Reklama

Reklama

Mary Kom

  • Indie मैरी कोम
Trailer

Obsahy(1)

Mary Kom je indické pojetí splněného snu, taková indická verze Million Dollar Baby (2004), v tomto případě ovšem opřená o reálný základ. Cesta chudé dívky z prosté rodiny žijící na samé hranici bídy až ke čtyřnásobné obhajobě titulu mistryně světa v boxu ve váhové kategorii do 45 kg. Cesta plná dřiny, nespravedlnosti, ale i radosti a mateřství. Cesta, kterou dokázal napsat jenom sám život. (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (22)

emma53 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Já o boxu vím minimum a už vůbec ne o nějaké indické dívce, které se svým úsilím, houževnatostí a s pomocí trenéra vyšvihla na několikanásobnou mistryni světa. Mezitím stačila porodit dvojčata, ale šili s ní všechny čerti, prostě jí to nestačilo a tak se do toho pustila znovu a další výhry byly na cestě do Indie. Budiž jí přána i v roce 2016. Nebýt jejího maximálně tolerantního manžela, tak nevím, nevím. Já bych to po dětech asi už vzdala a zůstala bych doma s dětičkama a s manželem, kterému bych ten čas, který věnoval mezitím rodině nějak vynahradila. Ale já jsem úplně někdo jiný a už vůbec ne boxovací typ :-) Nádherná herečka Priyanka, která ztvárňovala Mary Kom na mě moc boxersky a s tělem nadupaným adrenalinem nepůsobila (i když jí hrála skvěle), ale při závěrečných titulcích při pohledu na skutečnou Mary Kom to už tak neuvěřitelné nebylo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Predstavte si Monicu Bellucci v ringu, ako sa škriabe s modelkami od Versaceho, a dostanete Mary Kom. Realita výzoru hlavnej predstaviteľky so skutočnou postavou rapídne odlišná, nuž ale to je dnešný Bollywood. Všetko krásne, všetko rozprávkové. Slušný film, len netreba očakávať Rockyho ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický Bollywood. Len samé tančeky a pospevovanie, ešte šťastie, že celkom netradične na túto krajinu ide o film s pomerne znesiteľnou stopážou. To na čo som sa najviac tešil som tu však nenašiel. Čakal som niečo podobné v štýle Dangal (2016) - dychberúca športová akcia doplnená o zaujímavý životopisný príbeh plný odopierania a driny, no dostal som len akúsi supermodelku v ringu, ktorá máva ručičkami v akejsi kŕčovitej a smiešnej snahe napodobniť boxerský úder no a čuduj sa svete aj vyhráva. O nejakej napínavej a nervy drásajúcej športovej dráme nemôže byť ani reči, teda pokiaľ si odmyslíme ten nátlakový patetický doják na konci, z ktorého mi bolo trochu nevoľno. Na druhú stranu ale technická stránka snímku nebola najhoršia, hlavne kamera bola fajn. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh je to naozaj zaujímavý a Mary Kom je veľká bojovníčka. Obsadenie Priyanky nebola podľa mňa až taká dobrá voľba, pretože som jej vôbec to celé neuverila. To som si radšej napozerala pár videií so skutočnou Mary. Pravda je ale taká, že som sa extra nenudila a hudba bola veľmi svieža a trefná. (filmová výzva 2017 - Marky91) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mary Kom má můj stoprocentní obdiv. Vypracovat se z takových poměrů na mnohonásobnou mistryni světa je neskutečné. Fakt bojovnice. A Priyanka (přestože vzhledově dost odlišná od opravdové Mary Kom) zahrála skvostně. Nejenom namakaná fyzička, ale i ta vzteklost, která jí sice pomáhala v ringu, ale překážela v běžném životě. Nenapadlo by mě, že hezounká panenka Priyanka tohle dokáže zahrát. ____ Jen mi překážela jistá plakátovitost snímku – úplatní sportovní činitelé, synchronizovaný zápas a operace dítěte …. SHRNUTÍ: Tvrdý úder od vesnické holky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Indickou kinematografii zrovna nemusím a zejména mě u ní rozčilují vložky se zpěvy a někdy i tanci. Písničky byly i tady, ale nebylo to tak iritující, jako v jiných případech. Příběh sám je boxerským se vším všudy s přidanou hodnotu v prostředí a také v tom, že se jedná o ženský box, což je, i přes Million Dollar Baby, pole neorané. Mary Kom si musela probít cestu přes předsudky indické společnosti, klacky, které jí pod nohy házel svaz i, dá-li se to tak říci, mateřství, které její kariéru na čas přerušilo. To všechno film celkem věrně zachycuje a klišé, která se ke sportovním filmům vážou, tu divák ani tolik nevnímá. Stejně tak nepůsobí nevhodně přírodní trénink, který by člověk hledal spíš ve starých vandammovkách či v Karate Tiger. Zápasy samotné mají celkem slušnou úroveň, ačkoliv žádné rvačky alá Rocky nečekejte. Ale ženský amatérský box je spíš, při vší úctě, taková plácaná, takže i tady byl film realistický. Samotná Mary Kom není taková kočka, jako Priyanka Chopra, ale tahle indická misska jí přesto ztvárnila s přehledem a zaslouží si poklonu. Jedinou výraznější výtku bych měl k závěrečnému klání prolínajícímu se s vypjatou rodinnou situací. To už bylo přeci jen trošku moc. Ale film mi to nepokazilo a Mary Kom budu určitě v Riu držet palce. 80% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený a napínavý životopisný filmek, ve kterém nechybí ani překvapivé zvraty. Celý film má pěkné tempo a osobně jsem se od něj nemohl odtrhnout. Obsazení v pořádku a hlavní hrdince nešlo nefandit. Sportovní scény mají pěknou choreografii a i tréninkové části potěší fanoušky sportu. Za mě 100% :) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Mary Kom byla obyčejná Indická dívka s chudé rodiny, žijící na samé hranici chudoby....takhle by mohla začínat i pohádka a ono to ve skutečnosti i na takovou pohádku vypadá, jelikož to co ona sama dokázala, je až neuvěřitelné. A za všechno může jedna obyčejná boxerská rukavice, kterou Mary, jako malé děvče najde pohozenou na ulici. Přes všechny nástrahy osudu, kdy se musela rozhodovat mezi boxem, nebo otcem, až po boj s boxerským svazem, který ji šikanoval, pro její etnickou příslušnost, se dokázala stát čtyřnásobnou mistryní světa v boxu. A to titul poslední obhájila, po dvouleté odmlce a porodem dvojičat. Pokud někdo má rád podobná témata, tak ať neváhá ani vteřinu, protože i přes Indickou příslušnost, se jedná o velice povedený sportovní snímek. Viděno jako 10 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení - žádný přeslazený Bollywood to nebyl. Tvrdá cesta Mary k opakovaným titulům mistryň světa, boj s vlastním otcem i boxerským svazem. Nic tomuto sportovnímu snímku nechybí a na rozdíl od Million Dollar Baby příběh končí šťastně... Sledováno v rámci Challenge Tour 2015. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skutočne pozoruhodný príbeh Mangte Chungneijang alias Mary Kom. Dlho som sa tomuto filmu vyhýbal, lebo box nie je zrovna šport, ktorý by ma bavil a nadchýnal, ale napokon musím uznať, že toto stálo za to! Oveľa viac ako samotná športová zložka filmu ma však bavilo všetko to, čo sa okolo sebavedomej a tvrdohlavej Mary dialo a s čím sa musela počas svojej kariéry vysporiadať (rodina, materstvo, predsudky, comeback, atď). Manipur je jeden z najodľahlejších štátov Indie, a táto "východná India" je v mnohom úplne odlišná od zvyšku krajiny, a tým pádom samozrejme mimo záujmu. Aj tento fakt dodal tomuto príbehu oveľa zaujímavejšiu esenciu. Čítam, že mnohým sa Priyanka Chopra nepáčila v tejto úlohe boxerky - u mňa presne naopak, a myslím si, že to zahrala nad očakávania. Celkovo ma film milo prekvapil, takže dávam 4*. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Pekny film, napriek športovej téme, napriek Priyanke, pekny film. Možno preto, ze ten sport je hodne vyvážený s ostatnym dejom a nie je naň kladený prehnaný dôraz! Dej je vyvážený preložený peknou hudbou. Aj keď ten box nebol v Priyankinom podaní velmi presvedčivý, ostatne ako pribeh dievčaťa, dcéry, ženy bol pekny. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

V Bolywoodu je i tráva zelenější a boxerky tam vypadají tak jako u nás královny krásy:-)). Maryn příběh je zajímavý, ne že ne, akorát je trochu víc vymydlený než bych myslella. Když Mary s boxem začínala, čekala jsem, kdy ji uvidíme taky třeba u boxovacího pytle a ono dlouho nic, jenom záběry na posedávání před ringem anebo na Marynu pěknou tvářičku či rtík. Takže to, co mi v tomhle filmu chybělo, je trošku víc reálného života. Na druhou stranu, Bolywood jde pomalu nahoru a až se zbaví neduhu cpát všude ty své odrhovačky, přestane se bát ukázat pohled na krev a uvědomí si, že na světě nejsou jenom pěkný holky, může nám kinematografií klidně i zamíchat, protože i přes všechny moje výtky, spousta béčkových filmů převážně americké produkce, které běžně vídáme v telce, sahá Mary Kom sotva do pasu. 50% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Áno, je tam bezpochyby veľa za čo by sa dalo strhávať (ku príkladu mdlé boxerske scény), ale keď ono je tam toľko prekvapujúcich elementov, ktorých by si sa v hollywoodskom filme nedočkal. Výsledný pocit je nadmieru rezonujúci. A Priyanka Chopra dokazuje svojím účinkovaním (či už fyzickými premenami povedal by som, že až Bale-ovskej veľkosti, či uvedomelým dospelým herectvom), že byť "iba" oficiálne najkrajšou ženou (miss world r. 2000) jej nestačí. A moje sympatie teda rozhodne naplno podčiarkla. Jo a ešte jedna podivnosť: žiadne tanečné sekvencie! Ani JEDNA! ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Vydej ze sebe pro box úplně všechno. Dej mu svůj čas, svou radost i sama sebe. Jen tak v něm něčeho dosáhneš." ...Pár filmů o boxerech a boxerkách jsem už zhlédla a tento je trochu jiný tím, že kromě tvrdých ran v ringu se tu také zpívá a občas i tančí, ale to spojení všeho dohromady se mi líbilo. M.C.Mary Kom = tvrdohlavé srdce & žena & boxerka & manželka & matka. Indie může být právem hrdá na svou skutečnou několinásobnou vítězku v ženském boxu a ani její filmová představitelka se nemusí stydět za svůj herecký výkon. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, nádherná hudba, která doprovázela děj správným směrem s příjemnými herci a Indickým prostředím. Nemám co bych tomuhle filmu vytkla. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný životní příběh indické ženy, která zcela propadla boxu a doslova pro něj žila. U filmů z Indie je člověk zvyklý na to, že se tam skoro vždy najde nějaký muž, ať už je to třeba otec, či manžel, který ženám ničí jejich život a sny. V tomto filmu však nic takového nepřišlo. Ano, byly tam problémy s otcem, ale nic za hranou rozepří ve vztahu klasicky milujících rodičů a jejich dětí. Manžel hlavní hrdinky byl však pro mne šokem. Jestli je to tedy dle skutečnosti, tak je opravdu příkladem obětavého a milujícího muže. Navíc vše bez problémů a naprosto přirozeně. Jaká to nádhera od jiných, kteří ženy izolují, a když už dostanou tu výsadu jít ven, tak na ně ještě hodí nějaký kostým ducha. S náboženstvím to samozřejmě nijak nesouvisí. Nebo že by...? Priyanku mám moc rád a zde předvedla opět velmi dobrý výkon. Sympatické postavy a zajímavý příběh, který nenudí. Celkově je tento životopisný film se sportovní tématikou natočený parádně, takže i když box mezi mé favority v bojových umění nepatří, tak mě to dokázalo vtáhnout včetně emocí. Osobně bych dal čtyři a půl hvězdy, ale přidám na pět hvězd, protože si to tento snímek jednoduše zaslouží. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Filmový sportovní životopis se vším všudy, co k tomu patří. Hlavní hrdinka si dokáže velice rychle získat sympatie, tvůrci dokáží stejně dobře tahat za nitky dramatu a sentimentu, stejně jako bravurně odlehčit atmosféru. V Mary Kom se nezapře ani samotný Bollywood, protože se jedná o film sršící barvami, vyumělkovanými kulisami, chytlavými písněmi na pozadí a patřičnou heroizací hlavní hrdinky. Sympatické je i obsazení, takže není co řešit, já si tohoto indického Rockyho v sukni užil a jsem spokojen. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Ale jděte mi k čípku. Obsadit v životopisném filmu o šlachovité, nebojím se říct nepěkné malé boxerce, pěkně rostlou Miss Indie a všeho dokola, je i na Bollywood trochu K.O. Ne, že by herečka nebyla k shlídnutí, dokonce i její manžel je sympaťák, ale oni ani v zápasech v ringu nedali dubléry a pak ten box vypadal jako když se fackují puberťačky před školou. Hamba ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Nepozerám sa na indické filmy, pozerám sa len na Priyanku Chopru a povedzme to na rovinu- nie je to dobrá herečka. Jej najdôležitejšou, a zrejme asi jedinou úlohou vo filmoch, je vyzerať dobre. V Mary Kom hrá prakticky mužskú rolu, takže pozerať sa veľmi nie je na čo, ale film je nudný tak či tak. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Celý film sa doslova tiahne, no posledná tretina to bohato vynahradzuje. Tú paralelu medzi životom jej syna a zápasom, to sa proste nevidí... Každá žena by mala povinne pozrieť, ak si myslí, že má toho veľa :-) Oplatí sa pozrieť. ()

Reklama

Reklama