Pomalé tempo kupodivu drží diváka v napětí cože se z toho vyklube. Facky, které by lítaly při odhalení záměrů "kamarádky" ani nejdou popsat...narozdíl od toho, co nám příběh podal...Trojku si zaslouží vypiplaný záběry se zajímavými detaily, dobře podané "češství" a především Otto. Howgh ()

stanslon 

všechny recenze uživatele

Holt tenhle art asi uchvátí jen náročné diváky a to já nejsem. Proto také nedokážu pochopit, co na něm ti nadšenci viděli. Já z něho odešel poněkud rozčarovaný. Přes spousty ocenění ve světě, jak praví kritik Fila ale mně se zdá, že poněkud fabuluje. ()

sebii53 

všechny recenze uživatele

WOW, začátek z jiného (než českého) světa, prostředek si udržuje vysokou laťku, jen na konci to lehce padá dolů. Skvělí herci, krásná kamera a snad nejlepší zvířecí výkony(na place se vystřídali tři psi) co jsem viděl. Nejlepší český film za dlouhou dobu. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Zatímco na hudební komedii Decibely lásky od Michala Davida praská kino ve švech i u několika repríz, tak na Rodinný film je kino poloprázdné, aspoň tedy u nás. Zajímavý film, který sbíral ceny po světě, než se vůbec rozběhl po českých a moravských kinech. Roden je záruka kvality, Vanda Hybnerová také umí zahrát, ale přece jen tento film stál na příjemných mladých hercích, mezi kterými asi nejvíce vyčnívala Eliška Křenková, které bych její roli pěkné mršky snad i věřil v reálu. Ostatně párvteřinová pastva pro mužské oko, kdy se objevila na plátně v rouše Evině je toho důkazem :-) První polovina filmu spíše komediální teenegerovský film, psychologie převažovala ve 2. polovině filmu. Snad jen přehnaně dlouhé a nicneříkající záběry na Otu, border kolii, který zázračně přežil v džungli kdesi v Thajsku. Těch záběrů měla být tak polovina. Bylo by to asi za 3,5 hvězdy, ale jako většině českých filmů musím kousíček přidat. ()

Takaru 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatický pokus o film jiného ražení než to, na co jsme od "českých" tvůrců zvyklí. Každopádně zůstal jen kdesi na půli cesty k mé spokojenosti. Příliš mnoho příběhových linek totálně nedotažených do konce, chybějící napětí, které bych tak očekával u daných témat. Jeden pár mladých a jeden pár zralých kůzlatek to taky nevytrhne, a hafík Oto se svojí story, už vůbec ne, tedy rozhodně alespoň u mě. Na tak krátký film mnoho nudy. 50% zaokrouhluji na tři hvězdy jako motivaci pro nadějného režiséra, který mě zatím ale neoslovil. ()

Macik1 

všechny recenze uživatele

Film s minimem slov, jen za pomoci záběrů a hudby (a často i bez ní) vyjádří tolik emocí a tak přesvědčivě je předá divákovi, že ten jen ohromeně sedí až do posledního titulku v sále... Klobouk dolů, pane režisére! Silný příběh, smutný, věrohodný. A děkuji za ten závěr... ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele

Film formálně na české poměry solidní, ale co je to platné, když čeští tvůrci čtvrt století po revoluci stále nemají pořádné téma. Mnoho naznačených linek z nichž by snad mohlo něco být (zlatá mládež, krize střední generace), kdyby se opravdu udělaly pořádně do hloubky. Takhle film jen přeskakuje. Nemá pořádný příběh, nemá sílu, nemá nic proč bych si ho za pár dní pamatoval. A na sociologickou sondu vyšší střední třídy je to zas příliš povrchní. Je mi líto, další zbytečný film. ()

bilder 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na tenhle film těšila. Za psa bych možná ještě jednu hvězdičku přidala, ale jinak docela zklamání. Dlouhé detaily, jako v ruském filmu, banální příběh, příjemné překvapení jsou jen mladí herci a pes. Vlastně psi. Škoda. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Rádoby rodinné drama v nudném provedení.Dlouhé záběry na nic vystřídá ke konci záplava zvratů,která nemá konce.A v tu chvíli přijde závěr jako vysvobození.Celý děj by vystačil na půlhodinu,ostatní je vata.Aspoń,že ti herci za něco stáli. ()

wvwrayman 

všechny recenze uživatele

Strašně slabej střih. Kdyby se to šikovně prostříhalo, tak to mohl být docela zajímavej dvacetiminutovej filmeček (a to i s titulky). Jim se to podařilo natáhnout na hoďku a půl. Tak to je umění... ()

kekebreke 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti českým filmům. Tento je docela divný. Dějově sice dobrý, poměrně pěkně vedená dějová linie, na druhou stranu hromada hluchým míst. Chvilkama mně to připadalo, že úkol zněl jasně, dodržet určitou stopáž za každou cenu. Koukat se v tahu skoro deset minut na čokla, co se plácá na pláži, nevím, co tím básník myslel, ale mě poměrně slušně nasr*l. Přes veškeré chyby, dalo se na to koukat, muzika o ničem, film na odpolední nudu ok. 60% a *** ()

negativ 

všechny recenze uživatele

Většina záběrů nesmyslně natahovaná do nekonečna, prvoplánová nahota, mizerný scénář a materiál se psem trosečníkem zapomněli zřejmě sestříhat. Zápletka s kukaččím synem to nezachránila. Celkem nuda. ()

Lady_Gaga 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Karla Rodena i Vandu Hybnerovou, ale u filmu jsem se dost nudila. Na mě tam bylo moc "prázdných" míst a dlouhých záběrů, čehož nejsem fanynka. Jediná část, která mě zaujala, byl překvapivý moment, kdy p. Hybnerová ukázala prsa. Obvykle jsou mi ženská ňadra ukradená (bo mám svoje vlastní), ale toto je jediná část filmu, která byla jiná - neočekáváná, než zbytek filmu. Příběh mě moc nebavil. Škoda. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Vysloveně protrpěný film. Polovinu sledujeme znuděné parchanty, kteří se ani netají tím, že se nudí. Druhá polovina je o psu trosečníkovi. Pak si vzpomínám už jenom na povadlé kozy Vandy. Po stoprvé a bohužel asi ne naposled opakuji, že český film je v onde. ()

Jeremy1000 

všechny recenze uživatele

Takove nalestene hovno...hercum se to verit neda, kazdy je necim divny a z vysvetlovanim nebo motivaci si tvurci hlavu nelamou, film bez dramatickeho posunu, ve kterem se v podstate nic nedeje, ale formou je nad vetsinou domaci produkce. Ale pokud tento film ziska nominaci za scenar, tak je Cesky lev jedna velka saskarna. Nominaci za rezii pochopim. ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama