Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William, který ještě pořád nestačil dospět, po pár týdnech cestování po Evropě dorazí do Kodaně. Kromě toho, že je tam krásně, je Kodaň zároveň i rodištěm jeho otce. William tady potká svéráznou mladičkou Dánku Effy a společně se vydají na dobrodružnou cestu za Williamovým dědou. Effy je krásná a plná energie. I když je William dvakrát starší než ona, cítí, že kvůli Effy je konečně načase dospět. (Cinemax)

(více)

Recenze (44)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Je to příjemné, jde to od srdíčka, „dánská" Jennifer Lawrence (Frederikke Dahl Hansen) je svou spontánností naprosto okouzlující a půvabná, leč tomu chybí nějaká ta katarze (hledání dědečka v Kodani je na filmu to nejmíň zajímavé, jde tu spíš o ní a o něj). Zajímalo by mě, jak by se mi celý film líbil, kdyby se s těmi stejnými charaktery odehrával v nějakém úplně jiném městě, protože Kodaň snímku dodává na atmosféře opravdu hodně. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po delším čase film, v němž jsem v průběhu stopáže stihl k jeho postavám přilnout tak, že bych si s nimi šel nejradši někam sednout / projít / popít / pokecat. Pěkný film z pěkného města, náladotvorný, melancholický. Super soundtrack. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se chystáte na výlet do Kodaně, tak doporučuji předem shlédnout tento film. Je to totiž taková příručka městem, která Vám ukáže, co všechno se ve městě dá dělat. No a to všechno šikovně režisér zakomponoval do příběhu s herci, kteří se průběhem celého filmu suprově promění. Hlavní postava, Amík, co hledá ve městě rodinu, se ze začátku chová jako klasickej případ zmrda, aby se postupně proměnil v sympaťáka, kterého si i Vy ve výsledku oblíbíte natolik, že u filmu roztečete jak parafínová svíčka. Jo a titulní skladba Vi to er smeltet sammen od Stoffer og Maskinen je fakt povedený kousek. Nemůžu se ho přestat nabažit stejně jako tohodle filmu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Á, další můj chviličkářský film. Tak říkám těm příběhům, které stojí na různých chvilkách, které jsou příjemné nejen na pohled, ale i co se dialogů týká. K tomu výborný soundtrack a závěr, který byl tou podstatnou chvilkou, kde jsem musela jít na čtyřku. Ne, není to nic světoborného, peckovního, rozstřelujícího. Je to o dvou lidičkách, kteří jsou normální, jen touží něco najít, něco poznat, něco pochopit............. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj skutečný věk je 345 let. Jen jsem uvězněná v mladým těle." Ony toho ty čtrnáctky hrozně nakecají, když se jim splaší hormony. Jenže já jsem na to už příliš velký, k namachrovanému pedofilovi Williamovi jsem nepocítil žádnou sympatii a existenci Dánska mám spojenou pouze se senzačním vítězstvím na fotbalovém Euru 1992. K dobru tedy mohu přičíst snad jen to, že mi Effy nabídla pár zajímavých pohledů na svět a to, že jsem absolvoval svižnou exkurzi po Kodani, takže už tam nemusím osobně. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som tento film videl, ale som ho zabudol hodnotiť. Ide o príjemný príbeh dvoch mladých ľudí v kulisách Kodane, ktorých si po počiatočnej averzii obľúbi väčšina divákov. Hľadanie dedka je iba zástupným motívom pre citlivé vykreslenie, ako vzniká vzťah medzi rozdielnymi jedincami. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný feel-good movie a netradičná, ale pritom jednoduchá romanca s postavami, ktoré najprv otravujú - titulnými hrdinami sú totiž drzý americký turista a neplnoletá rebelujúca teenagerka z Kodane, no postupne si získajú také sympatie, že si tento výlet užijete s nimi. Samotná premisa o hľadaní príbuzného v Kodani je na celom film tá najmenej podstatná a slúži iba ako zámienka k postupnému utváraniu vzťahu postáv, ale práve ich zbližovanie je na celom filme to najpodstatnejšie. Vo výsledku tak netradičná love story v krásnom prostredí (aj keď samotná Kodaň u mňa až tak veľkú rolu nehrala a film sa mohol odohrávať v ktoromkoľvek európskom meste a nič by mu to neubralo na atmosfére, samozrejme okrem Bratislavy), so štýlovým soundtrackom a príjemne odľahčenou atmosférou, navyše aj so zakončením, ktoré neotrávi, práve naopak. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Jediné, co je na tomto filmu zajímavé, jsou projížďky Kodaní a nádherné městečko Skagen. Jinak je to typická americká spatlanina se schematickým dějem. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo, pri ktorom som cítila vzrušenie z neznáma a motýlky v brušku. Emotívny príbeh v podaní pôvabnej dvojice, vsadený do krásnej krajiny, vo mne zanechal blažený dojem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvný a svěží snímek o Kodani, mladičké Dánce a jednom Amíkovi. 1) Kanadský (narozen v Torontu, kde i vyrůstal) režisér, scénárista, koproducent a střihač Marc Raso svůj filmový celovečerní debut umístil do Kodaně, odkud je jeho žena (koproducentka) a kde i on rok strávil._____ 2) Turisticky nepříliš zajímavá Kodaň se ve filmu mění v kouzelné místo plné romantiky a půvabu._____ 3) Ve filmu hrají: 31letý Angličan, absolvent Oxfordu (anglická literatura), příjemný Gethin Anthony (William, hledá svého dědu), 20letá půvabná Dánka Frederikke Dahl Hansenová (14letá Effy, školačka) a 32letý Angličan, absolvent Etonu, Sebastian Armesto (Williamův kamarád Jeremy). ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ja som to vedel, že raz, po dlhej dobe nájdem film, ktorý je citlivý a krásny. Cítiť tam také flujdum ktoré sa opísať nedá ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako prehliadka danskej Kodane je film dobry, ale laska k 14 rocnej /!!! - to je uchylna laska- pedofilna - a ja uchylarny nenavidim/ babe ide uplne mimo mna. 56 % ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Tak já si myslím, že jsem romantik, ne že ne. Ale tohle byl fakt těžce infantilně hloupý romantický film. Víc nevím, co o něm napsat. Jen, že jsem se zase nechala nachytat ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý príbeh, peknej dvojice, ona v štrnástich prežíva svoju "prvú vážnu lásku", on so skoro raz takým vekom chutne zmätený ("kurva, jak ti může byt 14 ?!!) po ix násobných "rýchlovkach " s babami sa v ňom prebúdza čosi čisté pekné a hlboké. Som veľmi povďačný scenáristovi a réžii, to sa to nezvrhlo, a že film skončil tak ako skončil. Kodaň je pekné mesto. :) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

V podstatě banální příběh, který místy ani nedává smysl. Přesto to má krásnou atmosféru, takže člověk rodící se cit vnímá všemi póry a má chuť přestěhovat se do Kodaně. No aby taky ne, když tam každý pořád jezdí na kole stejně jako já:-). 3* ()

Reklama

Reklama