Reklama

Reklama

Je rok 1814 a James Delaney, který je dávno považován za mrtvého, se náhle vrací z Afriky zpátky do Londýna. Nenávratně změněný, zlomený muž po svém návratu zjistí, že je jeho otec Horace Delaney mrtvý a země se zmítá ve válce s Francií a Spojenými státy. Příchod Jamese, který má zdědit to, co zbylo z otcova přepravního impéria, ohrozí nejen plány jeho nevlastní sestry Zilphy a jejího manžela Thornea, ale také politické ambice mocné Východoindické společnosti pod vedením Sira Stuarta Strangeho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (56)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Doufál jsem v dobrý začátek a on přišel úžasný začátek. Atmosféra je neskutečná, plná zásad a mystična. Ve finále z toho může vylézt prakticky cokoliv a to je super. Nedozvíte se na úvod téměř nic, ale budete hltat každou minutu, protože se vám vryje pod kůži. Už teď jasný kandidát do top 5 roku 2017. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zničehonic se nám tu tak vyloupl další nadějný adept na seriálovou pecku. Taboo přichází se skvělým obsazením, vizuálem, i atmosférou. Zápletka i postava je poměrně nečitelná, avšak má velký potenciál do budoucna. Prozatím se kromě pomalejšího tempa nedá Taboo moc co vytknout, neboť pilot funguje jak má – rozmístil figurky na šachovnici a naznačil příjemně tajemnou zápletku. Uvidíme, s čím přijde další epizoda. Celá recenze zde. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syn se vrátil! James se vrací, ale nikdo ho jaksi nevítá. Ba co víc, není vítán, anžto tatík mu odkázal kousek pozemku za mořem. Jen šutry a ostřice. Pro Jamese by tedy mělo být výhodné ho prodat. Jenže ačkoli se o něm povídá ledacos (a nic pěkného), James není blb. Znesvěcení hrobu, pitva, špína, intriky, neradostné vyhlídky...jak pro koho. Temný rozjezd sálá nadějí. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taboo seriál se ,kterým přišel s nápadem Tom Hardy a jeho otec .Jako úvodní část seriálu mě strašně nadchl uvidíme kam se seriál až vyškrábe .Hned bych si dal komplet celý seriál ,takhle budu muset čekat týden ,no neva.Atmosféra skvělá ,kostýmy taktéž mají ode mne velké plus .Za uvodní skvělou episodu dávám 85% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Přesně nějak takhle jsem očekával pilot.Tenhle seriál pojede na nepoznaném a svém a určitě se nebude hnát do akčních pasáží,přitom by tu bylo určitě místa na to dost.Tom Hardy musím říct tahá tenhle seriál na můj vkus až moc.Bez něj je to zatím hrozně poloviční,protože jakmile je tam scénka s jeho sestrou a jejím manželem,tak je to vcelku zbytečná břečka,která tíhne jen o tom,že jeden se nelíbí proto,že už vůbec existuje.Co je hlavní,že stylizace zůstala na svém místě,má to stále hloubku jako kráva a člověk ani neví co vůbec očekávat.Steven Knight prostě umí napsat postavy,což dokazuje v Peaky Blinders,tak doufám,že v dalších částech se to vylepší.Taboo vypadá vizuálně do filtru šedé s nádechem mystična,což mu dává plusové body navrch.Očekávání jsou zatím velká a to díky Hardymu a skvělým dialogům. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama