Reklama

Reklama

Cesta za miliardou hvězd

  • Německo Journey to a billion Suns
Trailer
Německo, 2014, 45 min

Režie:

Adam Majorosi

Scénář:

Adam Majorosi

Hudba:

Jens Fischer

Obsahy(1)

Cesta za miliardou hvězd je dechberoucím vyprávěním o jednom z největších astronomických dobrodružství, do kterého se kdy lidstvo pustilo. Je o historii poznávání podoby našeho vesmíru a také o jednom z klíčových projektů Evropské kosmické agentury, na kterém se podílejí čeští vědci. Cílem projektu GAIA je narýsovat revoluční 3D mapu naší galaxie, v případě úspěchu největšího astronomického díla, které kdy lidstvo pořídilo. Zdroj: www.hvezdarna.cz (Lore)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Lore 

všechny recenze uživatele

Osa vyprávění, jakýsi příběh o proměně chápání okolního světa, zejména ve vztahu ke hvězdám je zajímavý, nicméně forma jejího provedení mi přivodila jistou skepsi. Podle mého názoru chaotické vysvětlení principu měření hvězdných vzdáleností pochopí nejspíš málokdo. Pro problematikou zcela nedotčené díky obstojnému grafickému ztvárnění asi zajímavé, pro mírně pokročilé přínos spíš minimální. Ale projektu Gaia držím palce.... ()

vitapavlik 

všechny recenze uživatele

Počáteční dialog jednoho vědeckého nadšence a jednoho člověka, kterej chtěl místo poslouchání vědeckých keců tabulku čokolády, byl docela nic moc. Tenhle film se mi zdál takovou agitkou pro astrofyzikou nezaujaté lidi. CGI scény místnosti se mi vůbec nelíbilo, pohyby kamery v té místnosti by na plátně vypadaly dobře, ale na vypouklé projekční stěně v brněnském planetáriu nikoli. Z filmu jsem se nedozvěděl vůbec nic. „S novou družicí můžeme velmi přesně zjistit, jestli neletí něco na naši planetu.“ „Fakt? Tak to vypadá, že tohle všichni velice všichni podceňujeme!“ Tak podceňujeme nebo ne? To už nebylo řečeno, pak už jsme jenom za doprovodu nějaké indické hudby hrané na rozladěné nástroje a následně varhanní hudby sledovali, jak kamera cestuje vesmírem, kdy se z dialogu dvou lidí stalo vyprávění toho jednoho. Film byl ukončený tak, že se z vyprávění stal zase dialog, a ten nadabovaný enthusiasm byl fakt slabej. Běžný člověk se podle mě nezačne zabývat astrofyzikou, po tom, co shlédne tohle. Možná, kdyby mi bylo tak o 5 let méně, než mi je, přišlo by mi to zajímavější. ()

Reklama

Reklama

Reklama