Reklama

Reklama

Správná dvojka

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2017), 13 h 26 min (Minutáž: 19–22 min)

Kamera:

Mikel Neiers

Hrají:

Matthew Perry, Thomas Lennon, Lindsay Sloane, Yvette Nicole Brown, Wendell Pierce, Geoff Stults, Leslie Bibb, Dave Foley, Teri Hatcher, Erinn Hayes, Don Lake (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Oscar je sportovní komentátor pracující z domu, který si před rokem prošel rozvodem a teď se utápí v sexu a chlastu. Jednoho dne se u jeho dveří objeví jeho přítel Felix s tím, že se rozvádí, a Oscar mu nabídne, aby u něj bydlel. Jenže to ještě netuší, že mu Felix svým puntičkářstvím a láskou k pořádku převrátí život naruby. Oscar má sto chutí Felixe vykopnout, ale následně se udobří a rozhodnou se, že budou přece jenom bydlet spolu... (TV Nova)

(více)

Recenze (23)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry ve svojí nejhorší formě (jakožto fanda Friends či Studia 60 prakticky brečím, když vidím, jak dopadnul, a tady znuděně a sotva srozumitelně odříkává jednu za druhou repliky ze "100 a jedna nejrecyklovanějších sitcomových hlášek," ale taková je holt asi cena za alkoholismus a vyšňupání kamionu kokainu) obklopený partou nevýrazných vedlejšáků (až na hostovačky Teri Hatcher, Susan Mayer 4ever) a zoufale herecky zaostávající za parťákem Thomasem Lennonem. Humor vyplývající z kontrastu mezi lajdáckým Oscarem (Perry) a análním (chuckle) Felixem (Lennon) umí být chvílemi i fajn, ty lepší okamžiky se ovšem topí v záplavě klišé, kýče, zbytečného opakování, předvídatelnosti, klišé a kýče. The Odd Couple není čistým sitcomovým zlem, je ale seriálem naprosto zbytečným, a to je snad ještě horší. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Projekt, který se Matthew Perry snažil dostat na obrazovky údajně dlouhé roky, nakonec působí trochu smutně. Je totiž i vzhledem ke svému téměř padesát let starému předobrazu kompletně oldschoolový, kvalitativně proměnlivý, ale hlavně zapomenutelný. Alespoň pokud všechno nebere do ruky ústřední dvojka. Jejich dokonalý timing jakkoli triviálních gagů dovede i tu nejočividnější linku k divákovu úsměvu a právě díky nim se tak vyplatí do jednoho rušného bytu zas a znovu vracet. Problém je ovšem u vedlejších postav. Když se do popředí dostanou Dani nebo Emily, je to pořád ještě docela fajn, ale třeba scény s Royem nebo Murphem už jsou občas na hranici utrpení. Na další epizody se přesto docela těším. Lennonovy věčně vytřeštěné bulvy nebo Perryho křečovitý úsměv se nemají šanci omrzet, byť tentokrát ve formě jednorázového nenáročného odpočinku. 2. série - 50% - Oněch deset procent vyjadřuje hlavně jednu věc. Je jí onen drobný, ale bohužel o to palčivější rozdíl mezi loňskou příjemnou staromódností a letošní zbytečnou zastaralostí. Vtip funguje už pouze v přímé interakci Felix-Oscar a nebýt přítomna spolehlivá Teri Hatcher, odstřelím druhý rok nového Podivného páru ještě níž. Aby sympaťáci jako Wendell Pierce nebo Yvette Nicole Brown působili, že nedokážou podat sebebanálnější hlášku, to už je vážně umění. 3. série - 40% - Na stejné vlně jako minulý rok. Opakuje se jak to lepší, tedy nepřekvapivě kontrast hlavní dvojice, tak to horší, tedy nijakost všech ostatních. Bohužel se občas dostaví i okamžiky čiré trapnosti, protože několik epizod (koukám na vás, tučňáci) postrádá sebemenší pointu nebo náznak prachobyčejného humoru. Průměrné hodnocení tak seriálu zachraňuje jen a pouze můj respekt k Perrymu. Zrušení je pro tuhle partu kýženým vysvobozením. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že se Matthew Perry znovu objeví na televizních obrazovkách, měl jsem opravdu radost, protože z představitelů Přátel jsem ho měl s Davidem Schwimmerem vždycky nejradši. Doufal jsem, že se nový seriál svou kvalitou alespoň vyrovná zrušenému Go On. Jenže... Pilot se mi docela líbil, jenže u následujících dílů častěji přemýšlím, jestli ten smích v pozadí opravdu myslí vážně - škoda, snad Matthew ještě dostane další šanci... edit: Pátý díl pobavil, šestý také nebyl úplně špatný - asi budu koukat dál... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čakal som z hodnotení niečo podstatne horšie. Odd Couple nie je Go on. Nemá takú osobitosť, alebo charakteristiku. Ale rovnako je sitkom plný sympatických postáv a podarených vtípkov. Tie síce občas tlačia na pílu a strácajú na trefnosti, ale na spríjemnenie večera je to seriál viac menej dostačujúci. Bohvie kam to celé bude smerovať, ale takto dávam 4. Naozaj som sa niekoľko krát veľmi schuti zasmial. 1. séria - 70%. Stále ma to baví. Možno to nemá také tie dôležité momenty, kedy vás seriál chytí za srdce ale som nesmierne šťastný že Matthew Perry hrá aj napriek tomu, že to už dlho nie je to čo to bývalo. 2. séria 70% Trošku to upadá na kvalite. Stále fajn na zabitie času. Ale po určitom čase tam zostane tá pachuť, že Matthew Perry mal vždy naviac. 3.séria -55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po troch dieloch: Kadencia vtipov je dost vysoka a najde sa medzi nimi aj dost zabavnych, ale napriek tomu mi to vôbec nesadlo. Najviac som sa tesil na Matthew Perryho, ale prave on mi v tej ulohe sedel najmenej. Jeho partak sa do svojej ulohy hodi ovela viac, ale zase ta postava je strasne otravna. Takze kedze ma ustredne duo vôbec nebavi, tak si ma nedokazal ziskat ani tento priemerny serial. 5/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nikdo nečekal, že by se Perry a Lennon dokázali být tak kvalitní jako Matthau a Lemmon. Nesahají jim ani po kotníky, to je jasné. Ale i tak se ve druhé polovině stává tahle věc více zábavnou a příjemnou, než jsem původně očekával. Určitě je to osvěžující humor. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad* tento seriál je stejný případ jako Joey ... plný toho klasického hollywoodského klišoidního sitcomového brebentění, po kterým jeho obdivovatelé jen slintají :-) Evidentně tady jich není moc, tak zase tak nevyčnívám. Tak se na Nově2 vzpamatujte a vyhoďte ho, i když jste ho dostali skoro zadarmo. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, odhlídněte od toho, že to nepůsobí jako přirozenej sitcom. Berte tu určitou křečovitost, teatrálost a afektovanost humoru spíš jako návštěvu divadla. Hlášek se tu najde dost (i když netvrdím, že jsem se pokaždý válel smíchy po zemi), ale na další řadu se s klidnym svědomím těšim, holt slabost pro Matthewa Perryho se nezapře ;) ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Sitcom, který by jakoby zaspal dobu a působí jakoby jste se probudili zpět v devadesátých letech, kdy seriálů stojících na nevrlém hlavním hrdinovi vznikalo velké množství. Ano, je to remake úspěšného filmu a seriálu ze sedmdesátých let, což ovšem většině diváků může být jedno, jelikož u nás příliš známý není. Každopádně jedno Matthew Perrymu upřít nelze, opravdu se snažil zachovat kouzlo a atmosféru předlohy, nicméně ono to působí dosti kostrbatě a bohužel daný komik stále stojí ve stínu Chandlera a nepomůže k tomu ani poměrně vtipný kolega. Moje hodnocení 55%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Skutečně nechápu co vedlo k překladu "Správná dvojka". To už rovnou šlo "přeložit" jako "Jeden a půl chlapa" nebo "Dva přátelé". Mnohem lépe by to charakterizovalo na co si seriál hraje a nejde mu to. Seriál naprosto zoufale nefunguje. ani sestavou herců, ani dialogy. MattPerry se snaží být mixem Charly Harpera a Chandlerea Binga což nejde. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

jste šašci. v dnešní zaplavě pseudovtipných sitcomů je tohle určitě jedním z nejlepších nových projektů. Nic extra, žadne bůhvíjaké vtípky ale rozhodně nic retardovaného. Go Matthew Go . ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

neurazi, vylozene dementni vtipy to nema, ale pres prumer se to nedostane. ten kousek navic, co to dostane az na tri hvezdy za casting a tim nemyslim jen Perryho ()

dave14 

všechny recenze uživatele

Pilot oplýval trochu cheesy hláškama, ale jak se série rozjede, tak je to lepší a lepší. Obsazení dobrý a Matthew mě stále baví. I když Go On bylo možná o fous lepší. ()

snebka

všechny recenze uživatele

Pilot - Průměr, pár vtipných okamžiků tam bylo (všechno Perry), ale za více než tři hvězdy zatím ne 60/100 2. Díl - o něco slabší než pilot. Vedlejší postavy zatím žádná sláva, pořád to táhne hlavně Perry 50/100 3. Díl - Lepší než první dva několik zábavných momentů, lehký nadprůměr 65 / 100 4.Díl - Přirovnal bych ho k předchozímu dílu, lehký nadprůměr 65/100 ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Ten kdo vybral dabéra za upadajícího M. Perryho musel být absolutně zhulený, když zvolil tento hlas, je to pro tohoto herce medvědí služba. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle sitcom bavil. Perry očividně hodně sešel, ale tady si myslím, že to zahrál dosti dobře a doplňoval se s Lennonem. Bohužel můj vkus se nesešel s vkusem ostatních a tak to po třech seriích zabalili. ()

strundik 

všechny recenze uživatele

Perryho mám rád, ale místy to až zbytečně přehrával... škoda i té podobnosti s Go On, jinak by si to možná i 4* zasloužilo, protože některé scény a hlášky se vážně povedly ()

Ajay 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec dobrý, Perryho mám rád, ale to co v tomhle sitcomu předvádí není k smíchu, ale bohužel k pláči. ()

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama