Reklama

Reklama

Apokalypsa: 1. světová válka

(seriál)
  • Francie Apocalypse - La 1ère Guerre Mondiale (více)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Pětidílný dokumentární seriál vám ukáže první světovou válku tak, jak jste ji doposud neměli možnost spatřit. Poprvé uvidíte doposud nezveřejněné a pro toto období velice vzácné barevné záběry a restaurované záznamy. Ocitnete se na bojištích, ale poznáte i každodenní život civilistů za bojovou linií. Je možné opomenout oběti, které přinesla celá jedna generace? Jak došlo k tak brutálnímu a dalekosáhlému konfliktu? Jak muži a ženy po čtyři roky snášely tato zvěrstva? Tvůrci dokumentárního seriálu použili více než 500 hodin archivních záběrů, většinu z nich doposud nezveřejněné a nyní navíc kompletně kolorované. Apokalypsa: 1. světová válka celosvětově přistupuje k řešení těchto zásadních otázek, ale taktéž vypráví příběh s citlivým a intimním přístupem. Příběh vás zavede do centra bojů, od zákopů v severní Francii až po méně známé fronty v Rusku, Srbsku, Turecku či Palestině. Stranou nezůstanou ani každodenní životy civilistů za bojovou linií. Vyprávění oživuje vzpomínky těchto mužů a žen. Pomáhá lépe pochopit a vcítit se do minulosti, kdy se svět řítil do apokalypsy. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele Luk Skywalker k tomuto seriálu (5)

Vztek (2014) (E01) 

Vztek aneb jak to všechno začalo a proč vlastně. ()

Strach (2014) (E02) 

Jelikož nemám 1. světovou válku tak zmapovanou jako tu druhou, tak je to pro mě doplnění znalostí. V druhém díle je předvedeno jak se z bleskové války stala válka zákopová a jak se z evropského konfliktu stal konflikt celosvětový. ()

Peklo (2014) (E03) 

Jelikož se jedná o francouzský dokumentární cyklus, tak logicky se mluví nejvíce o francouzských vojácích. Celkový dojem to ale nekazí, zmar a peklo války je v této epizodě dobře vystiženo (bitvy Yper, Somma, Verdun). ()

Běsnění (2014) (E04) 

V Rusku revoluce a odstup z války. Všude jinde zmar a uvíznutí na mrtvém bodě. Snahy o dohodnutí míru se nezdařily, tak válka pokračuje. Do konfliktu se přidají Spojené státy americké. ()

Vysvobození (2014) (E05) 

Ukončení války a Versailleská smlouva, která zapřičinila vznik války další. ()

Reklama

Reklama