Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (337)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Způsob, jak je to natočeno je velmi "nečeský". Sází se tu na dlouhé nic nebo vše říkající obrazy (dle úhlu pohledu). I dialogy jsou úsporné, váží se slova, zbytečně se nežvaní. Je tu ponechán velký prostor pro vnímavého diváka, nic není vysvětlováno "po lopatě". Pravda, nebylo těžké přijít na to, co se stalo s lidmi na lodi, když pes z posledních sil doplaval na břeh. I tak je to krok vpřed. Zkrátka je poznat, že to netočil Čech, jinak by to bylo určitě doslovnější. Pro mne a věřím, že i pro jiné pejskaře byla poslední třetina filmu traumatizující. Ke konci přichází ještě malé (velké?) překvapení a happyend(?). Přes všechny tyto klady je to film nedivácký, tedy aspoň ne pro většinového, českého diváka. Vůbec se nedivím, že k 31.5.2016 zhlédlo film v kinech jen 27 135 lidí! O čtvrté hvězdě pouvažuju. ()

Nail odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem tento snímek dostatečně nepochopil. Pro mě naprostá ztráta času. Co opravdu nesnášim tak dlouhosáhlé záběry o ničem, kdyby pan Omerzu zkrátil film na půl hodiny tak je to stále moc. Pičovina do nebes volající a já vůl naletěl hodnocení. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

To je snad film s nejpomalejším tempem, co jsem kdy viděl...funeral movie... Jediného, koho mi bylo líto, byl pes, takže hvězda navrch za něj! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

V pohode. Nič, čo by ostrieľaného diváka "zabilo", ale na druhú stranu občas je fajn vidieť obýčajný kontemporárny film, ktorý nenudí a podáva obraz o dnešnej dobe. Potešila zriedkavá a veľmi mierná nahota, ako aj ukážkový civilný prejav skúseného borca Karela Rodena. Nič sa nestane, keď film neuvidíte, ale ani naopak. 6/10 (Cinematik 2016) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velkej problém jsem měl se způsobem vyprávění ve stylu: otevření problémů - bezradný pohledy - záběr na psa (a tak stále dokola). Jinak zajímavý dějový motivy tak pro mě kvůli nulový snaze o jejich vypointování nebo řešení neměly žádnej smysl. A mám pocit, že hlavní roli nakonec ztvárnil pes (několika minutový scény s nim v závěru byly slušnej hardcore). Fanoušci artovýho žánru budou na český poměry nejspíš spokojený. Já artu nikdy nepropad, jenže problémů měl z mýho pohledu Rodinný film mnohem víc, druhá hvězda za casting. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

"Ottíku!" Obstojný český debut s výborným střihem. Více než rodinný, je Rodinný film hlavně artový film, který si doslova vychutnává svou nedořečenost. Možná jen, že ten free přístup rodičů byl až moc přehnaný (viz nahá maminka na skypu před svým pubertálním potomkem). Také pár scén v protěžované linii syna jsem příliš nepochopila. Hodně pozvolná studie vztahů v základní jednotce společnosti, která mě zásadně utvrdila ve dvou skutečnostech: 1) Jenovéfa Boková a Eliška Křenková jsou výborné herečky. 2) Pořídím si border kolii. Ale na dovolenou jí s sebou tedy rozhodně brát nebudu. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Pokud nejlepší dějovou linkou na filmu je pozorování psa a jeho nelehká cesta k záchraně (mimochodem pes/psi byli velmi kvalitní herci), tak je na filmu asi něco špatně. Příběhy lidí - a to v několika rovinách - už zas tak zábavné nejsou. Přitom námět a zápletka kvalitní. Ale režisér chtěl za každou cenu natočit něco osobitého, asi evropského, určitě artového a tomu podřídil vše. Jako celek to ale moc pohromadě nedrží. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Taky tady opravdu nemůžu dát víc, protože jsem se celou dobu nudila a čekala, tak vyleze z toho něco ? Roden nás zdraví z plavby, děcka mají doma klid, něco nám vyleze na povrch a alespoň Oto je v pořádku ! ()

AspireHD odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad. Nemám slov. Vždy se snažím napsat alespoň několik slov, které vystihnou charakter filmu, ale tento souhrn hýbajících se obrázků je naprosto bez charakteru, že i krysa vedle kanálu je mnohem zajímavější a po tomto zážitku bych na ni vydržel koukat klidně celý den. Mám dost. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Určitě pekný a dobrý počin v České kinematografii, nicméně na můj vkus moc dlouhých emočních záběrů. Každopádně za ten závěr jedna hvězda dolů, to je podle mě naprosto nezvládnuté a odfláknuté. Místo emotivního a dramatického konce, ke kterému to vlastně od začátku spěje, dostaneme happyend v podobě záchrany psa... ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to byl původní záměr, já do toho teda s tím vůbec nešla, ale linie příběhu o psovi mě absolutně rozsekala, dlouho jsem takhle nebulela. Joo, jsem měkká, hormony pracujou... Ale ani ten zbytek nebyl k zahození. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

No todle u mě teda vubec nepochodilo...bohužel.. Až přiliš mnoho zbytečných dlouhých záběrů, které měli asi navodit ten správný pocit čehosi, co ke mě teda nedorazilo... Nejzajimavější pro mě části s Otou...a taky překvápko o synovi... 6/10 ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Nestačilo by na zápletku podprůměrného filmu bohatě to, že poněkud přestárlým rodičům se začnou zapalovat lejtka, odjedou na roční dovolenou a své nevycválané nudící se děti, které ale mají jejich naprostou důvěru, zanechají samotné doma, aby mohli pořádat v luxusním kvartýru mejdany? Důchodci na moři posléze svou kocábku nezvládnou a ztratí se. To fakt na silný podprůměr, ve kterém mladým mumlajícím hercům občas vůbec není rozumět, a kde se tančí za zvuků písní připomínající tahání kočky za ocas, nestačí? Ne! Tady pocaď dvě hvězdy. Musíme přitvrdit. Co takhle jako deus ex machina smrtelná choroba nějakého člena rodiny? A divák je určitě dojat. Máme tu nemocnice, operace, detailní záběry, krev. Nebylo už těch šoků dost? V žádném případě. Je tu moderní pokroková doba. Normální rodina už není normální. Uděláme pěkný vztahový propletenec, to mají diváci Růžové zahrady rádi. Jedna rána mezi oči za druhou. A já už jsem pak vděčný za pejska, který se toulá jako robinson po ostrově a obdivuji práci jeho osobního maskéra. Ale to stále ještě tvůrcům nestačí. Největší bombu si schovávají na závěr. ()

Blackey. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se domnívala, že jsem schopná ocenit tiché artové filmy, ale po shlédnutí Rodinného filmu to asi budu muset přehodnotit. Mě se tenhle film absolutně nedotkl způsobem, kterým nejspíš zamýšlel. Přišlo mi to plytké, nudné, nic se tam nedělo, všichni jenom dlouze koukají do dálky nebo na sebe vzájemně. Tyto dlouhé záběry nejspíš v člověku měly vyvolat emoce, ve mně ale vyvolaly akorát chuť vypnout televizi. Pokud by se vystřihaly scény, které nějakým způsobem tvořily děj, film by neměl 95 minut, ale možná tak 20... a to jsem ještě hodná. To, že jsem chtěla vědět, jestli psa najdou nebo ne, byl asi jediný důvod, proč jsem to dokoukala. Za mě se tohle opravdu nepovedlo a upřímně fakt nechápu to vysoké hodnocení. Velké zklamání, čekala jsem od toho mnohem víc. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svou nepodbízivou střízlivostí, ale současně i dost nudil svou odtažitostí a hodně pomalým tempem. Hlavní konflikt měl přijít mnohem dřív. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nekonečně pomalý děj, kde se téměř nic neděje, na druhý rozbouřené emoce zuřící pod hladinou a nečekané zvraty. Zajímavá alegorie vztahu promítnutá do psa a s tím spojené dost citově náročné scény pro všechny milovníky psů. Uhrančivá Eliška Křenková, tradičně skvělý Jaroslav Plesl a mírně málo uvěřitelný Karel Roden ... Sečteno, podtrženo celkem dobrý film, ačkoliv nic, z čehož by se člověk posadil na zadek ... ()

Panacek 

všechny recenze uživatele

Je-li to český film, tak jeden z nejlepších za dost dlouhou dobu. Příběh dává smysl a nemá potřebu vodit diváka za ručičku. Je to slušně natočeno - nevypadá to jak pro TV a chvílemi se objevují momenty jak u Hanekeho, a to nemyslím pejorativně (není to jako lynchování u mladýho Renče a možná to ani není schválně). Herečky ve vedlejších rolích nevyvolávají známý pocit studu z trapnosti (u Rodena, Pechláta, kupodivu Plesla atd. to ovšem dál po česku drhne). A hlavní role! Nevím, jak dopadli Lvi za 2015, ale jestli toho za hlavní roli nedostal Alík (víc Alíků?), tak je něco špatně. Má to dobrej název... Na Barrandov dobrý. ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama