Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Recenze (99)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ľudia ako Mina, všetci pojedači placenty, popíjači sava, antivaxeri a podobná ľudská špina, by mali mať zakázané deti vôbec splodiť, nie ich ešte vychovávať. Pred pár dňami akurát zomrel štvorročný chlapec. Mamina sa radila na facebooku s antivaxermi a tí ju presvedčili, aby mu nedávala lieky. Zomrel na chrípku. Na rovinu? Neužil som si to. Ani neviem ako kto hral. Verím, že dobre. Škoda, že vás to nenechá sa sústrediť na nič iné ako rozmýšlať, akou najbolestivejšou smrťou by mala byť zavraždená hlavná ženská hrdinka. Napadlo ma ubodanie. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Upozornění pro všechny vegany, vegetariány, semenožrouty a jinou sebranku. Pojídání potravin pouze rostlinného původu vede k těžké demenci a debilitě. Může se to projevit i tím, že touhle potravou necháte vyhladovět klidně i vlastní dítě. Síla, jak jsou někteří lidé hloupí, nebo lépe řečeno zaslepení. Ještě, že máme bojeschopnou policií a hlavně prarodiče, díky nímž to nakonec dopadlo, asi jak mělo. Vůbec si nedokážu představit, že by to matka dosáhla až do konce. Fakt díky moc, babi. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto nebol film namierený proti vegetariánstvu, vegánstvu a zdravému životnému štýlu. Toto bol film o jednej chorej žene, ktorá sa nevedela postarať sama o seba a nie ešte aj o dieťa. O žene, ktorá tak veľmi potrebovala pomocnú ruku a vlastne nikto jej ju nepodal. Hneď od prvého okamžiku filmu bolo zrejmé, že Mina to nemá v hlave celkom v poriadku a Jude bol jednoducho na riešenie jej problémov prikrátky. Hlavní herci výborne vybratí ... Adam pôsobí vždy veľmi prirodzene a Albe tieto narušené osoby skrátka idú. Silný film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že ide o typ filmu, aké dáva TV Doma v nedeľu poobede, má film čosi v sebe. Predovšetkým uveriteľných (a dostatočne nehollywoodsky vyzejúcich) hercov. Film občas zamrazí (Moje dieťa vyrátilo mäso.), občas zarazí fungovanie štátneho aparátu a občas by nezaškodilo, keby hlavný hrdina spravil niečo netradičné... Ale potom by asi film stratil nedeľných divákov, ktorí milujú filmy (ako) podľa skutočnej udalosti... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Depresivní, klaustrofobické drama, které vyniká atmosférou, kamerou a hlavně skvělými hereckými výkony ústřední dvojice. Takovou psycho(matku)manželku by opravdu nikdo nechtěl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ohavný herec, podľa neho vybrali ozrutné dieťa, a k tomu psychicky chorá mama, ktorá promovala z vegánskeho a hygienického džihádizmu. Pekná podívaná už len na prvé počutie. Z filmu plynie aspoň jedno príjemné poučenie: kde nepomôže štát, tam pomôže dobrá stará mama. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Úplně volně bych tu obscesívní megeru umlátila lopatou! Vážně. Tohle je horor, ne nějaký přiblbý Slunovrat! Ať si, do pytle, každý spásá, co chce, jejich volba, ale týrat miminko hlady a svými veskrze debilními utkvělými nebezpečnými názory, je zvěrstvo nejtěžšího kalibru.. Nechtěla bych být v dnešní době pediatrem, ani za nic! Do hajzlu, dávat od čtvrtého měsíce chlapečkovi výhradně zrníčka, semínka a laxativa, aby se očistil od špíny dnešního světa, nevzít ho na vzduch, ani k lékaři?! Vytáhla bych ji za pačesy z chalupy, zavřela na psychinu, až by tam zčernala. Klidně ať tam chcípne hlady, pošahaná, jako noc hnusná, veganská hysterická trumpeta... I ti nejchudší z nejchudších , nejjednodušší z jednoduchých se snaží za každou cenu nakrmit své dítě, jak to nejlépe lze.. Je to totiž záležitost instinktů. Ano, jsem ta, která hází do stejného pytle veganské ušmudlané biomatky, naprosto šílené nezodpovědné domorodičky, bankokojičky a potrhlé extrémistické ochránkyně přírody. A světe div se, zároveň vybírám, co sníme, jaké maso si dáme, ale na druhou stranu vydržíme bez masa klidně několik dní. Třídíme odpad a nemučíme zvířata, ale všeho s mírou. Každý fanatismus je totiž peklo. A je jedno, jestli se k němu uchýlí člověk nemocný nebo prostě jen nudou praštěný. A ještě to doklepnu: konspirační výživové servery jsou taky kapitola pro sebe. Když jsem měla možnost sledovat, jakým způsobem na nich ulítla rodina, kterou roky znám..., která si to vesele vyzrnila až k regulérní mentální anorexii, s výrazným snížením draslíku v krvi, včetně arytmií a tetanií, kdy mi do očí tvrdí, že i ta slavná skořice je jed a bláznivá jsem já... no ty vole... Jdu si dát nedělní řízeček. A naše děti si dají se mnou! Smažila jsem ho z prasete a komu se to nelíbí, ať mi kachnu políbí. :) Adam Driver- výborný! Věřila jsem mu vše. Silný film. Plná palba. A pozor: během projekce má divák-rodič intenzivní chuť rozkopat svůj vlastní televizor..., takže opatrně. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Neříká se mi to coby ženě lehce, ale v případě, že z rodičů je ten větší debil matka, nechť jde veškerá emancipace do prdele a zásadní věci nutno řešit právem silnějšího. Tedy za předpokladu, že z partnerů je stále ten těžší muž. Originální námět, zdařilý výběr herců a překvapivě nečekané rozuzlení. Jednu hvězdu navíc za to, že se tvůrcům podařilo vytřískat celovečerní drama z tématu extrémního stylu stravování, o kterém jsem se domnívala, že je použitelné maximálně do dokumentu. Diskuze o veganství, která se díky filmu nabízí, pro mě nebyla až tak palčivá a zásadní, jako spíš otázka, jak jsme v současnosti schopni respektovat a prakticky řešit svobodu rozhodování ve vztahu, kdy partnera milujete, ale až tak úplně nesouzníte a nesouhlasíte s jeho činy. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Začína to úsmevne až grotesktne a skončí to tak, že zrazu aj tá úvodná scéna má úplne iný cynický zmysel a význam:) Kamera vymaznaná, Alba Rohrwacher je to najdepresívnejšie stvorenie čo som vo filme za posledný rok videl a celkovo je to riadna ťažoba, najmä z pohľadu rodiča. Výborná práca s gradáciou a atmosférou....celkovo klubovka ako lusk! ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mi uviazol v hlave ako balvan a nie a nie ho odtiaľ dostať. To je dôvod prečo po čase zvyšujem svoje hodnotenie na pať hviezdičiek. Celý príbeh je natočený spôsobom, ktorý mi zaliezol až pod kožu a mnohé detaily filmu si určite zapamätám ešte veľmi dlho. Toto všetko bolo dosiahnuté nielen príbehom, ale aj prácou kamery a hereckým stvárnením. Príbeh ženy, matky, ktorej psychický problém vyústi do tragédie. Myslím, že okrem hlavnej dejovej línie (v ktorej ani náhodou nejde o vegánstvo, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať) sa toho, ale vo filme skrýva oveľa viac. Akýsi obraz súčastného sveta a človeka v ňom. Nedostatok vzájomnej komunikácie, sociálnych kontaktov, sebeckosť, osamelosť, vylúčenie a mnohé iné ľudské neduhy sa preplietajú celým týmto príbehom. Smutný a zamyslenia hodný film. 90%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Fujtajbl, to byl ale nepříjemný film. Tady jsem musel pětihvězdičkovat, protože (na rozdíl od jiných snímků) na tuto záležitost hned tak nezapomenu. Alba Rohrwacher zahrála naprosto dokonale vypatlanou megeru, kterých jsou plné internety, když si navzájem radí, jak přechcat všechny lékaře a zákony, jimž nejde o nic jiného než zabít všechny jejich Letní Bouře záludnými očkováními, plnohodnotnou stravou a častým užíváním zdravého rozumu. Kombinace těchto matek a invaze středověkých kulturních obohacovačů nám ostatním prakticky zaručuje blízké setkání s dýmějovým morem, za což našemu nečinnému státu vřele děkuji. Ano, film, který mě dokáže takto vytočit, protože to byl tvůrčí záměr, ode mě nemůže dostat míň než pět kousků. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mně tedy bylo té ubohé šílené ženské především líto, což je s podivem, protože třeba moje matka je taky šílená a té mi líto není. Takže je to jasné - kdyby ona bláznivá Tyrolanka byla moje matka, líto mi jí nebude. Mimo jiné proto, že bych už nežil, pošel bych totiž hladem. Ale stejně si nemůžu pomoct a z trojlístku otec - matka - babička mi byla matka... ne snad nejsympatičtější, ale jaksi nejsrozumitelnější, lidsky nejbližší, protože já sám jsem taky idealista, i když na poněkud jiný způsob. Otec, podivný přerostlý kolohnát, mi byl fyzicky odporný už od úvodní scény ze smradlavého hajzlu, no a plešatějící babička byla postava jak z horroru - mít starý Bruna ze Zemanovy Studny ženský ekvivalent, mohla by ho hrát ona. Tak či onak soudím, že někteří lidé by měli mít násilně znemožněno se rozmnožovat. Na druhou stranu - kolik z nás by tady dneska nebylo, nebo kolik z nás by zůstalo bezdětných, kdyby všechny pošahance a hlupáky už v pubertě sterilizovali, že? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle a priori nebral jako antiveganský pamflet, ale spíše jako postoj vůči všem matkám, které si myslí, že jedině a pouze ony vědí, co je pro jejich dítě nejlepší. To se nutně nemusí týkat jen stravování. První půlhodina, která předcházela narození dítěte, se maličko táhla, ale už z ní na mě trochu padala deka a bylo jasné, že to děvče nemá v hlavě tak úplně v pořádku. To pravé psycho ale přišlo až po porodu a několikrát jsem se hodně nepříjemně orosil. Konec sám pak překvapil a mě, do určité míry, i ulevil. Líbilo se mi i civilní nasnímání, které tomu všemu dodávalo na věrohodnosti, což platí dvojnásob pro Albu Rochrwacher. Ani si nevzpomenu, kdy naposledy jsem chtěl nějakou filmovou postavu tak strašně moc zabít. Další z výborných filmů, který už nechci nikdy vidět. 90% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nešlo absolútne o to, že bola matka veganka, to musím napísať hneď na začiatku! Táto žena bola proste psychicky chorá. Aj matky veganky neupierajú svojim deťom jedlo a rozhodne ich neládujú laxatívami. Neviem, zrejme jej preskočilo z tej našej úžasnej civilizácie a to by ma ani trochu neprekvapilo. Mŕtve jelenie a iné trofeje boli naozaj morbídne a ládovať dieťa teľacím tiež nie je najlepšia voľba, avšak veganská vyvážená strava by miminku prospela určite viac ako mŕtvoly zvierat. Nemám rada takéto filmy, lebo prihlúplym odporcom veganstva pridávajú vodu na ich mlyn. Každopádne nebolo to len o tom a preto hodnotím najobjektívnejšie, ako to dokážem aj keď mám podozrenie, že tvorcovia takou objektivitou určite nedisponovali! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sledovat tenhle film je příjemné asi jako chůze po střepech, bosky... Mina svého syna miluje příliš, nezvládá své emoce, pohlcena mateřstvím a úchylkou v alternativním způsobu výživy. Výborný Adam Driver. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Anorexie je vážný problém a Mina tenhle problém měla. Hungry hearts jsou hodně nepříjemným snímkem, který se odehrává zejména v uzavřeném prostoru malého bytu, kde mladá rodina bydlí. Zvenku to vypadá, že tím bláznem je on, skutečnost je jiná. Skvěle vygradované, perfektní kamera, bohužel pro mě nepříjemní herci (ona mi připomíná Mariku Šoposkou a on toho divnýho pošťáka z Dr. Quinnový). ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Jako radovy televizni thriller prijatelne, jako festivalovy film az absurdne smesne. Neskutecne odporna hlavni dvojice (jak fyzicky, tak svym chovanim), ale coz, v Benatkach to zrejme plati za umeni. A ta silena, silena kamera. Guilty pleasure jak hrom a ve Varech ocekavam salvy smichu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecky je snímek naprosto dokonalý. Adam Driver ukazuje, že je jedním z nejlepších herců své generace, všestranný a skvělý, Alba Rohrwacher vedle něj pak ztvárnila roli tak, že pochopíte všechno, co se děje, i když s tím nutně nemusíte souhlasit. Hodně depresivní zážitek, ale snímek kvalitní. ()

Reklama

Reklama