Reklama

Reklama

Hollarovi

  • USA The Hollars
Trailer 1

Obsahy(1)

Živořící newyorský umělec John Hollar se musí vrátit do rodného středoamerického městečka, které opustil, když obdrží zprávy o matčině nemoci. V domě, ve kterém vyrůstal, je John okamžitě vtažen do problémů se svou dysfunkční rodinou, středoškolským rivalem i příliš horlivou bývalkou. Při tom všem ještě musí čelit blížícímu se otcovství, neboť čeká se svou přítelkyní z New Yorku dítě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu jsem měl pocit, že musím dát pusu všem mým milovaným a poděkovat jim za to, že tu jsou se mnou. Do toho se tu sešlo opravdu početné množství příjemných herců. Hollarovi na mě tak prostě udělali dojem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Casting fajn, atmosféra uvolněná, příběh standardní. Ale ono to někdy stačí. Je velmi pravděpodobné, že divák už něco podobného viděl. A ne jednou. Režisér John Krasinski hraje zároveň ústřední postavu, která se vrací z New Yorku do rodného městečka, aby podpořil vážně nemocnou matku a viděl zbytek poměrně excentrické rodiny. A samozřejmě situace, které nám tvůrci předloží, jsou takovými těmi typickými hořkosladkými okamžiky, navíc na něj čeká minulost, před kterou se pokoušel utéct. Třeba bývalá přítelkyně, ač čerstvá matka, pro něj má stále slabost, její žárlivý manžel je navíc ošetřovatelem jeho nemocné matky. I když tahle linie (vlastně) nakonec nikam nevede. Výsledek je dojemný, upřímný, ale i rychle zapomenutelný. The Hollars si diváka nikdy úplně nezískají, ale těch několik (nijak fatálních) nedostatků jim odpustím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milo prekvapený, aký "ľudský" film sa z Hollarových vykľul. Je pravda, že je to miestami úplne nezmyselné a za hranicou únosnosti, no ale viete čo? Mne to bolo ako málo kedy, úplne jedno .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Togetherness pro chudý a hořkosladej příběh o tom, jak moc chtěl Krasinski mít svoje vlastní komediální drama, až stvořil jenom smutně pomrkávající wannabe. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

To, co se jeví zpočátku jako naprostá blbost, se rozroste do rodinné vztahové tragikomedie, která na každého člena prozradí jeho slabosti a jeho sílu.! Moc hezké.. Doporucuji ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodinná rapsodie, kupící snad všechna scenáristická klišé rodinných filmů - dávná láska, současná láska, těhotenství, rozvod, svatba, krachy a smrt. Strasti a slasti tentokrát zažívají Hollarovi. Řetězec vtipných i dojemných událostí spustí nález nádoru na mozku matky rodiny. A už se jen čeká, zda to rodinu ( více či méně dysfunkční) položí a rozloží. Tak nikoliv, rodina se stmelí, dva nové životy se narodí, jeden odejde. Do toho občasný vtip, jejich porci obstaral urputný Charlie Day. Celé to má dost průměrný režijní kabátek, je k mání i mikrofon odrážející se ve skle policejního auta (scéna, kdy je Copley po zatčení propuštěn), který spíchl John Krasinski, sám se obsadil do hlavní role. Pod jeho velením je ve filmu k vidění solidní cast: jeho staršího bratra hraje Sharlto Copley, jeho těhotnou přítelkyni ztvárnila Anna Kendrick, otce hrál Richard Jenkins, matku hraje Margo Martindale, Charlie Day hraje ošetřovatele v nemocnici a byl někdejším rivalem na střední našeho hlavního hrdiny, který se po diagnoze své matky vrací do svého rodného městečka. A ti, co se těší na Mary Elizabeth Winstead, se musí spokojit jen s jednou sekvencí, v níž se vyskytuje, hrála Dayovu manželku, a také bývalku hlavního hrdiny. Ten na ni kupodivu nikdy nezapomněl, možná by to s ní i chtěl dát zase dohromady. Film ale činí divná rozhodnutí, do poloviny se o jeho dávné lásce ze střední pořád mluví, posléze už o ní nepadne ani slovo. Divně nastavené vztahy má i bratr hlavního hrdiny, ten manželku šmíruje z auta dalekohledem v jejím domě (relativně vtipné). Nedozvěděl jsem se ale proč se rozvádí, za jeho dvěma dcerami (kupříkladu) lezl oknem, na manželce mu stále záleželo. A ke všemu ve svém věku bydlí u rodičů. Pak náhle obrat, Copley si může dcery vyzvedávat a manželka s jiných chlapem, reverendem, mu už žíly netrhá. Anna Kendrick ztvárnila submisivní chudinku, podřízenou a trpící řeči, že se nevyrovná bývalé lásce. Vše komplikované ale náhle pomine, takže se film jevil až zbytečným. Tragický konec má svoji váhu, jenže celkově tenhle film svojí rozkročenou dramaticko/komediální formou neoslnil. Prostě podobných filmů o jedné rodině existují stovky. Tenhle ničím nevybočuje z dlouhé řady. Navíc má lajdácký scénář a realizaci za deset babek. A Krasinski soudržně režírovat neumí. 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasická, ničím nevýnimočná rodinná komédia so svojimi happy endami i smútkom. Je typickou žánrovkou s malou ambíciou priniesť niečo navyše. Komediálne scény sú nevýrazné alebo naopak prehnané, je vidieť, ako sa scenár snaží pritlačiť na humor tak silno, že je táto stránka dysfunkčná. Príjemnou stránkou snímku je snaha ukázať, že za rodinu sa oplatí bojovať napriek nezhodám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný film, který jede podle klasické šablony a nikdy nevyjede z scénáristicky dané cesty. Nijak nepřekvapí a ve výsledku nemá co nabídnout i přes slušné herecké obsazení. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak normálně lidsky hezký, příjemný a hodně zábavný film. Bratr hlavního hrdiny mě docela rozsekával, ústřední pár sice jako hodně idealisticky pojatý, ale když v něm je Anna Kendrick, prostě na to serete a ta scéna s dopisy na konci... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně milý malý velký film. Trochu vtipný, někdy spíše smutný, ale i přesto šířící dobrou náladu a naději v lepší zítřky. Příjemné lidské postavy a jednoduchý příběh ze života podbarvený citlivým kytarovým soundtrackem. Jednoduché, ale naprosto funkční. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

S takovým hereckým ansámblem se přece jen dalo předvést trochu víc, než nám tvůrci ukazují. Krasinski není špatný herec, ale jako režisér si vzal látku, která se na první pohled tváří jako taková jistota, která bude odlehčená, ale nakonec to není jistota, není to dobrá komedie a spíše se to blíží ztrátě času. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ve filmu vystupují postavy, které jsou mi lhostejné a potom postavy, které mi jsou výrazně nesympatické. Ale nakonec láska zvítězí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma, kde sa zbytočne netlačí na pílu, čo bolo mimochodom najväčšou prednosťou filmu. No zároveň mi celý dejový rámec prišiel taký obyčajný, viacmenej priemerný. Miestami to bola naozaj trochu nuda, hoci to malo aj viacero silných momentov či ironických poznámok. Ale napríklad tá vetva s Johnovou bývalou Gwen a zdravotným asistentom Charliem tam nehrala akosi vôbec žiadnu rolu, a okrem tej návštevy sa to nijako ďalej nevyvíjalo (čo som práve myslel, že tam by mohlo dôjsť aj k nejakej ďalšej zápletke). Na druhú stranu tie rodinné vzťahy v rámci Hollerovcov boli obstojnou kostrou celého príbehu, vďaka ktorej film neupadal do podpriemernosti, takže 3*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taketo filmy mam rad, nie je to sice Allenovka o vztahoch, ale ma k tomu hodne blizko, tempo na urovni, obycajne dialogy v drvivej vacsine prevladaju, tak to ma byt. John Krasinski sa rezisersky ukazal, viac takychto filmov, prosim : 60 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Len ďalšia z tých rodinných drám o vzťahoch, smrti, dementnom bratovi, hľadaní sa a miešania prítomnosti s minulosťou skrz staré sračky. 1 z 5 ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Martindaleovou a Jenkinse mám hodně ráda, v každém filmu, co jsem s nimi kdy viděla, i v úplné blbosti, vždy nějak vyčnívají. Hollarovi nicméně nejsou úplná blbost, ale taky nic, co by mě nějak přesvědčilo podívat se na to ještě někdy znova. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hollarovi je těžké hodnotit. Na jednu stranu to sice určitě má svá pozitiva, jako příjemné, nenudící zpracování, sympatické a výrazné postavy, obsazené opravdu skvělými herci, sem tam fajn scéna, a to ať už dramatického, tak toho odlehčenějšího ražení, přirozeně znějící dialogy a v podstatě i celý ten příběh, který je tak obyčejný, až je to vlastně milý. Ovšem na druhou stranu, Hollarovi disponují i pěknou řádkou negativ, a mohu začít klidně hned tím, čím jsem skončil u pozitiv, a to u příběhu, který sice i přes svou jednoduchost a obyčejnost může sice dostat diváka do takové zmiňované příjemné pohodičky, zároveň ale ta obyčejnost a v podstatě i nenápaditost toho příběhu je právě až natolik obyčejná, že může zároveň dost často působit i zcela nezáživně a nezajímavě. Dále tu pak musím určitě zmínit naprostou nefunkčnost emocí, a to včetně samotného závěru, který je měl bez pochyb vyvolat, ale rozhodně se mu to minimálně u mě nepovedlo a naopak to na mě působilo až spíš takovým prvoplánovitým dojmem, který toho příliš nepřinesl. Celkově tomu pak chybí i cokoliv výraznějšího, poutavějšího, či jakkoliv jinak působivějšího a já tak vlastně ani ve finále nakonec nevím, komu a z jakého důvodu bych mohl, či měl Hollarovi vůbec doporučit, takže sice času stráveného ve společnosti této rodiny vyloženě nelituji, zároveň ale jelikož ve mně tato podívaná prakticky vůbec ani nic nezanechala, tak je opravdu těžké ji hodnotit nějak lépe. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

no, komedie no.Sdělit partnerce ve vysokém stupni těhotenství do telefonu že ho bývalá partnerka políbila a těhotná partnerka neví která tam v dáli bije to je fakt k "popukání" :-( ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

John Krasinski spolu s Jamesem Strousem vás nechají nakouknout do svých představ o důležitých věcech v životě, cestách vzhůru i cestách dolů, vše promícháno jemnou a inteligentní laskavostí a humorem. Neuvěřitelně sympatický Krasinski s rodinou. 80% ()

Reklama

Reklama