Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

„Pokud má člověk nějaký sen, nic nesmí zabránit, aby jej realizoval, " říká muzikantka Vladivojna la Chia, jedna z hrdinek dokumentární série režisérky Hany Pinkavové o mimořádně talentovaných mladých umělcích. Dokumenty sledují, čeho ve svém profesním životě dosáhli, jak přemýšlejí, jak realizují své životní sny, jaké jsou jejich životní priority. Všechny spojuje obrovská vůle a zarputilost, která jim umožňuje jít svou vlastní cestou. Jejich zájem a koníček se stal neoddělitelnou součástí každého z nich, je i jejich životním stylem a profesí, bez které si už neumějí svůj život představit. Cyklus autorských dokumentů režisérky Hany Pinkavové představuje pět výjimečně nadaných mladých lidí: scénografa a kostýmního výtvarníka Aleše Valáška, floristu Přemysla Hytycha, malířku Radku Tesařovou, muzikantku Vladivojnu la Chiu a houslistu Jakuba Junka. „Často mi je úzko a smutno z toho, jak dnešní pragmatická doba válcuje od dětství všechny, co vybočují z davu, co nejsou IN a nemají nejnovější mobily, tablety nebo značkové oblečení," říká režisérka Hana Pinkavová a dodává: „Talentovaní jedinci jsou často svým okolím sráženi a zůstávají osamoceni. Mám radost, že přes všechnu nepřízeň a překážky je stále mnoho krásných bláznů, kteří se nedají zlomit ve svém odhodlání něco dokázat, a přitom zůstat sví."

„Příznivé reakce diváků na autorčiny předchozí dokumenty o talentovaných dětech a mladých lidech potvrdily, jak je důležité hledat a objevovat pozitivní mladé vzory," říká kreativní producentka Alena Müllerová a pokračuje: „Proto jsme se rozhodli pro pokračování cyklu dalšími šesti díly." Nové díly představí talenty z uměleckých oborů: tanečníka Jiřího Bartovance, cellistku Terezii Kovalovou, filmaře Jana Chramostu, muzikantku Gabrielu Vermelho, divadelní režisérku Barbaru Herz a fotografa Viktora Máchu. Cyklus představí osobnosti, které vybočily z průměru a nastavily možnost žít svůj život podle jiných hodnot, než jen těch konzumních. „Vybrané osobnosti chci opět sledovat v jejich úsilí a odhodlání rvát se s větrnými mlýny, a přitom zůstat sví, osobití, nezávislí, nepodléhat trendovosti a tomu, co je momentálně většinově v kurzu," podotýká režisérka Hana Pinkavová.
(Česká televize)

(více)

Recenze uživatele bohemia_regent k tomuto seriálu (1)

Jít za svým snem (2015) 

1) Aleš Valášek - scénograf **, 2) Přemysl Hytych - florista **, 3) Radka Tesařová (Radu Tesaro) malířka ***, 4) Vladivojna La Chia zpěvačka a skladatelka ***, 5) Jakub Junek - houslista ****. Seriál má dvojí grafické řešení úvodních titulků, 3. a 4. díl se liší od ostatních tří - proč? 5. díl o Jakubu Junkovi si tematicky vyloženě říká o uplatnění v cyklu 13. komnata - ale nevadí, důležité je, že se povedl nejlíp. -------- (komentář 3. 6. 2015) -------- 6) Gabriela Vermelho - muzikantka ***, 7) Jan Chramosta - filmař ****, 8) Jiří Bartovanec - tanečník a choreograf **, 9) Barbara Herz - divadelní režisérka **, 10) Viktor Mácha - industriální fotograf ***, 11) Terezie Kovalová - cellistka ***. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: název Jít za svým snem! (díly 1-5), Jít za svým snem (díly 6-11); rok výroby 2015 (díly 1-5), 2016 (díly 6,7), 2017 (díly 8-11). -------- (komentář 3. 8. 2017) ()

Reklama

Reklama