Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Cameron ztvárnil ve filmu postavu průzkumníka. Muž se vydává na Západ s myšlenkou postavit novou cestu, na které by náklad přenášeli velbloudi.  Edward Beale (Rod Cameron) patří k pionýrům, kteří dobyli americký Západ. Jeho novým cílem je nalezení nové cesty do Kalifornie, byť třeba i nemilosrdnou pouští. S velbloudí karavanou zahajuje svůj riskantní podnik. Během cesty se k němu připojuje podvodník Clint McDonald (John Ireland), vydávající se za doktora a jeho milá Lilly (Joanne Dru), kteří v oblasti hledají vodu a útočí na Indiány. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Edward Beale (Rod Cameron) patří k pionýrům, kteří dobyli americký Západ. Jeho novým cílem je nalezení nové cesty do Kalifornie, byť třeba i nemilosrdnou pouští. S velbloudí karavanou zahajuje svůj riskantní podnik. Během cesty se k němu připojují Clint McDonald (John Ireland) a jeho miliá Lilly (Joanne Dru)... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Až se vás někdo bude ptát, ve kterém westernu se mezi pistolníky, vojáky, zeměměřiči a Apači motá skupina arabských muslimů s velbloudy, tak je to tenhle. Dal bych za dva, ale to by nesměla Joanne Dru každé ráno vyskočit s pečlivě nanesenou rtěnkou a posléze obdivuhodně přesně střílet jak z revolveru, tak z opakovačky. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Jsem si pořád řikal koho mi připomíná ten hlavní průkopník.Ovšem nejzábavnější je falešnej doktor,ten hlásí skvěle! ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Že by snad instruktážní film pro převýchovu zločinců? Jde o slušně průměrný western, jen ten příběh je... no co, je pitomý. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama