Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manuel "Cuchillo" Sanchez (Tomas Milian) je drobný zlodějíček, kterému se neustále lepí smůla na paty. Když se neprávem dostane do mexického vězení, setkává se s revolučním básníkem Ramirezem (José Torres). Ten má být příští den propuštěn, ale Manuelovi nabídne 100 dolarů, když mu přes noc pomůže z vězení. Ramirez kdysi ukryl zlato v hodnotě tří milionů dolarů, z kterého má být financována revoluce. Když Manuelovi prozradí místo úkrytu zlata‚ ten se vydá na dlouhou cestu k pokladu, pronásledován hordou následovníků, mezi kterými není snadné odlišit spojence od protivníka. (ilclassico)

(více)

Recenze (14)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Hej, amigo, stratili sme cestu, prezradíš nám, kde to práve sme?" - "Nie som tvoj priateľ, ty zasratý Mexikán." - "Á, tak to už sme v Texase!" Spaghetti klasika od tretieho najväčšieho Sergia. Príbeh je trochu domotaný a vystupuje v ňom snáď až priveľa postáv, ale rozhodne je to prvotriedna westernová zábava s humorom i dostatkom prestreliek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se moc nechytal a nezachránila to ani Morriconeho hudba, kterou mu určitě kazil Bruno Nicolai. Zásadní kámen úrazu vidím ve velmi špatném a extrémně nudném příběhu s miliardou zbytečných, tuctových a zcela nezajímavých postav. V podstatě drtivá většina stopáže se točí kolem seznamování diváků s postavami, které stojí úplně za hovno. Moc mě nebavil ani ústřední "Cuchillo". Ani na moment mě tento western nedokázal svojí atmosférou vtáhnout, protože skákal od čerta k ďáblu a ve finále to žádnou atmosféru ani nemělo. Vůbec se mi nedařilo u toho držet pozornost. Obávám se, že tady by nepomohl ani alkohol. Velká slabota s několika slušnými scénkami. [20 %] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od projekce prvního dílu uplynulo mnoho vody, abych mohl srovnávat. Další příběh zlodějíčka a vrhače nožů Cuchilla tedy vnímám jako samostatný příběh a byl jsem spokojený.  Zpocený, zarostlý a špinavý Milian nezklamal a jeho štrapáce a smůla dokázaly po celou dobu spolehlivě bavit, stejně jako jeho umění s nožem a díky tomu originální westernové "přesnůžky".  Lehce zklamala jen závěrečná bitva s Mexičany, kterou jsem čekal delší a krvavější, na druhou stranu poslední duel  nůž proti pistoli zase vše vyvážil. Hudebně pak opět zajímavé a pestré špagety, byť bez nějaké fantastico písně. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejde o špičku, narozdíl od prvního dílu (The Big Gundown). Příběh je slabší, obyčejná honička za zlatem míchaná s mexickou revolucí, hudba je slabší, i když vůbec ne špatná, ale Nicolai, i když ho dost napodoboval, Morricone prostě nebyl, Milian hraje hůř a jeho postava už se skoro vůbec nepodobá Cuchillovi z TBG, i když má jít o toho samého Cuchilla, tady jde prostě o blbečka, co jde z maléru do maléru. Postav je jako na orloji, takže třeba John Ireland, na kterého jsem se celkem těšil, byl na scéně deset minut, zatímco Chelo Alonso, kterou bych poslal někam hned, co se objevila a celej film mě srala, se objevovala furt. Donald O'Brien hraje neobvykle postavu na tý správný straně, charisma Lee Van Cleefa sice nemá, ale náhrada je to celkem dobrá. Prostě slabší pokračování. Ale nemůžu říct, že by se mi to moc nelíbilo, když už nic, je to chvílema sranda (začátek je jak z komedie). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicky produkt 60. rokov, priemerne kulisy, podpriemerne az priemerne dialogy a nezaujimavy dej. Dialogy vyprchaju coskoro do prazdna, anic po filme mi v pamati neostalo. Tomas Milian /Amistad 1997, Traffic, nadvlada Gangu, Velka Prestrelka 1966/ bol super herec, ale sam to nema sancu utiahnut. Tuna sa len trapil, cudujem sa Milianovi, ze do toho vobec siel . 50 % ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný spaghetti western s výborným Milanem a chytlavou ústřední písní. Jen tu poslední třetinu bych trošku zkrátil. Už jsem v ní trochu ztrácel přehled kdo, proč a s kým, navíc s logikou děje a motivací postav se tu taky zrovna moc nepárali. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

To se nám to nějak zamotalo. Postupem času se zápletka stávala tak strašně složitou, že na konci vlastně ani nevím, o čem to bylo. Hlavně o dobrodruhu Cuchillovi (zcela jiný než v La resa dei conti, i když kudličkou vrhá pořád pěkně) jenž cestuje krásami divokého jihu od pouště až po zasněženou krajinu, přičemž je mu v patách podivný chlapík Donald O‘Brian, revolucionáři, vojáci, záporáci jako Nelo Pazzafini, vdavekchtivé děvče Chelo Alonso a Linda Veras, zjevně jako bojovnice za mravnější Arizonu. Prostý Mexičan se dostává do stále narůstající řady nepříjemných situací (zvlášť ten dynamit a větrný mlýn se jen tak nezapomenou), z nichž nejhoršími je, že obě jmenované ženy o něj neustále svádí boj, usilují o jeho přízeň, usilují o to zbavit se té druhé a usilují o to mu v každé příhodné příležitosti servat či roztrhat oblečení. Jakože ženské bývají ve špagetách většinou navíc, tohle je vrcholná ukázka, jak můžou strhnout solidní hvězdičku nahnanou za ten dojemný úvod a hned následujícím Milianovým sólem s plackou, protože takhle otravné veličiny těžko pohledat. Nevinný hoch tedy nepřekvapí, když se jeho hlavním životním posláním stává „Run man run“, přesto jim neuteče. Ztracené zlato, kolem něj dost zajímavé situace a spousta úplně nelogického chování všech postav. Ovšem už jenom kvůli zde nadměrně nevinně působícímu Milianovi, jeho songu vyvolávajícím v každém touhu po revoluci a možnosti vidět ho v oděvu typického Američana… ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měl dlouho na seznamu známějších westernů, které mi unikaly. Co o něm říct? Hlavním tahákem je Milian, dost nadhledu a slušná hudba. Příběh je tentokrát mix Mexické revoluce a souboje o zlatý poklad s pár holkama navrch. Sice je to volné pokračování velkolepého Sollimova Big Gundown, akorát se drží minimálně o jednu třídu pozadu. Najde se tu pár dobrých scén, ze kterých dýchá ambice být něčím větším než pouhým tuctovým špageťákem. To samé lze říci i o hudbě. Nakonec ale celkově nic moc. Souboj na konci působí dost uměle a skoro kopíruje první díl. Musím souhlasit, že Milian je docela nevýrazný, resp. jeho postava nemá tolik charisma jako v Big Gundown, a tentokrát ho zastínil O'Brien. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Slabinou je hlavně děj - strašně moc postav a mnohdy úplně zbytečně. Možná ve snaze navázat na předchozí úspěch je to příliš překombinované. První půlku filmu si ale myslím docela užijete. A úvodní píseň je též fajn. ()

pebe73 

všechny recenze uživatele

Ač pořád nadprůměr žánru, za La Resa Dei Conti a Faccia A Faccia dost pokulhává. Plný pčet prostě nemůžu dát. Nastavená kaše Cuchillových dobrodružství. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Mám rád Velkou přestrělku, tak chtěl jsem cudět i tohle rádoby pokračování. Ale nevím čím to je, za tím, že už tu máme jen Cuchila s přítelkyní a Van Cleef tu chybí nebo je to slabým příběhem nebo režií, kterou netřímá Corbuchi ale Solima - režisér Sandokana. Hudbu opět složil Mirrocone a ta taky nemá ten drajf Přestřelky. Možná jsem už zmlsaný filmy jako Tenkrát na západě, Pro hrst dolarů navíc, Django a mám vysoké nároky. Nevím. Asi se musilm filmově zbemožnit, pokud bych parafrázoval větu Wericha-Rudolfa II. ()

Reklama

Reklama