Reklama

Reklama

ABBA: One of Us

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
Švédsko, 1981, 4 min

Recenze (6)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Videoklip s triviálním příběhem, ve kterém se osamělá Agnetha stěhuje do prázdného bytu, a ostatní se k ní přidávají pouze v refrénu, mne zaujal spíše kakabusoidními tvářemi umělců, kteří se kdysi uměli tak pohodově usmívat. Za mne to zkrátka bylo moc smutku a málo optimismu, ale svou sílu to rozhodně mělo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozpadnout se ABBA předevčírem, uvažoval bych i o vyšším hodnocení. Jenže je to už pár desítek let, co dala hudební scéně vale. A vlastně nějakým způsobem je zde dodnes. Co já už utratil peněz za revival koncerty a cédéčka s jejich cover verzemi! Vždy koupím lístky, ale hned je zahodím. Cédéčka končí nerozbalená v krabici. Je to z jednoho prostého důvodu. Nikde se totiž neobjevuje tenhle dojemný rozlučkový song. Což o to, písnička je to hezká, ale nejde z ní žádné pozitivum. A nikdo přece nechce, aby byl sklíčený rozpadem oblíbené kapely, že. Na tuhle písničku je uvalené asi nějaké embargo. Už samotná obrazová podoba písně příliš klokotavé pocity nevyvolá, kokotavé ano, ale klokotavé ani omylem. Dávné národnostní tajemství bylo mnou objeveno. Za rozpad mohla Anni-Frid Lyngstad. To se tak nějak ví, jenže ji sralo hlavně to, že se o skupině vždy psalo, že je to švédská grupa. A ona ta bruneta byla z Norska. Takže zde je ta příčina konce dobře rozjetého fenoménu. Nikdy se nenapsalo švédsko-norská kapela, ale vždy jen švédská. Koho by taky věčně bavilo být přiřazován k zemi, ze které ani nepochází. Norsko má svou hrdost, Anni - Frid ji měla taky. ABBA po sobě zanechala spoustu nadčasových songů i nevkusných klipů. Tenhle song na rozloučenou se už neveze na takové invenční vlně. Podle toho vypadá i doprovodný klip, k němuž se kapela zřejmě už ani nechtěla znát. Emočně chladný a nekompromisně odtažitý od předchozí tvorby. Skupina už nefungovala jako dřív. Jednou za ABBA rok se poslechu nevyhýbám. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pôsobiace ako TV inscenácia, ale ono tak nejako funguje a tento štýl podania pôsobí tak ukrutne archaicky, že je až príťažlivý. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Klip dělaný na koleně v bytě pana režiséra, ale to vůbec nevadí, hezky se na něj dívá a všem to tam moc sluší. Škoda, že byl jedním z těch úplně posledních. ()

Reklama

Reklama