Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

tron 

všechny recenze uživatele

Grace má dve výhody: je krátka a má jeden prvok dosť originálny na to, aby vyložene neštvala ľudí, ktorí nemajú radi found footage o posadnutí démonom. Grace totiž, a teraz prichádza na radu ťažká pointa... nie je found footage! ČOŽE?!? Veru tak. Nie je. Môže tak pôsobiť z trailerov, ale ten dojem vytvára fakt, že je snímaná z pohľadu obete. V podstate to isté, čo Maniak s Elijahom Woodom. Takže hrdinku vidíme len výnimočne. Vidíme ju napr. keď sa pozerá do zrkadla a finálne vymetanie vidíme takisto z jej pohľadu. Podobne, ako kameramanovi Maniaka, aj kameramanovi Grace to umožňuje zvoliť viacero šikovných uhlov snímania. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nábožensky založená slušňáčka Grace sa dostane na internát a objaví život, aký dovtedy nepoznala. Akoby jej ale nestačili bežné opojné látky ako ostatným študentom, začne ju opájať aj nadprirodzená sila a nebude to práve dobrá víla análka. Aby sa nepovedalo, že človek pri tom filme dostatočne netrpí už pre ten primitívny obsah, tak je spracovaný aj otravnou kamerou; tentoraz pre zmenu nie kvôli found footage ale pre point-of-view. Takže sa po pár minútach na dianie pozeráme akoby z očí hlavnej hrdinky, ktorá si aspoň dostatočne obzerá sexicu Alexis Knapp (najsvetlejší bod filmu), inokedy má však asi soviu hlavu, točí s ňou jak dement na kolotoči a pozerá úplne mimo. A čo som ešte zabudol? Aha, že je to predvídateľná a nezáživne natočená kravina. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sice to není první film, který je natočen z pohledu první osoby, ale co se týče posednutí je první, jestli se nemýlím. Dodalo to tomuhle žánru něco nového, ale bohužel dějová linka byla celkem nudná, po celou dobu to vypadalo na dvě hvězdičky, až ten konec se docela vydařil, takže za tři. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Satana jedině s P.O.V. kamerou. Chudák Grace si toho do svých osmnácti let moc neužila. První týden na studentských kolejích taky žádná sláva, nemluvě o masturbaci, jež jí byla celá ta léta odpírána. Máma exla u jejího porodu, na krku zůstala přísně katolické bábrli, která j dopřála stejně přísnou výchovu, kluky zná tak maximálně z vyprávění, "jizva" na jejím bříšku si žije svým vlastním životem a v jejím nezkaženém nitru se usadilo cosi hodně zkaženého, co už brzy vyleze ven. Fim probíhá tak, že divák bezpečně ví, co to má pohledná dívka v sobě, naopak ona sama ani v nejmenším netuší. Je to sice od režiséra zdánlivě naivní postup, nicméně dobře od počátku cílený. Jeff Chan do té doby natočil jen pár krátkometrážních snímků v nichž dokázal zaujmout a upozornit na sebe, např. jistou cílovou skupinu pařanů. Proč tedy nazaujat diváckou skupinu mající v oblibě horory s tématikou satanismu. To je docela velký skok od válečné hry. Na co však déle se svým celovečerním debutem otálet. Tedy pane Chane, pouštět na mě s takovou nebývalou (satanskou) silou intenzivní hrůzu, toho bych se ani nenadál. Měl jsem vážnou obavu, abych po desátém vybafnutí neskončil na kapačkách. Co minuta,to lekanec, ale fakt příšerný, Chan mě zkrátka nešetřil. Nemalou měrou se na tom podílely i nejrůznější zvuky odevšad, z mé obří televize, i z mé pod peřiny. No, já si kurva málem nasral do tepláků. Prostor k nudě byl minimalizován. Pořád se něco dělo. Mít za zlé Chanovi, že přišel se stylem P.O.V. snímání, který tady byl relativně nedávno (Maniac-Elijah Wood), není až tak na místě. Ze všeho vyplývá, že ho "neokopčil" z filmu, ale z videohry - Call of Duty, na které kdysi režijně pracoval. Alexii Fast, jsme si vlivem neobvyklé režijní formy, mohli prohlédnout pouze v zrcadle, které zde mělo zajímavý efektní účel. A ve filmu se satanskými motivy pochopitelně nesmí chybět rituál vymítání. I zde na něj v závěru přijde řada. Fungoval z diváckého hlediska poměrně nápaditě a strašidelně. S představitelkou hlavní role jsem byl nadmíru spokojený, stejně tak i s Alexis Knapp, co hrála její spolubydlící na koleji, hororovou veteránkou Linn Shaye, co hrála její pominutou bábrli, k zahození nebyl ani mladý kněz Joel David Moore. Naopak začátek na koleji byl jen zahřívacím kolem před strašidelnými sekvencemi v domě dívky a dál. Režisér ne úplně vše ustál na jedničku. Těžko se dalo věřit, že ještě dnes někde žije mladá, mrdatelná holka, co nemá do osmnácti žádné zkušenosti s masturbací. "Zatmívačky" si schovejte spíše do televizního filmu, pane Chane. Vylepšil bych i závěr a udělal ho více nekompromisnějším, Jinak to bylo na debutanta vyzrálé a s celkem provařeným námětem se vytáhl do dábelských výšin. Nechápu to zdejší příkré hodnocení. Kdo se chce bát, můžu jen doporučit. Dabing byl super, především dvojice dabérek Suchánková & Syslová prokázala extratřídu. 90% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Grace je podprůměrný exorcist film o posednuté dívce, která sem tam něco vidí, sem tam něco špatného udělá, ale hlavně řeší svůj vztah s matkou, knězem, atd... Je to děsně nezajímavé, bez atmosféry a nudné. Škoda protože premisa není špatná. Film je zajímavý snad jen tím že je točený POV neboli pohled z první osoby, to mohlo vyniknout, ale ne je to i tak nezajímavé. A to neustálé kňučení mě začalo ke konci silně srát. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Grace na svět přišla za velmi smutných okolností, kdy jí při porodu zemřela matka a otce nikdy nepoznala. Celé své dětství tedy prožila se svou babičkou, zfanatizovanou katoličkou. Když se ve svých osmnácti s biblí v ruce vydává na školu poznávat celý širý a cizí svět, je jasné, že se svým přísným vychováním bude těžké mezi ostatní zapadnout. Celičký film je natáčen pohledem démona v těle oběti, jak si s ní pohrává a jak ji klame, takže hlavní hrdinku zahlédneme jen letmo v odrazech zrcadel a podobně. Bohužel, celkem slibné téma spláchne do propadliště dějin velmi nudný a rozkouskovaný scénář a odfláknuté finále. Není to horor o vymítání, je to zkrátka jen halucinogenní "lekačka" s trochou krve v závěru, ke kterému se musíme prohrabat přes hromadu nudných scén, které spolu vlastně ani moc nesouvisí. Při závěrečných titulcích jsem byl zklamán a připadal jsem si okraden o kus mého života. Naneštěstí znám i horší kusy, takže dvě hvězdičky. 35% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok by mohl být hororovým rájem, vážně!Kolik to už bylo filmů?Patnáct?Dvacet?A vole ani jeden opravdu povedenej.Grace je další rutinní horůrek na jednu nudnou noc, ve kterým oceníte hlavně ty luxusní stehýnka spolubydlící hlavní hrdinky.Lin Shaye se jasně stává horor babčou století, i když v tomhle filmu hraje fakt nesnesitelnou píču.Nebýt opravdu povedeného finále, dal bych týhle x tý variaci na vymítání hodně míň.45%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film nakonec zaujme akorát tak tím (ÚDAJNĚ!!! - tvůrci, respektive PR tvůrci zřejmě neviděli pár zásadních filmů, které, pravda, ne celé, ale alespoń částečně, byly natočeny z pohledu určitých postav) "úplně novým způsobem", jímž je vyprávěn. Jenže i ten po chvíli začne lézt na nervy, otravovat a (pro divákovo utrpení) masturbovat sám sebe. Jinak je to nudně nezáživná tuctová vykrádačka s neoriginálním příběhem přecpaná samoúčelnými lekačkami. Ale jo, to závěrečné vymýtání, ač dost ujeté, mělo své světlé chvilky. Kromě toho druhým světlejším bodem filmu je prakticky vždy skvělá Lin Shaye (ovšem v tady v tak nepříjemné a odpudivé roli, až mi jí bylo líto). Říkám si, že docela štěstí, že jsem DVD vyhrál v soutěži. Asi se ho při nejbližší příležitosti zbavím, coby vhodného dárku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco podobného zkoušel v loňském roce Wood v Maniakovi a vyšlo to, takže jsem byl zvědav, jak se tenhle relativně inovativní způsob osvědčí v jednom z nejprovařenějších hororových námětů. Neosvědčil. Holka s kamerou na hlavě mě zrovna moc nechytla a v zrcadle, kde byla jediná možnost něco vidět, se toho také zas tak moc nedělo. A tak všechno směřovalo k očekávané vymítací scéně, která sice nebyla kdovíjaká, ale od odpadu Grace zachránila. 15% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Systém natáčení totálně pokazil naprosto úžasné téma. Jak jsem se těšil, tak jsem byl nasr... Na to filmu jsem nějak nemohl najít alespoň špetku dobrého. Normální kamera by tomu velmi prospěla. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak ste ( bigotným ) prívržencom církve, budete fandiť ( s môjho pohľadu ) otupeným ľudským ovciam ovládaným chlípnymi farármi. Ak ste človek žijúci dnešný ,,normálny,, život, budete fandiť stredoškolským faganom, večne sa ožierajúcim a dennodenne fetujúcim na internátnych párty. Ak ste sexy panna, ktorá sa medzi týmito dvoma svetmi zmieta, budete fandiť Grace, ktorá sa nevie rozhodnúť, či strčiť prsty do nádobky so svätenou vodou, alebo do svojej vagíny. A dosť jej pri tom pomáha démon, ničiaci jej telo zvonku, aj zvnútra. Obsahovo priemerný horor, ktorý obsahuje celkom originálne nasnímaný záverečný exorcizmus a teší príjemnou minutážou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď ako sme sa zoznámili z hlavnou hrdinkou,tak obraz preskočil na pohlaď jednej osoby.A to ma veľmi znervózňovalo až môžem povedať že po čase má to začalo nasierať .Videl som veľa filmov v podobnom duchu a preto môžem povedať veľmi slabučký film o posadnutosti.Film disponoval lacnými a hlavne predvídateľnými lakačkami. Film bol spracovaný takou nudnou formou,bez efektu zaujatia. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Naozaj nepochopím jednu vec.Kde distribútori vyhrabali túto sračku a ako pre boha došlo k tomu,že sa to u nás dostalo do distribúcie ? Proste celé zle ! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Grace“ není ve svém stylu nijak zásadně objevný, ale je to přece jen jedna z vlaštovek, které mají kvalitní obraz a kvalitní provedení. Herecky je to dobré obsazení, kdy Lin Shaye je klasicky démonická, ale docela mile překvapí i hlavní hrdinka v podání Alexii Fast, která dokáže celý film utáhnout. Ve druhé polovině už se z toho stává poměrně klišovité vymítací drama, ale právě pohled očima vymítané tomu dává trochu nový náboj. Jsou zde scény, které vyděsí a prožitek docela funguje. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že tomu dám 4* , jelikož film natočený z tohohle pohledu a s tímhle tématem jsem ještě neviděla. Navíc mě po celou dobu bavil,.. Grace byla vcelku sympaťačka a tak nějak sem s ní soucitila. Teda soucítila spíš s jejím démonským ,, Já" Protože poslouchat ty hloupé kecy- pravidla církve...pokládám za větší zlo, než cokoliv jiného. Bohužel nemám ráda nelogické věci a tak si pokládám otázku. Doteď jsem předpokládala, že ,,Satan" je asi rád, když se lidé chovají podle něho...Tak nechápu, proč je tak divej zabít Otce (Alan Dale), který si užíval sexu s matkou Grace. Neměl by z toho mít spíš radost? A ne na něj ječet, že si zasluhuje potrestat....To bych čekala od té druhé poloviny- tedy boha. Ale od Satana?? Tří hvězdičky za to, že jsem se nenudila a hlavně za pohled kamery z první osoby. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Dzef Cen mi hovori leda tak hovno a po tomto filme este tomu asi aj dlho tak bude. Bat sa nie je coho, ba dokonca ani nasrana militantna ektoplazma nemala zaujem zjavit sa v takej decibelovine. Hororovy Vyplach, Ruky Prec od tohoto "filmu". 5 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

To že film běžel jako pohled hlavní hrdinky mi úplně nesralo,ale jinak to nějak nefungovalo,a nejlíp v celym filmu dopadl ten barák,v kterym A.Fast vyrůstala se svojí děsně zkurvenou babčou.Ten opravdu naháněl hrůzu.To je ale na dobrej horůrek kurva málo.30%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Smutný konec pro Grace s tímhle zpracováním. Čekal jsem něco daleko lepšího! Tyhle témata už jsou obehrané klišé a je jen ztráta času na ně vůbec koukat! 10% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na posedlost očima té konkretní dívky mimochodem celkem pěkné. Nemůžu si pomoc, ale dost mě to připomínalo Carri, rovněž dívka co je nezkušená, místo matky má šílenou babičku posedlou bohem. Ale jinak solidní horor , který zaujme a nenudí. ()

Reklama

Reklama