Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Recenze (328)

golfista 

všechny recenze uživatele

Proč hned tolik špíny na docela slušnou oddychovku ? Je fakt, že jsem se na pár místech cítil jako "na Nově", ale taky jsem se na hodně místech dost dobře bavil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých vtipů, tuna klišé (nedotažený český Pygmalión, šmrncnutý hokejovým prostředím), přeslazený a nereálný konec. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný vlastní gól. Možná nejhorší film v dějinách ČT. Ordinatizace veřejnoprávní televizní tvorby... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak paranoidní, abych si myslel, že vy dva spolu něco máte, fakt nejsem." Ale bezdomovce, pošty a foťáků se trošku bojíš, ty hvězdo NHL. A taky občas dostaneš napráskáno od týpka, který přišel odečíst vodu a určitě si chce vyfotit tvoje zlaté sedátko na záchodě. Hokejista Radek Rychtář mne prostě hodně bavil, ale jinak trvám na tom, že k modelce patří hokejista a nikoli akademický lůzr. Tak praví askriptivní status a já s ním výjimečně souhlasím, takže z vyzněním tohoto snímku nejsem zcela spokojen. Nicméně bych se chtěl zastat zde hodně haněné Taťány Kuchařové a udělám to formou odborného rozboru její hereckého výkonu - je krásná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sládeček to zvoral a ne málo, Kolečko se nám polámalo a já jej po Zakázaném uvolnění začínám podezírat, že mu nějaká hokejka kdysi přebrala holku a nebo dostal v hledišti pukem.. Pokus o bourání stereotypů a společenských statutů zabředl až po uši v stereotypech žánrových (romance s otřepaným průběhem) a občasné humorné výstřiky (Vladykův rozbor kolegy, slávista na záchodcích) jsou jen slabou náplastí. Ač od pohledu mohl ve Phoenixu leda podávat ručníky, zhostil se Mádl role vymaštěného bruslaře znamenitě. Sice to bylo místy už přes čáru, ale dovedl bych si představit druhou sezónu seriálu Poslední sezóna (gurmáni jistě pamatují) jakožto jakýsi guilty pleasure sitcom z hokejového prostředí. Jenda Krol a Radek Rychtář do torontské Hockey Hall of Shame! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ona krásný doplněk, on hvězdný hokejista. Za kamerou nováček, před ní fádní story, že každý může překročit svůj vlastní stín. Romantika chyběla, humor také, pořádná dramaturgie jakbysmet. Mádl tradičně fajn (jen se svou muskulaturou by v NHL těžko uspěl), Taťána obstála. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neherečka Taťána Kuchařová hrála lépe než všichni ostatní a Adrianu Jastrabanovi by role usedlého univerzitního profesora celkem sedla, jenomže Jiřímu Mádlovi úspěšného hokejistu zkrátka uvěřit nelze - ani blbého úspěšného hokejistu ne. Scénář Správnýho dresu je naprostá katastrofa. Chce být satirický a dloubat snad do všeho, co člověka napadne při přečtení libovolných novin, ovšem nejde mu to a akorát se zdá, že Petru Kolečkovi lékaři omylem amputovali smysl pro humor a on teď prostě nemá rád hokejisty, ženy, profesory, televizní soutěže a soutěžící, hokejové fanoušky, Rusy i Němce... A o tom všem napsal tento nesmírně dlouhý, nudný a tupý film, "komedii" bez jediného vtipu. Fuj. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda lovestory po vzoru amerických slaďáků. Tady ale musím vyzvednout herecký výkon Jiřího Mádla. Sice je to jen romantická břečka (citlivé dámy prominou ...) ale mělo to i své pěkné momenty. U debutů mírně nadsazuji, jsem zvědavá na další kousek. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Mádlova role strašná, strašně nesympatická. To ostatní celkem ušlo, ale kdo vymyslel takový příběh, ten musí mít o kolečko víc. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, na aktuální české poměry.! Táňa v roli opravdu září, vypadá, jako vždy, dobře a přitom i slušně hraje... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Uzná se mi vůbec tenhle komentář, když ho píšu až po filmu a ne během něj nebo při závěrečnejch titulcích? Ono teda po tý záplavě vynikajících komentů už stejně není co dodat. Vypíchnu fakt jen ty pro mě nejzásadnější: "No..." / "...proč ne?" / "...za Vladyku." / "Vlastní gól." / "Faul." / "Trapas." / "Srandovní." Klika, že tu ČSFD máme, protože se očividně hemží spoustou znalců, odborníků a vášnivejch diváků, díky kterejm si na film můžu vytvořit správnej názor i já. P.S: Nechme ubrečenejch chudáčků a řekněme si něco k zápasu Sládeček vs. Kolečko. Oba kluci jsou tak talentovaní a geniální, že v křížovce by puk na čtyři podle nich byl Mádl. Ten se mimochodem se svoji postavou krtečka hodí leda tak na řidiče čtyřbobu, o schopnostech kočky Táni přednášet monology nemluvě už vůbec. Neříkám, že bych měl chuť televizi přímo vypnout, ale kdyby si bejvala během filmu potřebovala skočit do krámu pro Ibalgin, neprotestoval bych. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, když jsem ze zvědavosti sledoval začátek filmu a rozhovor Kuchařové s Doležalovou, zaúpěl jsem. Ty holky fakt neumí hrát, procedil jsem skrz zuby. Kupodivu Kuchařová pak celkem dobře prokázala, že hrát by docela uměla. Navíc se na ni dobře dívá. Nevím jestli to byl záměr dát jí jako parťáka šášu Krustyho Jastrabana aby ten rozdíl opravdu svítil, každopádně pokud ano, pak se to evidentně podařilo... Celý příběh je takovou vánoční pohádkou o princezně, která nechce bohatsví, ale raději si najde hodného a chudého českého honzu. Tomu doma říkají, drž se svého stavu a kopyta, ale on nedbá. Celkem byvil Vladyka se svými promluvami do duše Jastrabanovi a kdo bavil nejvíc byl Mádl. Ten teda tu hokejovou vytřískanou gumu zahrál skvěle. Bohužel ten jeho metr padesát na hokejovýho svalnatýho obra moc neseděl... :-). Ačkoliv příběh končí vánočně a tedy dobře, pamatujte si že,, Život a AZ kvíz jsou svině! '' :-) Jdeden draženej dres. * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Adrian Jastraban už podruhé dokázal, že hrát umí, ale k čemu to je, když celý děj tohoto výplodu je jak pár epizod z Ulice. A Jirka? Tomu opět nevěřím ani slovo:) Celé je to zřejmě výsledek jakési novácké sabotérské činnosti ve veřejnoprávní televizi. ()

Němi odpad!

všechny recenze uživatele

Film od tvurcu, kteri k smrti nesnasi hokejisty a zeny. V dalsim sledu pak Rusy, ucitele, studenty a vlastne vsechno a vsechny. Asi to mela byt strasna sranda, ale humor na urovni Kamenaku, nahodne sem tam rozmisteny bez nejakeho smyslu, me moc nebere. Madl a CT maji na vic, Kucharova je sympaticka a mohla by hrat dal, ale Kolecka a Sladecka hodte nekam do kotle. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Komedie? Tohle? Jen kvůli tomu, že ke konci závěrečných titulků přijde vtip? Já fakt nevím, kam v té České televizi na ty scénáře chodí. A režisér tomu také ničím nepomohl. Takže se jako obvykle pár herců o něco snaží, možná ovšem každý o něco jiného, a výsledek je k nepřežití. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kromě místy hloupého scénáře (Kolečka přestávám vnímat jako perspektivního autora) docela dobrá ptákovina. Asi se moc nehodilo, že než to z papíru přelezlo na obrazovky, HC S sestoupili do první ligy. Taťáně bych doporučil trénovat dialogy a když se jí nějaká replika nebude zdát, aby si klidně otevřela pusu (to věčné Radkování v běžné mluvě fakt neuslyšíte), jinak se ale může objevovat všude, protože se na ní zatraceně dobře kouká. Že Mádl nezkazí nic, to už nějakou dobu víme, milým překvapením je Jastraban a pro mě jako pro chlapa i fakt, že se Šimůnek nechal natočit s vyvaleným pupkem. A hodnocení? Nebýt té smířlivě přijímané nadsázky, dalo by se mluvit o až čtyřech. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tady jsem zvedla hodnocení, jelikož jsem snímek viděla během let opakovaně a pokaždé mě bavil. Je mi jedno, že bylo předem jasné, kam to spěje. Zplastikovanou, starou-mladou Kuchařovou-Brzobohatou-Gregorovou nevím vlastně zrovna jakou (?) nemusím, ale tady byla moc fajn. Také Mádl zahrál vymaštěného hokejku přesně a Adrian Jastraban je dobrý vždycky. Tento televizní film je pro mě synonymem zábavy a ráda se na něj podívám znovu. Takže za 4. . ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tahle odlehčená kravinka mi celkem sedla do nálady. Skvěle zahrála hlavně Taťána Kuchařová. Bohužel ale zklamal Mádl jako hokejista. Vždyť nemá ani deko svalu a měří 150 cm i s podpatkama? :D :D Měli tam dosadit někoho jinýho. Jinak ale fajn sváteční oddechovka, viděl jsem mnohem horší české TV filmy. ()

Reklama

Reklama