Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christine Rosa, vášnivá pracovnice mimovládní organizace poskytující pomoc nevinně odsouzeným lidem, je přesvědčena o tom, že byl kdosi neprávem odsouzen za zločin, ke kterému došlo před jedenácti lety a v důsledku kterého byla brutálně zmasakrována celá jedna rodina. Snaží se odhalit pravdu a najde nové důkazy, čímž si ovšem znepřátelí oblastního státního návladního Adama Page, který na stav věcí nenahlíží tak černobíle. Zatímco probíhá zkoumání viny či neviny odsouzeného člověka, začne se do příběhu stále více zaplétat i osobní osud Christine a Adama, jakož i minulost jejich rodiny. (MGM)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele

Můj šálek kávy to není. Nějak nemám rád soudní dramata ani grishamovky (seriál je v podstatě něco podobného jako Případ Pelikán apod.), ale musím uznat, že herecky, režijně, kameramansky i výpravou a hudebně je to slušně odvedený kus filmařiny. Ale příběh, postavy mne nezaujaly natolik, abych měl potřebu to sledovat dál. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nesympatické postavy a prostredie, ktorého mám dosť aj v práci, okrem toho spracované, nie veľmi uveriteľným spôsobom. A k tomu všetkému idiotský dabing na ma českom AMC. Prvé dva diely mi fakt stačili, viac nemusím. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost, která místy přerůstala až v nadšení. Divide se sice drží osvědčené linie o obyčejném mordu, který se nakonec ukáže něčím mnohem větším, než se zprvu zdálo, ale ty vedlejší linky, které tu holou kostru obalovaly masem a formovaly vzhled, byly takřka bezchybné. Když se nad tím zamyslím, tak je tu všechno od krimi-thrilleru přes soudní drama až po rozumnou dávku romantiky či sociální podtext či rasismus. Ovšem na xenofobii je tady nahlíženo z trochu jiného úhlu, než jsme zvyklí. Samozřejmě se tu moralizuje nad tím, co je a není správné, ale díky tomu, že postavy nejsou jednoznačné, nevyznívají v jejich podání některé klišé replky lacině a účelově. K hercům nemám nejmenších výhrad. Od prvního záběru mě zaujala Marin Ireland a to mi vydrželo až do konce a přiznávám, že to nebyla jen zásluha jejího výborného projevu. Ta holka se mi obyčejně líbí. Není to sice žádná krasavice, ale něco na ní je. V zástupu nepříliš známých, ale z mého pohledu výrazných, tváří pak ještě zaujme představitel Bobbyho resp. jeho hlas. Ten se nedá popsat. Ten se musí slyšet. Už jen kvůli němu stojí za to se na Divide mrknout. 95% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Není to až tak závratné, jak u amerických seriálů tohoto typu bývá zvykem. Byť jde jen o osm dílů, už v polovině se začíná přežvykovat spousta už jednou hraných motivů a myšlenek. Nápadů je sotva tolik, aby stačily na delší film. Všemu navíc silně podráží nohy krajně nesympatická Marin Ireland, ačkoliv její postava je ve scénáři dozajista napsaná jako pozitivní. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl je překvapivě výborný, tak jsem zvědavá, zda si to svou vysoko nasazenou laťku udrží i dál..... ano udržel až do poslední půlhodiny posledního dílu. Ten jsem nevstřebala a jen doufám, že v další sezóně, na kterou má rozhodně našlápnuto, mně bude vysvětleno, co to mělo znamenat. Seriál je o svědomí, politice, morálce, intrikách, drogách, spravedlnosti i křivdě, ano i o lásce, o tom všem a ještě více je The Divide. Má švih, spád, napětí, výbornou atmosféru, po herecké stránce bych měla pouze výtku ke stále sjetému synkovi, tam bych asi volila jinak. Ale na druhou stranu mně rozhodně utkví v paměti nepřekonatelný Bobbyho hlas, na ten se nedá v žádném případě zapomenout. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama