Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Recenze (99)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Absces potká na hajzlech v čínském pajzlu Gangrénu, je z toho láska na první zánět. Absces je celý dychtivý, a tak než bys řekl sněť, nakultivuje Gangréně mimimykózu a je výtok v rukávu. A jak už to chodí, chudák Absces při svém poblouznění z toho hnisajícího vzplanutí a posedlostí cákáním sporami na všechny strany bohužel nezaregistruje, že je Gangréna, jak to jenom říct kulantně, aha, už vím, totálně jeblá piča, co hodlá přirozeně všežravý plod jejich hnijící lásky držet při životě jen na jeteli a ranní rose. Mimořádně hnusný film s neuvěřitelně odpornými herci! Ale pokud má kinematografie způsobovat nějaké emoce, tady se to u mě díky skvělé práci režiséra, scénáristy a dokonalému kástingu povedlo na dvě stě procent. Takovou bezmoc a příšerné nutkání napálit televizi v naději, že to té pošahané krávě i přes ty tekuté krystaly aspoň trochu ublíží, jsem cítil naposledy u Kingovy Mlhy při geniální kreaci kudlanky v sámošce. Prostě vy-ni-ka-jí-cí práce, doteď zuřím. Takže se dnes rozloučím milým vzkazem všem těm ubohým stvořením, kterým psychická porucha narušila přirozené stravovací návyky: „Žerte si třeba hovna, kokoti, ale vaše děti nemohou za to, že jste psychoši, tak jim dopřejte zdravý vývin! Kdyby lovci mamutů žrali plavuně, jste dneska za mřížemi v Zoo a rodinky šavlozubých tygrů vám chodí o nedělích házet banány.“ No nic, jako ortodoxní masan na sebe teď k tabuli demonstrativně hodím koženou bundu z vlastnoručně umučených lostomilouškých klálíšku, dám si bůček z mimořádně neanimálně poraženého prasátka a po večeři zvlášť zavrženíhodným způsobem utýrám nějakou brokolici a pár sojových bobů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uff, to byla nepříjemná podívaná. Manželská/rodičovská krize natočená jako psychologický horor. Rodiče Adam Driver a (výborná!) Alba Rohrwacher se nemohou shodnout na výchově a především výživě svého novorozeněte, počáteční slovní neshody postupně začnou nabírat podobu otevřeného a čím dál silněji vyhroceného konfliktu. Oku nelahodící úhly kamery vyvolávají pocit stísněnosti, úzkosti. A v sázce je bezbranné dítě, což divákovi na klidu taky nepřidá. Působivý film, ale mám docela problém s jeho ukončením. Nejsem si totiž jistý, jak ho číst. Respektive se mi zdá, že sami filmaři v něm lavírují mezi přikloněním se na jednu, respektive druhou stranu, a nestranností. Příklon na jednu stranu mi nesedí k dosavadnímu tónu filmu, příklon na druhou stranu je pro mě eticky sporný. A zcela nestranné podání tam formálně nevidím. Tak nevím. Ke zhlédnutí a následné diskuzi nicméně doporučitelné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková lidská drsňačinka, ve které má hlavní roli dítě, co neví, která bije, ale kolem nějž se to celé točí. Pokud máte rodinu, bude Vám z příběhu na blití. Pokud rodinu nemáte, bude Vám stejně tak na blití. Z herců Vám ale na blití zaručeně nebude, protože předvedli hodně solidní výkony. Včetně dítěte. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu žánr tohohle filmu (ženská běhající po císařáku po nemocnici je bez pochyby sci-fi), ale pro mě to má nejblíž k exploataci, kde hraje hlavní roli hladovějící dítě a přežraný režisér, který má až hitchockovský rozmach - ta taxidermická symbolika, wtf? Musím říct, že jako bytová válka o mimino snímaná hnusným rybím okem je to neobyčejně zábavný, béčkový a solidně zahraný. Ale hlavně to člověk nesmí začít brát vážně. #kviff2015 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Koukat téměř dvě hodiny na ohyzdnou psychoveganku, kterak se snaží vyhladovět svoje děcko ve vizuálu, ze kterého se mi dělalo blivno bylo na mě fakt moc. Její manžel byl totální močka a nezodpovědnej kretén, když jí vůbec dovolil to děcko navštěvovat. Navíc se tam skoro nic neděje a je to nuda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁŠ SYN JE V NEBEZPEČÍ…“ /// Úvod obstará puch (chtěl jsem napsat smrad, ale ten tady bude mít jiný starosti…) na hajzlu, šukání jako veverky a opakující se sen. Celkem nuda, která ovšem přeroste v něco… hnusnýho. Vítězství příběhu nad filmařinou. Nedostanou vás uhrančivý herecký výkony (jsou fakt děsivý!), ale pointa. Navíc to celý vede k přání, aby Barnevernet fungoval po celým světě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem tchýně a nevím, jak si získat synovu přízeň. 2.) Stará je magor a věřím, že to přejde. 3.) Thx za titule „cutycek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Komentář píši několik dní po zhlédnutí a ještě teď je mi z toho nanic. Nechápu, jak to mohlo dojít daleko. Nechápu lékařskou péči a ten jejich úžasný zájem, nechápu sociální pracovníky, nechápu ale ani milujícího manžela a už vůbec ne, Minu. Ale koho jsem pochopila, byla babička, snad jediný v úvozovkách racionálně myslící člověk. Mohu s přehledem napsat, že jsem měla adrenalin v maximální pohotovosti a mít poblíž Minu, tak jí pošlu do nejbližší psychiatrické léčebny. Tedy minimálně, protože sklony jsem měla jako babička. Nedá se nic dělat, suma sumárum, takoví rodiče někdy jsou, ale co my ostatní, mlčky přihlížíme, když něco podobného vidíme a děláme jako že nám do toho nic není. To je totiž naturel většiny, schovat hlavu do písku jako pštros. Uff, to mě zase jeden film dokázal totálně rozhodit. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

"Is it a race to see who wins?" Snímek Hungry Hearts je mrazivou výpovědí o pomýlenosti dnešní doby, v které je mateřská intuice všeobecně považována za závadnou a brouk Pytlík v bílém plášti je tím jediným, jenž ví, co je pro každé dítě nejlepší. Tito brouci Pytlíci sestavili za tímto účelem tabulky a pokud míry dítěte v daném čase neodpovídají předepsaným hodnotám, je považováno za nemocné s pofidérní diagnozou např. v podobě zástavy růstu, který lze samozřejmě vyléčit flákotou masa. Co na tom, že člověk je od přírody býložravec a všechny živočišné produkty s výjimkou mateřského mléka mu vážně škodí. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že konečně nějaký film nastavuje zrcadlo velkému zlu moderní doby, jímž je....chvíle napětí...VEGANSTVÍ !!! Napětí by se místy dalo krájet a chyběla už jen hudba Bernarda Herrmanna. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak nervy drásající, že jsem Hungry Hearts musela sledovat ve dvou sezeních, abych si mezitím trochu odpočala, a potom jsem ho několik dalších dní zapomněla ohodnotit, protože konec pro mě byl zároveň zdrojem úlevy a nekonečné depky. Byly pasáže, kdy jsem úplně šílela z toho, kam se to zdálo spět. Adam Driver přirozeně úplně fantastický, ale ještě raději bych pochválila to fluidum, které vyzařovalo z Alby Rohrwacher. A zároveň mám výčitky svědomí, že to chválím, protože je to na víc úrovních morálně sporné. Skoro mě i zajímá, jak se s vrstvami příběhu srovnala knižní předloha. Kamera, klaustrofobie famózní. Hrozný film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Musíš sehnat pomoc, je šílená!“ - „Není šílená, jen...neobvyklá.“ Celý úvod, který se dá směle označit za jedno z vůbec nejoriginálnějších prvních setkání páru, jsem kompletně prosmál. Následné „harmonické“ soužití, provázené neporozuměním prakticky už od začátku, však dá divákovi rychle najevo, jakým směrem příběh půjde. To stupňování konfliktů společně s prohlubující se nedůvěrou mě moc bavilo, ze střetu názorů na výchovu dítěte se podařilo vystavit velmi napínavé a mrazivé drama. Skvěle zahrané, nutno dodat (Jude sice rozhodně není prototypem ideálního otce a už vůbec ne partnera, ale vedle Miny vypadá div ne jako naprosto rozumně se chovající/smýšlející člověk). Rozuzlení sice využilo krapet samoúčelnou berličku (ve stylu poučky, že pokud je na pódiu „ona věc“, musí se z ní…), avšak to je tak jediné, co můžu tomuhle emocionálnímu nářezu vytknout. Čistě objektivně má film pouze na 4*, ovšem já si tu 1* navíc přihodím, protože se tu ryje do velmi aktuálního tématu možná až demonstrativně, ale naléhavě a rozhodně k věci. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Co je hubené, bude brzy studené. A už to mělo být pro žhavého nápadníka první varování. Je to příběh o ženě s ochranitelským komplexem, která natolik miluje své dítě, až ji zcela pohltí hluboko zakořeněné bludy o zdravé stravě. Chce pro syna to nejlepší a není schopná si připustit, že jeho podvyživené tělíčko stále intenzivněji zabíjí. Velmi bolestný pohled na matku která miluje. Herecký výkon Alby Rohrwacher byl fascinující, té holce uvěříte cokoliv. Vlastně, projev obou protagonistů je mimořádný. Jen Adam Driver nebude nikdy hezčí a s tím jsem měla nepatrný problém. A hudba skladatele Piovaniho, dechberoucí zážitek. "Je hříchem trestat ty, jenž věří." ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Úvod ako hrom! Pravdepodobne najoriginálnejšie zoznámenie v dejinách kinematografie. Hlavný hrdina si o Mine určite myslel len to najlepšie, keďže sa na neho dokázala namotať aj napriek extrémnemu smradu jeho exkrementov. Tomu poviem charizmatická osoba bez predsudkov, hodná pozornosti a lásky! Lenže ako vravel starý žid na smrteľnej posteli: nič nie je tak, všetko je inak. Odporné komorné divadlo obsadené naozaj skvostne, ktoré privádza diváka na pokraj šialenstva. O to smutnejší je fakt, že pár podobných ľudí zo svojho okolia reálne poznám. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hungry Hearts nebude film pre každého. Je surový a pomerne depresívny, tematicky nie moc atraktívny, ale v dnešnej dobe, kedy sa veľa ľudí orientuje na alternatívny spôsob života je prinajmenšom zaujímavý. Výkony Adama Drivera a Alby Rohrwacher sú však brilantné a citlivejšie povahy sa budú vážne obávať o ich malého syna. Adam Driver je tu naozaj výborný a jeho racionálny otec je postava, s ktorou sa dá stotožniť a priať mu, aby to zvládol. Alba Rohrwacher podala perfektný výkon, pretože zahrať uveriteľne matku, ktorá začne byť postupne šialená, nie je ľahká úloha. Ale asi sa nenájde veľa divákov, ktorí sa na túto snímku pozrú viac ako jedenkrát. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Mimořádně hnusná záležitost. Někteří jedinci by si opravdu neměli pořizovat ani křečka. O dětech nemluvě...Reklamní slogan Babiččina volba má v tomto případě až fatální význam. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom si človek uvedomí, v akom hroznom nezáujme spoločnosti a vlastne aj celého sociálneho systému niektorí ľudia žijú. Tu sa ani nedá hnevať na šibnutú matku, je veľa takých ktorým preskočí a niečomu uveria, povinnosťou nás normálnejších je však takýchto ľudí eliminovať mimo spoločnosť a poskytnúť im adekvátnu psychiatrickú liečbu, aby tak už nemohli ubližovať sebe a svojmu okoliu, a hlavne nie svojim deťom. Chudák otec, bolo hrozné pozerať sa na tú jeho nemohúcnosť s danou situáciou niečo urobiť, všetko sa proti nemu spiklo, úrady, polícia... vtedy mi stúpol krvný tlak aj o tri stupne. A keď mu ešte aj dieťa zobrali a vrátili šibnutej matke tak to už bolo vážne na nervy. Keby to bolo trocha lepšie filmovo spracované a hlavne zahrané idem do plna. Pointa filmu je však geniálna. 80/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je to instruktážní video, kterak zacházet se všemi alternativními matkami. Tedy především samotný závěr. Chladný vizuál dokresluje depresivnost snímku. K tomu zní v opozici romantizující hudba. A tím vším proplouvá Mina, která bohužel nedostala včas pořádnou ránu mezi oči, aby se vzpamatovala. ()

Reklama

Reklama