Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Recenze (270)

Leník 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobré. Byla jsem napnutá jak kšandy, i když celá ta situace, kolem níž se točí druhá půlka filmu, mi připadala trochu přemrštěná. Být vojákem, tak mě z těch politiků trefí. Nebýt plačících vojáků, dala bych pět hvězdiček. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Začátek bylo takové pomalé o ťukávání, moc nebavilo, ale potom jsem byla napjatá skoro až do konce, a to si myslím že má film dělat, držet vás a nepustit. TO jsem člověk který nemusí násilí a válku, ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná špionážno vojenská dráma. Žiadne veľké prestrelky, len dialógy a budovanie napätia pri riešení morálnej dilemy. ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Poměrně drzá vykrádačka poslední serie Homelandu s pokusem dotáhnout to citově a pateticky na ultimo - tak typické pro americkou produkci. Herci mě nijak nenadchli, snad jedině Alan Rickman, který profesně vyčníval nad všemi ostatními...... ()

NSN 

všechny recenze uživatele

Tak především ta holka vyinkasovala za ty chleby dvoje peníze, takže kdyby byla poctivá a zmizela hned po prvním prodeji, nemuselo se tohle stát. To, že se tam TOHLE vůbec řešilo, je nepochopitelný a nasrávací (a bohužel asi reálný), a to že kvůli TOMU (!) vojáci buleli, místo aby plnili úkol, je nekomentovatelný. Protože trapný (a snad nereálný). ()

Dixie_Cara 

všechny recenze uživatele

Film ztrácí závěrečným dojákem a trošku takovým tím jó a nebo. Ale co se týká dalších stránek je provedený skvěle. Líbila se mi politická, právní a vojenská propojenost a snad i to drama okolo nebohé dívky dokud bylo v únosný míře. Rickman a Mirren navíc perfektně zahráli. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Krásná hvězdička za ten heleny sestřih. Jinak to bylo na pomezí zácpy a obtížného porodu. Plačicí američtí řidiči dronu byli podobně uvěřitelný, jako výbuch hellfiru, po kterým nezůstal v zemi kráter. Dokonce si myslim, že Rickmana tenhle film zabil! ()

Nakamura san 

všechny recenze uživatele

... první dojem na pět hvězd,přestože mnozí tu mají pravdu,že s chladným koncem by to bylo mrazivější, morálka ani režisérovi nedovolila sentiment ke konci,ale i přesto ten rozpor a poslední SNAPEOVA slova o tom, co si myslí,když civilisté začnou vojáky učit znát cenu války s pozdějším vyzvednutím panenky pro dceru - no masakr se vším všudy - pro mě ten rozpor byl úžasný i přes závěrečný sentiment - chvála hlavně scénáristovi,který si stále drží laťku dost vysoko ... ()

freywar 

všechny recenze uživatele

vyslání rakety na teroristy, no když jsi největší blbec na zeměkouli tři minuty, tady ty pi.o, ku..va celý den ()

TINaMA 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem jestli dát 4*,nebo 5*. Nakonec jsem i přes drobné výtky, musela dát plný počet. Nechci předstírat, že snad mám nějaké tušení, jsk probíhají takové akce v reálu, a proto hodnotím provedení čiště jako film. Děj mě na 102min. vtlačil do sedačky a dokonce jsem se přistihla, jak za jednotlivé postavy z různých důvodů trpím. A to je to,co od filmu chci. Chci abych se ztotožňovala s postavami, přemýšlela jak bych jednala já (pokud vás to zajímá, tak já bych střílela ),aby ve mě z filmu zůstal nějaký pocit (a ne znechucení ), no prostě aby to byl zážitek. Helen Mirren byla jako vždycky skvělá a dobře vyvažovala britskou političku,jako další ženskou postavu. Trochu mi vadilo v jakém světle byla ukázáná jednostranná politická idea USA. Úžasná byla scéna s panenkou i se psem. Krásně prolnutý válečný svět se světem každodenním. Což je asi charakteristickým rysem tohoto typu války. A teď budu možná za sadistu,ale jsem ráda i za ten NE Happy end. Nenudila jsem se ani vteřinu a chvílemi měla pocit,že jsem v přímém přenosu. ()

Lucka07 

všechny recenze uživatele

Jak to co nejlépe vystihnout- od filmu jsem si několikrát odskočila na wc bez využití tlačitka ´pausa', protože mě opravdu nebavilo čekat, než se děj někam posune. Dvě hvězdy dávám za Helen Mirren a Alana Rickmana. Jestli to takhle funguje i v reálu, tak se není čemu divit, že se v Evropě děje, to co se děje. ()

Zeuke 

všechny recenze uživatele

Ja teda nevim,ale me to rvalo nervy!! Bohuzel ne proto,ze bych zrala pribeh,ale proto ze to bylo naprosto absurdni.Tri skoro nejhledanejsi teroristi sveta kteri uz x let zabiji neviny lidi ve vsech koutech sveta se sejdou na jednom miste a papalasi z britanie resi jestli je zlikvidovat,kdyz by ohrozili holku prodavajici chleba,ne ze by mi ji a jeji rodiny nebylo lito,ale je to kravina,nad kterou by se nikdo nepozastavil a jako tresinka nizsi vojenske hodnosti odporuji tem vyrazne vyssim....v realu by ten film skoncil po dvaceti minutach. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Nechtěl bych rozhodovat ani bych je nedokázal odsoudit. Na druhou stranu je děsivé o čem všem se rozhoduje od telefonu a monitoru. Otázka je jestli to skutečně takto funguje, podle mě ne. Parta Potterovců se sešla ve skvělém filmu. :-) ()

Signore 

všechny recenze uživatele

"Komorní válečné drama" ze současnosti, řešící veškeré podstatné právně-eticko-morální aspekty současného "moderního" způsobu vedení války. Možná trochou nadhodnocuji, ale tento film mi po věch stránkách "sedl", a já nevidím důvod, proč dát méně než pět hvězd. PS. Uživatel "tron" ve svém komentáři hovoří o tom, že je to celé "prostě hloupé", já se naopak domnívá, že autoři trefně zpracovali aktuální téma v maximální komplexnosti, a to nemluvím o tom, že je to prostě napínavé (byť prvních cca dvacet minut je pravda poněkud zdlouhavějších). ()

Snakefinger odpad!

všechny recenze uživatele

102 minut neuvěřitelné žumpy a politické korektnosti se kterým se normálním smrtelníkům zvedá žaludek a islamisté mají druhý Ramadán. To snad není možné. Celou dobu jsem si myslel, že je to nějaká nejapná, trapná komedYJE ale asi ne. ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Není to sice film, který si budu pouštět jednou týdně na spaní. Je to ten typ, co si pustíte jednou, na konci zakroutíte hlavou co všechno se v našem světě může stát a pak vám bude stačit o něm už jen vědět. Ale mezi spoustou podobných, kterým stereotypně sázím tři hvězdy, na tento nezapomenu. Ani tak nejde o můj smysl pro nostalgii, kdy mě dostalo In loving memory of Alan Rickman na konci filmíku. Stejně tak nejde o to, že jsem citlivka a otec malé dcerky, kdy vím, že pokud se někdy vyskytneme v Keni, rozhodně ji nikam samotnou nebudu posílat prodávat chleba. Jde spíš o to, co všechno je za jedním vypuštěním rakety. Kolik kalkulací skutečných, tzn. jaké mohou být ztráty na životech v této nebo této eventualitě, tak i těch chladných, vypočítavých, ve smyslu, pokud dopustíme toto, bude cena nízká, ale my budeme ti zlí, zatímco kdyby... Ale to už předbíhám. Koukněte sami ať víte o čem píšu. Rozhodně to stojí nejenom pro rozloučení s profesorem Snapem. ()

Občasník 

všechny recenze uživatele

No dobře, dejme tomu všichni ti přihlížející, těm bych to odpustil. Ale aby byl takhle nerozhodnej a lítostivej zkušenej pilot dronu, to jim nežeru. ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama