Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děsně nenápadný muž se ukrývá za novinami a sleduje po ulicích Los Angeles elegantní dámu v kloboučku. Po návratu do kanceláře vidíme, že je to soukromý detetiv Stuart Bailey (Franchot Tone), který reportuje klientovi Ralphu Johnsonovi (Tom Powers) výsledky sledování své ženy (Janis Carter). Zjistil, že v minulosti byla tanečnice a utekla s hercem, který byl ale zavražděn dříve, než s ním mohl mluvit. Také se vyjeví falešná identita, ukradených 40 000 amerických dolarů, rvačky a další vraždy. Další nejasnosti přinese sestra mezitím zmizelé manželky Janet Blair (Norma Shannon). Ukáže se i to, že motivy manžela nechat objasnit minulost manželky mohly být dost jiné, než se zdálo. Kde je tedy pravda? (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Topco 

všechny recenze uživatele

Typická chandlerovská story so súkromným očkom o pátraní po holke. PE má síce niečo do seba, dokonca aj hlas podobný Bogartovi, ale od najlepších detektívnych predstaviteľov má predsa len ďaleko. Čo oproti zamotanému a ukecanému príbehu zaujme? Postava side-kickerky a po technickej stránke náznaky subjektívnej kamery a rozdelený obraz počas viacerých telefonátov. 5* je trošku cez (neviem či dve humorné situácie stačia na +1*), za mňa tak 3,5* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Člověk by neměl věřit pětihvězdičkovým komentům, protože pak může přijít menší zklamání jako tomu bylo u mě. Nicméně zase ne tak velký, ale nebýt závěrečných dvaceti minut, které byly celkem překvapivé a všechno do sebe krásně zapadlo, tak bych asi dal jen 3*. Celkově vzato byl příběh docela chandlerovsky zamotaný, ale Franchot Tone ani jeho postava nebyli žádný Marlowe. S tím avizovaným humorem to nebylo zase tak horké, ale scéna se sevírkou se docela povedla. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Uplne paradni pulp noir (nebo jak se uvadi na filmsnoir.net "Hot-jive noir") s vynikajicim klasickym pribehem (patrani soukromeho ocka po minulosti manzelky mistniho bohace). Patou hvezdu si vyslouzil za pritomnost humoru, kterou ja povazuju za jednu ze zakladnich a nepostradatelnych ingredienci tohoto zanru. Zde napr. ve scene s Roseanne Murray (Miss Phipps), nebo scenka s polstarem a rtenkou, apod.... :-) Zaroven film nepostrada tempo a vsechny klasicke sceny, ktere chcete v noiru videt. Parada, prekvapeni. P.S.: Vynikajici tez Glenda jako osobni sekretarka.... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama