Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Grace je podprůměrný exorcist film o posednuté dívce, která sem tam něco vidí, sem tam něco špatného udělá, ale hlavně řeší svůj vztah s matkou, knězem, atd... Je to děsně nezajímavé, bez atmosféry a nudné. Škoda protože premisa není špatná. Film je zajímavý snad jen tím že je točený POV neboli pohled z první osoby, to mohlo vyniknout, ale ne je to i tak nezajímavé. A to neustálé kňučení mě začalo ke konci silně srát. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Grace se určitě nedá vytknout její originální zpracování, kdy je film odvyprávěn doslova z pohledu hlavní hrdinky, ovšem co je to platné, když jde o jedinou věc, o které se dá v souvislosti s touto podívanou mluvit jako o pozitivní. Filmy o vymítání vážně zbožňuju, ovšem Grace patří v tomto subžánru opravdu k tomu vůbec nejslabšímu, co jsem kdy viděl. Jeff Chan, jako scénárista a režisér v jedné osobě tak tedy sice možná zabodoval onou zajímavou formou pojetí Grace, ovšem ve výsledku toho vůbec nedokázal jakýmkoliv způsobem využít, a tak i přesto natočil vážně naprosto obyčejný, zcela nevýrazný a hlavně nudný thriller o posednutí, ale navíc s tím, že do toho zapletl i duchařské elementy, no prostě takový kočkopsí dortík, v němž navíc chybělo i napětí, atmosféra, nějaké nápady, či alespoň působivý vizuál, no a závěrečné finále, respektive rozuzlení, pak vyznělo jako pořádná blamáž, do níž byla zakomponována i jakási pomsta, no popokatepetl jako blázen 8D. Navíc zde k lepšímu vnímání filmu tentokrát nepomohl ani mdlý casting, plný nevýrazných a nezajímavých herců, což se dá ovšem konstatovat i o jejich postavách. Grace je zkrátka opravdu nezáživná podívaná, s nezajímavým dějem, bez tempa, zkrátka a jednoduše, bída s nouzí. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Horory o posadnutosti diablom mam v laske a tento urcite radim medzi tie lepsie,skvela temna atmosfera,znepokojiva hudba,vyborna a aj krasna herecka Alexia Fast a perfektna netradicna kamera,ktora ma fakt bavila,no a co sa mi na tom najviac pacilo,bol moj strach,ked sa bojim,tak je to to najlepsie,co mozem zazit v tomto zanri...:-) ()

ShiShinka odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jenom otřesná nuda, kde se hlavní hrdinka pořád jen někde plouží a do toho více či méně oddechuje. Ale holka kašle krev a babka jí nadává, že jak se to chová v kostele. Takže jsem se buď nudila, nebo jsem byla brutálně vytočená z demence aktérů. A to nejsou zrovna emoce, které bych chtěla v odpočinkovou neděli prožívat. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Grace na svět přišla za velmi smutných okolností, kdy jí při porodu zemřela matka a otce nikdy nepoznala. Celé své dětství tedy prožila se svou babičkou, zfanatizovanou katoličkou. Když se ve svých osmnácti s biblí v ruce vydává na školu poznávat celý širý a cizí svět, je jasné, že se svým přísným vychováním bude těžké mezi ostatní zapadnout. Celičký film je natáčen pohledem démona v těle oběti, jak si s ní pohrává a jak ji klame, takže hlavní hrdinku zahlédneme jen letmo v odrazech zrcadel a podobně. Bohužel, celkem slibné téma spláchne do propadliště dějin velmi nudný a rozkouskovaný scénář a odfláknuté finále. Není to horor o vymítání, je to zkrátka jen halucinogenní "lekačka" s trochou krve v závěru, ke kterému se musíme prohrabat přes hromadu nudných scén, které spolu vlastně ani moc nesouvisí. Při závěrečných titulcích jsem byl zklamán a připadal jsem si okraden o kus mého života. Naneštěstí znám i horší kusy, takže dvě hvězdičky. 35% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie ve městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama