Reklama

Reklama

Čertův mlýn

(studentský film)
Trailer

Obsahy(1)

Film z produkce SŠ a VOŠ aplikované kybernetiky a jejího studenta Jiřího Česáka, který během jednoho pololetí vytvořil krátkou pohádku.
Čertův mlýn je příběh mladého Štěpána, který se vydává na vandr světem, aby přišel k penězům potom, co ho sedlák vyhnal. Cestou přichází ke starému mlýnu, který se zdá už několik let opuštěný. Přesto v něm každou noc hlídá čert, aby chytal nevinné lidské duše a bral je s sebou do pekla. (TaTarak)

(více)

Recenze (8)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měli k tomu přidat znakovou řeč pro hluchoněmé, protože ani já jsem jim během těch dialogů moc nerozuměl a to nechci jen papouškovat ostatní. Je to holá skutečnost. Samotný vypravěč tomu taky mohl přidat šťávu, nicméně speciální efekty nebyli zas až tak špatné. Zatím asi to nejlepší, co jsem od tohoto studentského režiséra viděl, nicméně k průměru tomu přece jenom ještě něco chybělo. Viděl jsem už daleko lepší české a slovenské studijní projekty… ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade by to chcelo vymeniť nezáživného rozprávača a nahradiť ho niekym, kto by tomu dal dušu a srdce. Vizuálne (krajina - prostredie, mlyn, víly) je to však nádherné. Na čertoch by som ešte popracoval, najmä na Luciferovi.A potom tu je samotný príbeh. Riadne nedokonalý, tuctový a akoby narýchlo napísaný. Ale ten vizuál okolia ma dostal. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Když už musí být vždycky čerti blbci, tak ten v hlavní roli to aspoň uměl zahrát. Vypraveč však měl hlas jako vyděrač po telefonu v německé detektivce a kromě toho, že čerti měli poměrně vyprané oblečení, sám Lucifer byl vymydlený i v obličeji... plochost děje snad ani netřeba komentovat. Na české poměry však příjemné. ()

SAJA 

všechny recenze uživatele

Na studenta pěkně udělané efekty atd... Troška by se mohl učit...ALE ! Hvězda dolů za vypravěče... Četl to jak televizní týdeník za komančů a navíc huhňal z čehož vyplývá, že hluboký hlas není zárukou příjemného poslechu...Další hvězda dolu za retardovaného čerta, který se nechoval jako čert, ale jako opice...A poslední hvezda dolů za toho mládence, který se choval jako nějaké namyšlené princatko... Přijde mi to jako zbytečné chyby, které nemusely být... Škoda ()

FILMOVKA 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Úplný pohádkový zázrak to není, ale dostala mě obrazová stránka filmu, která je chvilkama fakt lepší než u televizních i některých filmových pohádek v současnosti. A velké překvapení, že se i mezi mladými někdo konečně pustí do takového obtížného žánru. ()

Fjera 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné. Nejvíc se mi na filmu líbila hudba a grafické zpracování. Vadil mi ale hlas vypravěče, který příliš nezvládá hlasovou techniku. A čertům v pekle nebylo moc rozumět :-) ()

allthistime 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to víc zapracovat na dialozích. Některá slovní spojení bych v pohádce nečekala, působila na mě rušivě (třeba čertovo "tak zatím"). Ale to jsou detaily, jinak moc pěkné. ***/**** ()

Reklama

Reklama