Reklama

Reklama

Je rok 1814 a James Delaney, který je dávno považován za mrtvého, se náhle vrací z Afriky zpátky do Londýna. Nenávratně změněný, zlomený muž po svém návratu zjistí, že je jeho otec Horace Delaney mrtvý a země se zmítá ve válce s Francií a Spojenými státy. Příchod Jamese, který má zdědit to, co zbylo z otcova přepravního impéria, ohrozí nejen plány jeho nevlastní sestry Zilphy a jejího manžela Thornea, ale také politické ambice mocné Východoindické společnosti pod vedením Sira Stuarta Strangeho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (56)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E01 - Bohužel musím konstatovat, že přes velké ovace, které fanouškové Toma Hardyho hulákali do světa, mě pilot zrovna dvakrát neučaroval.. Jasně, hlavní postava je zajímavá.. Především tedy tím, že je tajemná pro všechny ostatní postavy.. Je taky hodně podivná až mysteriózní.. Takže v divák má nutkání pociťovat zvědavost, ale děj s tímto pocitem bohužel nekoresponduje.. Možná, kdyby se osekal tak na polovinu.. Charaktery jsou super, kostýmy skvělé, kulisy bomba, atmosféru ponurého přístavu taky, karty dějových linek jsou rozdány a přesto se silně nudím a moje pozornost se nevydrží 55 soustředit na děj.. Doufám, že s další dílem to tvůrci dostatečně vyberou.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny otvarák, ktorý naláka, ale my ešte ani nevieme na čo poriadne. A možno to je práve ono. Ako sa veci vyvinú, je ťažko predpovedať, a je ťažké odhadnúť aj to, čo všetko odkryje minulosť. Taboo ma svojim pilotom nevtiahol tak ako The Terror, ale to je skôr otázka vkusu, či sa cítite pohodlnejšie v obkľúčení večného ľadu, alebo v historickom Londýne. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

People who do not know me soon come to understand that I do not have any sense. Now, please do not misunderstand the situation. You send me 12 men, I will return you 12 sets of testicles in a bag, and we can watch your little whores devour them together, before I chop off your trotters and boil them.”  Úvodná epizóda naplnila všetky očakávania. Temný atmosferický výlet do Londýna na počiatku 19. storočia s brilantným audiovizuálom a mysterióznou hlavnou postavou v podaní excelujúceho Tom-a Hardy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozbeh solídny - ujde prostredie, Gróf Monte Christo verzia Anglicko 1814. Najväčšie plusy zničené zuby postáv, tváre poznačené kiahňami a podobne, každý chlastá, vykrádači hrobov na lekárske účely...mínusom je asi Jamesova odpoveď pri návšteve nevlastného brata. Chlapíkovi dá peniaze, aby chlapec nemusel skúšať prežiť ako prostitút (to by neboli liberáli aby tam svoju najtajnejšiu túžbu nevopchali). Pri jeho otázke či sa chystá chlapca ešte navštíviť odpovie nie. Chlapík by, podľa obnosu ktorý zrejme dostal buď odišiel so ženou a chlapca nechal jeho osudu, prípadne predal. Ja na jeho mieste nechám doma aj ženu...je možné že v ďalších epizódach to bude dávať zmysel, zatiaľ to vyzerá ako zbytočná vsuvka. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Přesně nějak takhle jsem očekával pilot.Tenhle seriál pojede na nepoznaném a svém a určitě se nebude hnát do akčních pasáží,přitom by tu bylo určitě místa na to dost.Tom Hardy musím říct tahá tenhle seriál na můj vkus až moc.Bez něj je to zatím hrozně poloviční,protože jakmile je tam scénka s jeho sestrou a jejím manželem,tak je to vcelku zbytečná břečka,která tíhne jen o tom,že jeden se nelíbí proto,že už vůbec existuje.Co je hlavní,že stylizace zůstala na svém místě,má to stále hloubku jako kráva a člověk ani neví co vůbec očekávat.Steven Knight prostě umí napsat postavy,což dokazuje v Peaky Blinders,tak doufám,že v dalších částech se to vylepší.Taboo vypadá vizuálně do filtru šedé s nádechem mystična,což mu dává plusové body navrch.Očekávání jsou zatím velká a to díky Hardymu a skvělým dialogům. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama