Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Afrika 1943: při akci amerických speciálních jednotek je několik spojeneckých vojáků zajato německým oddílem. Při následném zničujícím pochodu pouští jsou na sebe obě nepřátelské strany odkázány a mezi veliteli jednotek se postupně rozvine vztah ne nepodobný přátelství. To však nemá být jejich poslední setkání... (Pohrobek)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť inteligentní. Ale já mám jednoduše rád ty aspoň trošku oboustranné válečné snímky, kde se vyskytují mírně sympatické postavy v obou znesvářených táborech. Jinak se jedná o takovou malou italskou odbočku ze zavedené megaprodukce spaghetti žánru a snímek neoplývá přílišnými hereckými výkony (ani co se těch několika půjčených Američanů týče) ani nejpečlivější výpravou. Děj je však celkem svižný a minimálně ta pouštní pasáž v sobě nese trošku toho válečně-sbratřovacího ducha, kterým většinou (je-li korunován pro mě smutným koncem) nepohrdu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch spíše dobrodružných filmů z války, než psychologických válečných filmů. Ale to nevadí, protože i tak je to nadprůměr. Film je naprosto nestranný a vojáci na obou barikádách jsou obyčejní lidé z masa a kostí. V popředí stojí dva charismáči v podání Guye Madisona a Venantina Venantiny. Malý, nenápadný filmeček, který se bude aspoň trochu líbit všem fandům válečných filmů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tuctové macaroni combat v čele s Američanom Guyom Madisonom, ktoré sa najprv odohráva v Severnej Afrike, neskôr v Európe - pri jednoduchej (myslené ničím extra zaujímavej) misii. Vzájomná pomoc Američanov a nacistov v Severnej Európe je síce niečím zaujímavá, ale inak vôbec nepravdepodobná. Nacisti, hlavne ich veliteľ, sa správa príliš temperamentne. Herci síce sympatickí, ale inak predvádzajú tuctovú šeď. Vojnová akcie je dosť, film samotný, ktorého dej veľmi rýchlo vyfučí z hlavy, však obyčajný priemer. ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatními italskými spaghetti-válečnými filmy je tohle nadprůměr. První část filmu se odehrává v poušti, kde se během putování sblíží americký velitel (Guy Madison) s německým velitelem (Venantino Venantini). V druhé části, která se odehrává v Evropě, se při americké osvobozovací akci tito muži opět setkají. Obě části jsou zajímavé, v první je tanková bitva a v závěru druhé je dost přestřelek. Málo známý, ale kvalitní válečný film. ()

Reklama

Reklama