Reklama

Reklama

Apokalypsa: 1. světová válka


Běsnění (E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Vojáci i civilisté jsou na pokraji zhroucení a schyluje se k revoluci. Jestliže válku neukončí vůdci, možná se to podaří běžnému lidu. (National Geographic)

Recenze (3)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název "běsnění" mi tentokrát nepřipadá k událostem až tolik příhodný. Epizoda pojednává převážně o tom, jak byly všechny národy válkou zasažené a zdevastované. Líbí se mi, že byl zmíněn pravý důvod, proč se USA vložilo do války. Francie jim dlužila značnou částku financí, kterou by jim v případě porážky samozřejmě nemohla vrátit. Do války tedy vstoupili negři a jazz. Německo bylo více než spokojené se současným "vyválčením" území, takže chtělo "velkoryse" ukončit válku. Běsnění by byl příhodný název spíše pro předchozí epizodu. Tato se skutečně týkala spíše dozvuků (ve srovnání s předešlými díly) a většina stopáže byla skutečně pouze o USA a jejich důležité roli v této válce. Lepší tři kousky. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Báječný dokument! Zvláště mne bere, že je obarvený – je nezvyklé koukat na „známé“ reálie v barvě. Zcela náhodou jsem se poslední dobou věnoval obdobné problematice - navštívili jsme Legio vlak a několik přednášek na toto tema. Nemohu se zbavit neodbytného pocitu, že válka je vůl. Zaráží mne hlášky: „do švestek budeme doma“ či „bude to blesková válka“ a naivita, že „nepřátelům dáme do držky a hurá k maminám“. Prd leda! VŽDY se to nějak zadrhne a vojáčci strádají v naprosto šílených podmínkách a jde fakt o život. Nechtěl bych to zažít, ba dokonce tento zážitek nikomu nepřeji. Čili střežme se magorů, kteří by měli chuť rozdmýchávat jakýkoli konflikt. Nikdy to nemusí být jenom "jejich válka“. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama